Novice in obvestila

Prva evropska konferenca in znanstvena revija na področju komuniciranja zdravja in v zdravstvu

Red. prof. dr. Gregor Petrič imenovan za pridruženega urednika, izr. prof. dr. Tanja Kamin in asist. dr. Sara Atanasova pa za članici uredniškega odbora v okviru ustanovitve revije European Journal of Health Communication v Švici. Čestitamo!

20. november 2019 | Mednarodno, FDV

Teorija in praksa 3 (2019)

Izšla je tretja redna številka revije Teorija in praksa, s tematskim sklopom in članki, objavljena v celoti v angleškem jeziku. Teme člankov tematskega sklopa z gostjočima urednikoma, prof. dr. Francem Malijem ter dr. Jennie Kristino Oloffson, se nanašajo na tveganja novih tehnologij, pišejo o javnem diskurzu o vesoljskem raziskovanju, o družbeni sprejemljivosti dobrih virusov,... Samostojni članki pa obravnavajo javnopolitična omrežja, ubesedovanje občutljivih konceptov na področju družboslovnih anket,...

20. november 2019 | TiP

ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019

Čestitamo dr. Katji Lozar Manfreda, dr. Gregorju Čehovinu, prof. dr. Andreji Jaklič in zasl. red. prof dr. Marjanu Svetličiču za nagrajene znanstvene prispevke, ki so jih predstavili v sklopu dogodka Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost.

20. november 2019 | FDV

[Knjižna novost] Mitja Velikonja: Post-Socialist Political Graffiti in the Balkans and Central Europe (Routledge, 2020)

Pri založbi Routledge je izšla knjižna novost prof. dr. Mitje Velikonje, ki ponudi študijo političnih grafitov na področju Balkana in Srednje Evrope, kot subverzivnih političnih medijev.

20. november 2019 | FDV

Izr. prof. dr. Samo Kropivnik in Sabina Otoničar Kongresna ambasadorja Slovenije

V okviru Slovenskega ambasadorskega programa so na ljubljanskem gradu 14. 11. 2019 podelili častne nazive prvim petindvajsetim Kongresnim ambasadorkam in ambasadorjem Slovenije.

18. november 2019

Razprava Vključujoči in varni javni prostori: Splaknimo diskriminacijo obravnavala potrebo po ustvarjanju (univerzitetnega) okolja, ki bo bolj občutljivo za potrebe ranljivih in marginaliziranih družbenih skupin

Povod za razpravo sta bili pobudi za vzpostavitev spolno nevtralnih toalet, ki sta bili v preteklem študijskem letu naslovljeni na vodstvi obeh fakultet.

15. november 2019 | FDV

Objavljena posebna izdaja znanstvene revije Journal of International Relations (JIRD)

Nova številka izziva tradicionalni prikaz delovanja akterjev v mednarodni skupnosti skozi uporabo empirije ter se odmika od obravnave koncepta kot zgolj analitičnega problema v disciplini Mednarodnih odnosov.

13. november 2019 | FDV

Pogovor z evropskima poslancema Tanjo Fajon in dr. Milanom Brglezom

Center za mednarodne odnose (CMO) in Združenje transevropskih študij (Trans European Policy Studies Association – TEPSA) sta v ponedeljek, 11. novembra 2019, organizirala pogovor z evropskima poslancema Tanjo Fajon in dr. Milanom Brglezom o izzivih na ravni Evropske unije (EU) in vlogo mladih. Na razpravi, ki je potekala v prostorih velike dvorane na Fakulteti za družbene vede (FDV), je bilo navzočih več kot 174 slušateljev.

13. november 2019

Fakulteto za družbene vede obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji

6. novembra 2019 je fakulteto obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji.

07. november 2019

Testni dostop do zbirke ProQuest One Academic

Dostop do zbirke je na voljo študentom, zaposlenim in drugim uporabnikom na osnovi IP avtentikacije do 5. decembra 2019.

06. november 2019