Novice in obvestila

11. ECPR poletna šola: Interesne skupine in lobiranje v javnopolitičnem procesu

Poletne šole se je udeležilo 26 mednarodnih, predvsem doktorskih študentov. 21 mednarodno priznanih raziskovalcev na področju interesnih skupin je s študenti delilo aktualni pregled literature in trenutne raziskovalne ugotovitve.

12. julij 2021

Na spletnem posvetu o spopadanju finančnega sektorja s kibernetskimi grožnjami

Priznani domači in tuji govorci so se na zadnjem posvetu o zaščiti kritične infrastrukture na spletu strinjali, da je za zaščito finančnega sektorja, ki velja za enega izmed bolj ogroženih, ključno sodelovanje med različnimi organizacijami in akterji. Posvet je bil del serije, ki smo jo skupaj organizirali Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Uprava za informacijsko varnost, Evroatlantski svet Slovenije in Microsoft.

09. julij 2021

Virtualni dogodek za doktorske študente in študentke v organizaciji ECPR

V sredo, 7. julija 2021 je potekal virtualni dogodek v organizaciji ECPR, namenjen doktorskim študentom in študentkam ter drugim raziskovalcem in raziskovalkam na začetku njihove karierne poti.

09. julij 2021

Študentski projekt Trajnost po tvojem receptu

S 4. septembrom 2021 se bo pričela odvijati integrirana kampanja Trajnost po tvojem receptu, ki jo za NGO Focus (društvo za sonaraven razvoj) pripravljajo študentke 2. letnika TKOJ, in sicer Ela Bolčič, Nika Krvina, Karin Pavić, Ema Pestotnik in Rebeka Šmit.

09. julij 2021

Individualno svetovanje v juliju in avgustu

V knjižnici nudijo osebno informacijsko svetovanje v prostorih knjižnice ali na daljavo.

05. julij 2021

Objavljeni posnetki in poročilo s konference pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU

Po uspešno izpeljani konferenci pred predsedovanjem Slovenije Svetu EU smo za vse, ki niste uspeli spremljati vseh razprav, pripravili poročilo o ključnih sporočilih dogodka in posnetke panelov. Objavljamo tudi Tepsina priporočila slovenskemu predsedovanju Svetu EU.

01. julij 2021

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

01. julij 2021

Pomagajmo!

Univerza v Ljubljani in Zveza prijateljev mladine Slovenije sta podpisali sporazum o sodelovanju v dobrodelni akciji SRČNA UL. Pomagati je mogoče s kratkim telefonskim sporočilom na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (prispevek 5 EUR) ali SRCNAUL10 (prispevek 10 EUR).

29. junij 2021

Študent Obramboslovja Erik Kandare nadaljuje s športnimi uspehi

Študentu in celotni ekipi iskreno čestitamo za osvojene medalje in jim želimo veliko športnih uspehov še naprej!

24. junij 2021

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah se vrača 'v živo'!

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani se je danes, na svetovni dan žvižgačev, že tretje leto zapored odvila podpisna slovesnost v okviru sodelovanja v skupnem boju proti korupciji in prevaram. Podpisne slovesnosti se je udeležila tudi dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob.

23. junij 2021