Novice in obvestila

Prva evropska konferenca in znanstvena revija na področju komuniciranja zdravja in v zdravstvu

Red. prof. dr. Gregor Petrič imenovan za pridruženega urednika, izr. prof. dr. Tanja Kamin in asist. dr. Sara Atanasova pa za članici uredniškega odbora v okviru ustanovitve revije European Journal of Health Communication v Švici. Čestitamo!

20. november 2019 | Mednarodno, FDV

ARRS priznanja Odlični v znanosti 2019

Čestitamo dr. Katji Lozar Manfreda, dr. Gregorju Čehovinu, prof. dr. Andreji Jaklič in zasl. red. prof dr. Marjanu Svetličiču za nagrajene znanstvene prispevke, ki so jih predstavili v sklopu dogodka Dan ARRS 2019: Podpiramo odličnost.

20. november 2019 | FDV

[Knjižna novost] Mitja Velikonja: Post-Socialist Political Graffiti in the Balkans and Central Europe (Routledge, 2020)

Pri založbi Routledge je izšla knjižna novost prof. dr. Mitje Velikonje, ki ponudi študijo političnih grafitov na področju Balkana in Srednje Evrope, kot subverzivnih političnih medijev.

20. november 2019 | FDV

Izr. prof. dr. Samo Kropivnik in Sabina Otoničar Kongresna ambasadorja Slovenije

V okviru Slovenskega ambasadorskega programa so na ljubljanskem gradu 14. 11. 2019 podelili častne nazive prvim petindvajsetim Kongresnim ambasadorkam in ambasadorjem Slovenije.

18. november 2019 | Dosežki, FDV

Razprava Vključujoči in varni javni prostori: Splaknimo diskriminacijo obravnavala potrebo po ustvarjanju (univerzitetnega) okolja, ki bo bolj občutljivo za potrebe ranljivih in marginaliziranih družbenih skupin

Povod za razpravo sta bili pobudi za vzpostavitev spolno nevtralnih toalet, ki sta bili v preteklem študijskem letu naslovljeni na vodstvi obeh fakultet.

15. november 2019 | FDV

Objavljena posebna izdaja znanstvene revije Journal of International Relations (JIRD)

Nova številka izziva tradicionalni prikaz delovanja akterjev v mednarodni skupnosti skozi uporabo empirije ter se odmika od obravnave koncepta kot zgolj analitičnega problema v disciplini Mednarodnih odnosov.

13. november 2019 | FDV

Fakulteto za družbene vede obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji

6. novembra 2019 je fakulteto obiskal D. Martín Remón Miranzo s španskega veleposlaništva v Sloveniji.

07. november 2019 | Mednarodno, FDV

Magistrica obramboslovja prejemnica nagrade Društva za Združene narode za Slovenijo

Čestitamo Jeleni Mihič, ki je za svoje magistrsko delo z naslovom Strategije preživetja civilnega prebivalstva v času vojn: primer Afganistan (mentorica doc. dr. Maja Garb) prejela nagrado Društva za Združene narode za Slovenijo.

28. oktober 2019 | FDV

Objavljen članek o (ne)koherentnosti izvajanja sredozemskih politik Evropske unije

Publikacija Društvena Istraživanja je objavila članek izr. prof. dr. Ane Bojinović Fenko (CMO) in Albine Osrečki (Ministrstvo za notranje zadeve Republike Hrvaške), naslovljen 'The (In)Coherence of the EU's Mediterranean Policies: Analysing the Effects on Implementation Succes'. V članku avtorici preverjata, ali je bilo izvajanje sredozemskih politik Evropske unije (EU) neuspešno zaradi nekoherentnosti teh politik. ​

28. oktober 2019 | FDV

Priložnost za plačano pripravništvo v Evropskem parlamentu pri poslancu dr. Milanu Brglezu (S&D)

Zainteresirane kandidatke in kandidate, ki vas zanima Evropska unija ter si želite pridobiti izkušnje z delom v izrazito mednarodnem okolju, vabim k prijavi za dvomesečno pripravništvo v svoji pisarni v Evropskem parlamentu v Bruslju/Strasbourgu.

28. oktober 2019 | FDV