Novice in obvestila

Člani Obramboslovnega raziskovalnega centra in drugi raziskovalci FDV na strokovnem obisku na predstavništvu RS pri Natu in EU ter na RAND Europe in EUISS

Nekateri člani Obramboslovnega raziskovalnega centra in drugi raziskovalci FDV so obiskali RAND Europe in EUISS, kjer so se pogovarjali o raziskovalnih področjih ter identificirali možnosti za sodelovanje.

12. februar 2019 | FDV, Obramboslovje

Drugi seminar za učitelje v okviru projekta EU@Home

V četrtek, 7. februarja 2019, so na Centru za politološke raziskave v okviru projekta »EU doma – Zbliževanje EU in mladih« (EU@Home) organizirali drugi seminar za učitelje.

12. februar 2019 | Dogodek

Objavljen poziv za prijavo panelov in prispevkov za letno konferenco CEPSA

Objavljen je poziv za prijavo panelov in prispevkov za letno konferenco CEPSA. Poziv za panele je odprt do 30. aprila, za individualne prispevke pa do 31. maja.

07. februar 2019 | Obvestila, FDV, Razpis

Svetovni dan varne rabe interneta

Evropska komisija je v sodelovanju z 39 organizacijami iz 26 članic Evropske unije izvedla že četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu. Na Spletnem očesu so v tem okviru ponovno preverjali odzivnost družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Ta se je v primerjavi s prejšnjim spremljanjem še nekoliko izboljšala. Družbena omrežja so skupaj v povprečju odstranila 91,7 odstotka prijavljenih vsebin. Hkrati posebej Twitter še vedno močno zaostaja za zastavljenimi cilji.

06. februar 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Teden smo zaključili s podelitvijo diplom na dodiplomskem študiju

Na Fakulteti za družbene vede smo danes na dveh slavnostnih prireditvah podelili diplome diplomantkam in diplomantom dodiplomskega študija. Diplomantke in diplomante so v imenu fakultete ter Alumni kluba FDV nagovorili dekanja fakultete prof. dr. Monika Kalin Golob ter slavnostna govorca Janja Božič Marolt in Igor Evgen Bergant.

01. februar 2019 | Dogodek

Predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth.

Katedra za teoretsko in analitsko politologijo Fakultete za družbene vede je na sedežu Univerze v Ljubljani v Sobi rektorjev pripravila predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth. The Conflict between Political and Epistemic Virtues.

01. februar 2019 | Dogodek, FDV

Tjaša Ficko magistricam in magistrom: "Svet bo potreboval odgovorne družboslovce!"

Na slavnostni prireditvi smo danes na Fakulteti za družbene vede podelili diplomske listine diplomantom in diplomantkam magistrskega študija.

31. januar 2019 | Dogodek

Začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA

Od 23. do 25. januarja je v Ljubljani potekalo začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA. Ta triletni projekt, vreden tri milijone evrov, je s prvim januarjem stekel v okviru evropskega programa Obzorje 2020 in pod taktirko glavnega koordinatorja Instituta "Jožef Stefan". Glavni cilj projekta je z uporabo medjezikovnih tehnologij manj zastopanim jezikom približati visokotehnološka jezikovna orodja.

31. januar 2019 | Dogodek, FDV

Fakulteta za družbene vede na 11. Informativi

Fakulteta za družbene vede se je v petek 25. in v soboto 26. januarja predstavila na že 11. Informativi - sejmu izobraževanja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

30. januar 2019 | Dogodek, Informativa

[Založba FDV] Izšla je knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja

Pri Založbi FDV, v zbirki Theoria, je izšla knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja. Innisovo delo Pristranost komuniciranja je v sodobni medijski teoriji in pri analizi »medijskega agregata« nepogrešljivo.

23. januar 2019 | Nova knjiga