Novice in obvestila

Prehajamo na študij na daljavo

Glede na včeraj objavljeni Odlok Vlade in rektorjeva priporočila s ponedeljkom, 19. 10. 2020, prehajamo na študij na daljavo. Celotno obvestilo v zvezi s študijem, dostopom do virov in opreme itd. vas bo danes čakalo v spletnem referatu.

16. oktober 2020 | FDV

Znanstveno sodelovanje raziskovalcev in raziskovalnih organizacij: pristop dvonivojskega bločnega modeliranja

Gre za prvo tovrstno raziskavo na ravni celotne znanstvene discipline družboslovja, ki upošteva dejstvo, da znanstvena sodelovanja na različnih ravneh (individualni in organizacijski) niso neodvisna.

13. oktober 2020 | Raziskave, FDV

[Knjižna novost] From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová)

Pri založbi Palgrave Macmillan je izšla knjiga “From Economic to Energy Transition. Three Decades of Transitions in Central and Eastern Europe” (ur. Matúš Mišík in Veronika Oravcová), v kateri je objavljeno tudi poglavje o Sloveniji.

12. oktober 2020 | Nova knjiga

[Knjižna novost] Matjaž Uršič, Heide Imai: Creativity in Tokyo – Revitalizing a Mature City (Palgrave Macmillan)

Knjiga predstavlja izvrsten vpogled v družbeno-prostorske transformacije največjega metropolitanskega sistema na svetu. Pri tem integrirata mikro in makro pristopa za analizo sprememb, ki odvijajo na področju ustvarjalnosti, inovativnosti ter posledično odražajo v delovanju start-up okolja v Tokiu in japonski družbi nasplošno.

06. oktober 2020

Na FDV potekal posvet o kombiniranih anketah 2020

Zaradi Covid-19 je posvet potekal v hibridni izvedbi, kjer je del udeležencev na posvetu sodeloval prek spletne platforme Zoom. Udeleženci so bili s tovrstno izvedbo zelo zadovoljni in si želijo, da bi tudi v prihodnje posvet potekal hkrati v fizični in spletni obliki.

06. oktober 2020

Dan spletnega anketiranja 2020 je potekal preko spleta

Center za družboslovno informatiko (CDI), Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede je 30. septembra 2020 že devetič organiziral Dan spletnega anketiranja (DSA). Dogodek je namenjen širši strokovni javnosti uporabnikov spletnih anket ter uporabnikom orodja za spletno anketiranje 1KA. Tokrat je dogodek potekal v malce drugačni obliki, saj smo naše delavnice in predavanja izvedli preko platforme ZOOM.

06. oktober 2020 | FDV

Na fakulteti smo pozdravili bruce in študente prvih letnikov magistrskih programov na FDV

Prejšnji teden je na Fakulteti za družbene vede znova vsaj delno oživelo študentsko življenje. V sredo smo sprejeli tuje študente, v četrtek in petek pa študente prvih letnikov dodiplomskega in magistrskega študija.

05. oktober 2020 | FDV

Testni dostop do Women and Social Movements in Modern Empires since 1820

Zbirka podatkov vključuje dokumente, povezane s habsburškim cesarstvom, otomanskim cesarstvom, britanskim, francoskim, italijanskim, nizozemskim, ruskim, japonskim in ameriškim cesarstvom ter naseljenci v ZDA, Novi Zelandiji in Avstraliji. Velik in inovativen del se osredotoča na glasove domorodk v Severni Ameriki.

05. oktober 2020

Pozdravni dan za tuje študente in študentke

V sredo, 30. oktobra 2020, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za tuje študente in študentke. Dogodka, ki je potekal v prostorih FDV in po spletu, se je udeležilo več kot 100 rednih in izmenjalnih študentov in študentk iz različnih držav.

02. oktober 2020

Teorija in praksa 3/2020

Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil o odzivu na epidemijo v vojaških družinah, o mednarodnih misijah, slovenskem zaporskem sistemu v novi številki revije Teorija in praksa.

01. oktober 2020 | TiP