Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

FDV bolj dostopna tudi osebam s popolno slepoto in različnimi okvarami vida

V pritličju fakultete smo v teh dneh namestili talne taktilne oznake ter MOJ FDV - SPLETNI REFERAT nadgradili z gumbom Dostopnost. S tem smo študentkam in študentom, zaposlenim in zunanjim obiskovalcem z različnimi okvarami vida omogočili večjo varnost, samostojnost ter lažji dostop do prilagojenih informacij.

03. oktober 2022 | Obvestila, FDV

Gostujoče predavanje na Natovem centru odličnosti

V sklopu sporazuma med FDV in Natovim centrom odličnosti, je doc. dr. Jelena Juvan obiskala center in izvedla predavanje z naslovom "Security Force Assistance in Fragile States".

29. september 2022 | Obvestila, Dosežki

Vabljeno predavanje na Washington State University v ZDA

Prof. dr. Miro Haček je na povabilo prof. dr. Cornella W. Claytona izvedel vabljeno predavanje na Foley Institute, ki deluje znotraj Washington State University, ZDA.

28. september 2022 | Dosežki

CDI je gostil prof. Donalda B. Rubina

Center za družboslovno informatiko je na konferenci Applied Statistics 2022 gostil prof. dr. Donalda B. Rubina, zaslužnega profesorja statistike na univerzi Harvard in častnega doktorja Univerze v Ljubljani.

27. september 2022

Objavljen nov izvirni članek na temo zaščite zasebnosti na internetu zlasti pri starejših

Člani centra za družboslovno informatiko so v eni najprestižnejših revij s področja internetnih študij objavili izvirni znanstveni članek.

26. september 2022 | FDV

Izšla nova večavtorska knjiga o populizmu v srednji in vzhodni Evropi

V knjigi devetnajst avtorjev iz držav članic združenja CEPSA v petnajstih poglavjih analizira pojave populizma, populističnih političnih strank in voditeljev v državah v regiji.

26. september 2022 | Obvestila

Dr. Urša Golob in asist. Nataša Verk prejeli nagrado za najboljši prispevek na 6. CSR Communication Conference

Najboljši prispevek konference po mnenju komisije nosi naslov: The problem with organisationally prescribed CSR aspirations: Can aspirational talk lead to the (perceived) need for ‘aspirational relief’?

21. september 2022 | Dosežki, FDV

[DOGODEK]: 12. posvet E-zlorabe otrok: Mladoletni storilci

Danes je na fakulteti potekal 12. strokovni posvet o spolnih zlorabah otrok na spletu, na katerem so sodelovali organi pregona, sodišča, pripravljalci zakonodaje, zaposleni v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladne organizacije.

20. september 2022 | Dogodek, FDV

Asist. dr. Iris Koleša in prof. dr. Andreja Jaklič objavili poglavje o zaposlovanju diaspor med internacionalizacijo podjetij

Poglavje najprej oriše oblike prispevkov diaspor h gospodarskemu razvoju in rasti ter njihove determinante. Avtorici se nato osredotočita na gospodarski potencial zaposlovanja diaspor med internacionalizacijo podjetij in pri tem predstavita tako priložnosti kot tudi izzive tovrstnega pristopa h kadrovskemu menedžmentu.

19. september 2022 | FDV, Objave

Internet slabo vpliva na duševno dobrobit deklet

Anketa, ki so jo februarja in marca 2022 izvedli med osnovnošolci tretjega triletja in srednješolci na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, je pokazala, da se vpliv interneta na dekleta in fante razlikuje. Dekleta so bolj prezasedena z internetom, se bolj primerjajo z drugimi na internetu in jih negativne izkušnje bolj prizadenejo.

14. september 2022 | Raziskave, FDV