Novice in obvestila

Na Fakulteti za družbene vede strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) danes gostimo strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani, ki poteka pod naslovom Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti.

12. junij 2019 | FDV

V Galeriji Fakultete za družbene vede na ogled razstava fotografij študentk in študentov ALUO Send Nudes

V Galeriji FDV je včeraj potekala otvoritev razstave fotografij študentk in študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Send Nudes. Razstava skozi fotografski medij obravnava odnos do telesa, golote in spolnosti v spontanih vsakdanjih situacijah in insceniranih postavitvah.

12. junij 2019 | Galerija FDV, FDV

Posnetek gostujočega predavanja Yael Oppenheim o platformi Buzzilla za analizo družbenih omrežij

V petek, 31. 5. 2019, smo na Centru za družboslovno informatiko gostili Yael Oppenheim iz Univerze v Haifi. Strokovnjakinjo s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje.

11. junij 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Za dobro življenje – avtonomno mišljenje

Kot da ob osupljivem tehnološkem napredku ne znamo zadovoljivo misliti družbenih in kulturnih svetov, ki jih nenehno soustvarjamo skozi nepregledno množico komunikacij, sobivanj in sodelovanj.

10. junij 2019 | FDV, Kariernik

Vabilo na otvoritev razstave Galerije FDV in alumni dogodek

V torek, 11. junija 2019, ob 18. uri vljudno vabljeni v avlo Fakultete za družbene vede, na otvoritev razstave v sklopu Galerije FDV in alumni dogodek.

05. junij 2019 | FDV

Žalna seja v spomin na prof. dr. Bogdana Osolnika

Spominu na prof. dr. Bogdana Osolnika, prejemniku fakultetnega priznanja za življenjsko delo, ki je pomembno prispeval k ustanovitvi in razvoju naše fakultete, se bomo z žalno sejo poklonili v sredo, 12. 6. 2019, ob 11. uri, v Senatni sobi Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana).

05. junij 2019 | FDV

Okrogla miza: Institucije, nevladniki in migranti o integraciji

Študenti so na projektu Vzpostavljanje lokalne integracijske platforme: Migrantska perspektiva organizirali okroglo mizo - dogodek iz serije razprav, s katerimi želimo odpreti prostor za artikulacijo vprašanja integracije z vidika beguncev in begunk, študentov in študentk, migrantov in migrantk, prosilcev in prosilk za mednarodno zaščito.

05. junij 2019 | FDV

[Knjižna novost] Karmen Šterk in Jan Klokočovnik: Lepota po evropsko

Izšla je nova knjiga Karmen Šterk in Jana Klokočovnika z naslovom Lepota po evropsko.

05. junij 2019 | FDV

Ker tvoje mnenje šteje - sodeluj v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov/k v Evropi

Študente in študentke vabimo, da sodelujete v anketi v mednarodni raziskavi EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov/k v Evropi.

04. junij 2019 | FDV

[Knjižna novost] Lokalna demokracija v Sloveniji: značilnosti lokalnih volitev 2018

Zbornik »Lokalna demokracija v Sloveniji: značilnosti lokalnih volitev 2018« predstavlja skupek šestih prispevkov, ki z različnih teoretskih in aplikativnih perspektiv obravnavajo lokalno demokracijo; središče analize so nedavne lokalne volitve.

04. junij 2019 | FDV