Novice in obvestila

Izšla je nova številka revije Journal of Comparative Politics (jcp)

Izšla je prva številka trinajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP).

29. november 2019 | FDV

Slovesno podelili listine diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija

Danes sta na fakulteti potekali slavnostni podelitvi diplomskih listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija. V veliki dvorani fakultete smo pozdravili skoraj 200 novih diplomantov in diplomantk dodiplomskega in magistrskega študija.

27. november 2019 | FDV

Med prejemniki nagrad Društva novinarjev Slovenije trije študenti fakultete

Med prejemniki nagrad Čuvaj/Watchdog v letošnjem letu študent in študentki Fakultete za družbene vede. Čestitamo!

25. november 2019 | FDV

Tretja izdaja The Global Public Relations Handbook

Pri založbi Rutledge v New Yorku je izšla tretja, popolnoma prenovljena izdaja The Global Public Relations Handbook, ur. prof. dr. Dejan Verčič in prof. dr. Krishnamurthy Sriramesh.

22. november 2019 | FDV

Ženevske konvencije in dopolnilni protokoli

Slovenija s to priročno publikacijo omogoča, da se z vsebino ženevskih konvencij in dopolnilnimi protokoli seznani najširša slovenska javnost, kot tudi da se njihova vsebina dosledno prenaša v praktično delovanje pri nas.

21. november 2019 | FDV

Prva evropska konferenca in znanstvena revija na področju komuniciranja zdravja in v zdravstvu

Red. prof. dr. Gregor Petrič imenovan za pridruženega urednika, izr. prof. dr. Tanja Kamin in asist. dr. Sara Atanasova pa za članici uredniškega odbora v okviru ustanovitve revije European Journal of Health Communication v Švici. Čestitamo!

20. november 2019 | Mednarodno, FDV

Teorija in praksa 3 (2019)

Izšla je tretja redna številka revije Teorija in praksa, s tematskim sklopom in članki, objavljena v celoti v angleškem jeziku. Teme člankov tematskega sklopa z gostjočima urednikoma, prof. dr. Francem Malijem ter dr. Jennie Kristino Oloffson, se nanašajo na tveganja novih tehnologij, pišejo o javnem diskurzu o vesoljskem raziskovanju, o družbeni sprejemljivosti dobrih virusov,... Samostojni članki pa obravnavajo javnopolitična omrežja, ubesedovanje občutljivih konceptov na področju družboslovnih anket,...

20. november 2019 | TiP

ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019

Čestitamo dr. Katji Lozar Manfreda, dr. Gregorju Čehovinu, prof. dr. Andreji Jaklič in zasl. red. prof dr. Marjanu Svetličiču za nagrajene znanstvene prispevke, ki so jih predstavili v sklopu dogodka Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost.

20. november 2019 | FDV

[Knjižna novost] Mitja Velikonja: Post-Socialist Political Graffiti in the Balkans and Central Europe (Routledge, 2020)

Pri založbi Routledge je izšla knjižna novost prof. dr. Mitje Velikonje, ki ponudi študijo političnih grafitov na področju Balkana in Srednje Evrope, kot subverzivnih političnih medijev.

20. november 2019 | FDV

Izr. prof. dr. Samo Kropivnik in Sabina Otoničar Kongresna ambasadorja Slovenije

V okviru Slovenskega ambasadorskega programa so na ljubljanskem gradu 14. 11. 2019 podelili častne nazive prvim petindvajsetim Kongresnim ambasadorkam in ambasadorjem Slovenije.

18. november 2019 | Dosežki, FDV