Novice in obvestila

Center za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij obiskala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir

Med 4. in 25. oktoborom je na Centru za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij gostovala izr. prof. dr. Eva Marin Hlynsdottir iz Univerze na Islandiji, Reykjavik.

25. oktober 2019 | FDV

[Knjižna novost] Igor Lukšič, ur.: Vloga Univerze v Ljubljani pri preoblikovanju naroda v državo

Brez Univerze v Ljubljani ne bi imeli trdnega slovenskega naroda in ne bi imeli samostojne Republike Slovenije, nacionalne države Slovencev, ki ima odprta vrata tudi za vse druge narode in ljudstva sveta.

25. oktober 2019 | FDV

Prof. dr. Zlatko Šabič na mednarodni konferenci Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja

Profesor Zlatko Šabič je sodeloval na mednarodni konferenci z naslovom "Veliki Kavkaz, Rusija, Evropa: območje dialoga in sodelovanja", ki se je med 11. in 12. oktobrom 2019 odvijala v prostorih Severnokavkaške zvezne univerze v Stavropolu.

25. oktober 2019 | FDV

Visok jubilej politologa prof. dr. Staneta Kranjca

23. oktobra 2019 smo počastili 90. obletnico profesorja Staneta Kranjca.

25. oktober 2019 | FDV

[Knjižna novost] Jana Nadoh Bergoč in Dana Mesner Andolšek: Ethical Infrastructure: The Road to Moral Management

Knjiga raziskuje prisotnost in razvoj etičnih infrastruktur v organizacijah, odnos med posameznimi elementi obstoječe etične infrastrukture in njihov vpliv na moralno vedenje menedžerjev v podjetjih.

24. oktober 2019 | Nova knjiga, FDV

Dr. Jasmin Hasić predstavil knjigo o zunanji politiki Bosne in Hercegovine

V četrtek, 17. 10. 2019, je Katedra za mednarodne odnose gostila doc. dr. Jasmina Hasića s Sarajevo School of Science and Technology, ki je študentom vseh treh stopenj predstavil svojo knjigo o zunanji politiki Bosne in Hercegovine po osamosvojitvi.

18. oktober 2019 | FDV

Četrt stoletja študija kulturologije na Fakulteti za družbene vede

Oddelek za kulturologijo na Fakulteti za družbene vede s povezovanjem različnih humanističnih in družboslovnih pristopov že 25 let raziskuje področje kulture v najširšem pomenu besede in razvija ter nadgrajuje kulturološke študijske programe.

18. oktober 2019 | FDV

[Nova raziskava v ADP]: Prva pomoč kot oblika solidarnosti v sodobni slovenski družbi, 2012

Arhiv družboslovnih podatkov je bogatejši za raziskavo na temo nudenja prve pomoči v sodobni slovenski druži ter dejavnikov, ki vplivajo na pripravljenost pomagati.

18. oktober 2019 | FDV

4. Dan nacionalne varnosti združil strokovne razpravljavce iz številnih institucij slovenskega sistema nacionalne varnosti

Na Fakulteti za družbene vede danes poteka že tradicionalni Dan nacionalne varnosti, ki ga fakulteta soorganizira z IVK inštitutom za varnostno kulturo in Fakulteto za varnostne vede Univerze v Mariboru. Tudi letos želimo z dogodkom, ki je združil številne institucije slovenskega sistema nacionalne varnosti, ozaveščati o pomenu varnosti v družbi in omogočiti široko strokovno razpravo o spoprijemanju s sodobnimi varnostnimi izzivi.

16. oktober 2019 | FDV

Predstavitev knjige Starost ni za mevže, avtor Otto Gerdina

Razmišljanje o razmerju moči v partnerstvu po upokojitvi in o odnosu starih partnerjev do konfliktov med njima. Tako same vrste kot intenzivnost tega nasilja se v starosti spreminjajo.

14. oktober 2019 | FDV