Novice in obvestila

Razpis za kandidate za mlade raziskovalce 2020 ​

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2020.

03. junij 2020 | FDV

[Galerija FDV] Spletna slikarska razstava »Iščem negovalko s polno potovalko«

Za namen spletne otvoritve, ki ne omogoča klasičnega pogovora v živo z umetnikom, smo se odločili sprožiti spletni pogovor. Samove slike izzivajo – moški nariše podobo ženske in pripiše, da išče storitev, pa še opredeli dodatne zahteve, pa se podpiše in navede, koliko je star. Pomislili smo, da bodo družboslovke in družboslovci odreagirali na različne načine.

03. junij 2020 | Galerija FDV, FDV

Izšel je Evropski komunikacijski monitor 2020

Letošnje poročilo izpostavlja aktualne teme etike, spola, kibernetske varnosti, razvoja kompetenc in orodij v strateškem komuniciranju in odnosih z javnostmi.

02. junij 2020 | Publikacija, Mednarodno

Prof. dr. Mitja Velikonja gostoval na Univerzi Yale v New Havenu

Njegova knjiga o političnih grafitih v srednji Evropi (Routledge, 2020) je bila posebej omenjena v izstopajočih dosežkih tamkajšnjega Centra za evropske študije v letu 2020.

02. junij 2020 | Mednarodno

[Založba FDV] Andrej Kirn: Družbena alternativa in entropija

Negativne družbenoekološke posledice globalnih razsežnosti je povzročil človek sam s spreminjanjem prostora, favne in flore, z obsegom potreb in načinom zadovoljevanja teh.

01. junij 2020 | Nova knjiga

Poletni tabor za otroke v sodelovanju z Zvezo Sonček

Na Centru za proučevanje družbene blaginje FDV UL v okviru mednarodnega projekta MeWe Horizon2020 v sodelovanju z Zvezo Sonček organiziramo poletni tabor.

01. junij 2020 | FDV

Ohranjanje solidarnosti in multilateralizma

Na e-okrogli mizi “Varnostni izzivi virusne krize in vloga oboroženih sil”, ki je v organizaciji Evro-atlantskega sveta Slovenije in Katedre za obramboslovje na FDV UL potekala v sredo, 27. maja 2020, so sodelujoči izpostavili vrsto izzivov, ki jih pred sodobne družbe, politiko, mednarodne organizacije in nacionalne varnostne sisteme postavlja pojav novega koronavirusa in bolezni covid-19.

29. maj 2020 | FDV

Nove čiste energetske skupnosti v spreminjajočem se evropskem energetskem sistemu

V projektu sodeluje 8 partnerjev iz 6-ih držav. Slovenski partnerji so Gen-I, Consensus in Univerza v Ljubljani - Center za metodologijo in informatiko (FDV) ter nosilec projekta Center za socialno psihologijo (FDV).

28. maj 2020 | Mednarodno, FDV

[Založba FDV] Ana Tkalac Verčič: Odnosi z javnostmi

Založba FDV je bogatejša za delo prof. dr. Ane Tkalac Verčič. Knjiga je odlična podlaga za visokošolski študij odnosov z javnostmi, obenem pa zaradi praktičnih primerov in nasvetov nepogrešljiv vodnik tudi za praktike odnosov z javnostmi.

28. maj 2020 | Nova knjiga, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, pomenu osebnega stika v komunikaciji in drugih izzivih dela na daljavo. S to refleksijo zaključujemo poglavje "družboslovne misli ob trenutni situaciji", ki se je ukvarjala predvsem z razmerami in odnosi v času pandemije, izzivom, ki ostajajo, pa se bomo posvečali na družboslovnih spletnih seminarjih.

27. maj 2020 | FDV