Novice in obvestila

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob in prof. dr. Maja Bučar na mednarodni e-konferenci Oživljanje globalne ekonomije v novi normalnosti

Konferenco sta organizirali Fakulteta za družbene in humanistične vede Birla in Birla Global University, Bhubaneswar, Odisha, Indija.

26. februar 2021 | Mednarodno

Študenti obramboslovja na mednarodni simulaciji ​

V virtualnem okolju Zoom je od 12. do 14. februarja potekala simulacija delovanja zveze Nato International Model NATO, ki so se je pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Garb udeležili študenti obramboslovja Sara Jurkovič, Rok Kovač, Ana Krenker, Nenya Murgel, Timotej Novak, Klara Oprčkal, Zala Skumavc in Gašper Žuber.

25. februar 2021 | FDV

Danes praznuje zasl. red. prof Maca Jogan

Ta dan pa je pomemben tudi z vidika, da mineva 50 let od začetkov prizadevanj za enake možnosti žensk in moških v akademskem prostoru (in odpravo očitne diskriminacije po spolu).

24. februar 2021 | FDV

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Mag. Uršula Grošelj o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Stroka in praksa sta ugotovili, da tudi brez družboslovcev ne gre. Danes je razumevanje uporabniške izkušnje in družboslovnih procesov ključno za uspeh podjetij."

24. februar 2021 | Kariernik

Nič več karantene za gradivo – UV-C svetlobni STERILIZATOR

Da bi svojim uporabnikom zagotovili varno uporabo knjižničnega gradiva, so se v knjižnici odločili za nakup UV-C svetlobnega sterilizatorja. Prav tako bo ponovna izposoja hitrejša, saj karantena za gradivo ne bo več potrebna.

24. februar 2021 | FDV

Testni dostop do JSTOR-jevega Artstor-ja

Artstor je najobsežnejši slikovni vir za izobraževalno in znanstveno uporabo. Do 30. junija 2021 je za študente in osebje UL omogočen oddaljen dostop.

22. februar 2021

ADP: Zgodovina Medijev, 2020: Kulturna zgodovina radia

Namen raziskave je spoznati rabo radia v zgodovinski perspektivi v slovenskem prostoru in predvsem njegov pomen v vsakdanjem življenju ljudi v preteklosti. Raziskava izhaja iz teoretskih izhodišč medijskih in kulturnih študij

22. februar 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Ana Slavec, svetovalka za statistiko, o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Ena mojih nalog je, da raziskovalcem svetujem glede urejanja, hranjenja in varnosti podatkov, pri čemer gre v bistvu za poklic skrbnika podatkov (angl. Data steward). Pričakuje se, da bodo financerji raziskav v prihodnosti od raziskovalcev zahtevali tudi ravnanje s podatki skladno z načeli FAIR (najdljivost, dostopnost, interoperabilnost, ponovna uporabnost), zato lahko pričakujemo, da se bo povečala potreba po profilih, ki imajo te kompetence."

22. februar 2021

[Galerija FDV] Odprto samo s seboj: Epidemični dnevnik študentk in študentov kulturologije

Ideja za razstavo v sklopu Galerije FDV je nastala na podlagi opazovanja vplivov Covid-19 epidemije na naša javna in zasebna življenja.

22. februar 2021 | Galerija FDV

[Založba FDV] Irena Bačlija Brajnik ur.: Dictionary on Public Administration Management

Slovar upravljanja javne uprave je nastal tako, da so študenti poiskali opise glavnih specializiranih izrazov pri predmetu Upravljanje javne uprave na univerzitetnem programu Politologija - Javne politike in uprava. Potem ko so se študentje seznanili z bogatim in razširjenim področjem upravnih znanosti, so se avtonomno odločili za tri ključne besede, ki so jih raziskali in za katere so napisali definicije.

22. februar 2021 | Nova knjiga