Novice in obvestila

Okrogla miza: Institucije, nevladniki in migranti o integraciji

Študenti so na projektu Vzpostavljanje lokalne integracijske platforme: Migrantska perspektiva organizirali okroglo mizo - dogodek iz serije razprav, s katerimi želimo odpreti prostor za artikulacijo vprašanja integracije z vidika beguncev in begunk, študentov in študentk, migrantov in migrantk, prosilcev in prosilk za mednarodno zaščito.

05. junij 2019 | FDV

[Knjižna novost] Karmen Šterk in Jan Klokočovnik: Lepota po evropsko

Izšla je nova knjiga Karmen Šterk in Jana Klokočovnika z naslovom Lepota po evropsko.

05. junij 2019 | FDV

Ker tvoje mnenje šteje - sodeluj v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov/k v Evropi

Študente in študentke vabimo, da sodelujete v anketi v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov/k v Evropi.

04. junij 2019 | FDV

Izšla nova številka revije Journal of Comparative Politics

Izšla je druga številka dvanajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki.

04. junij 2019

[Knjižna novost] Lokalna demokracija v Sloveniji: značilnosti lokalnih volitev 2018

Zbornik »Lokalna demokracija v Sloveniji: značilnosti lokalnih volitev 2018« predstavlja skupek šestih prispevkov, ki z različnih teoretskih in aplikativnih perspektiv obravnavajo lokalno demokracijo; središče analize so nedavne lokalne volitve.

04. junij 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Kam gre ta svet?

Objavljamo kolumno asist. dr. Jureta Požgana s katedre za Mednarodne odnose.

03. junij 2019 | FDV, Kariernik

C.O.S.M.I.C. - Metode in orodja za podporo neformalnih oskrbovalcev migrantov in strokovnjakov, ki delajo z njimi

Namen projekta CO.S.M.I.C je podpreti neformalne oskrbovalce migrante, skupino, ki je izpostavljena dvojnemu tveganju za diskriminacijo in stigmatizacijo.

03. junij 2019 | Za medije, FDV

Objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2019

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2019.

31. maj 2019 | FDV

Na Fakulteti za družbene vede smo gostili enega izmed vodilnih raziskovalcev na področju moških študij, prof. dr. Franka Kariorisa

V maju 2019 je na povabilo Centra za kulturne in religijske študije na FDV gostoval eden izmed vodilnih raziskovalcev na področju moških študij, prof. dr. Frank Karioris, iz Univerze v Pittsburghu.

30. maj 2019 | FDV

Teorija in praksa: Posebna številka 2019

Izšla je posebna številka revije Teorija in praksa na temo Nastajajoči novi svetovni red: novi trendi, ki zahtevajo nove odgovore. Celotna številka z gostujočim urednikom, zaslužnim profesorjem Marjanom Svetličičem, je izdana v angleškem jeziku.

30. maj 2019 | TiP