Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Aljoša Pužar izvoljen za podpredsednika mednarodnega kulturološkega združenja (ACS) – svetovne kulturološke organizacije

Red. prof. ddr. Aljoša Pužar je bil izvoljen za podpredsednika mednarodnega kulturološkega združenja (ACS) za obdobje 2024-2028.

20. maj 2024 | Dosežki, Mednarodno

Gostujoče predavanje prof. dr. Kelly Quinn z Illinoiske univerzi v Chicagu, ZDA

Prof. dr. Kelly Quinn, na Fakulteti za družbene vede jo je gostil Center za družboslovno informatiko, je 14. maja v sklopu Odprtega termina za znanost pripravila predavanje z naslovom »Zasebnost in moč: Razumevanje posameznikove zmožnosti delovanja v digitalno povezanem svetu.«

17. maj 2024 | Dogodek

Odločanje o darovanju organov

Na Fakulteti za družbene vede se je z vprašanjem smrti in darovanjem organov po njej ukvarjala raziskovalka asist. dr. Sinja Čož. Njena doktorska disertacija omogoča razumevanje medsebojne povezanosti širšega sociokulturnega konteksta in individualnega odločanja o koncu življenja.

16. maj 2024 | Raziskave

Knjižne novosti Založbe FDV

V rubriki knjižnih novosti si lahko ogledate dela naslednjiih avtorjev: izr. prof dr. Vladimirja Prebiliča, prof. dr. Slavka Splichala, doc. dr. Marka Hočevarja in zasl. prof. dr. Mirjane Ule.

15. maj 2024 | Založba FDV

Ko strukturni dejavniki, ki omogočajo medetnično nasilje, delujejo v korist miru: Zgodba Baljvin, bosansko-hercegovskega mozaika miru

Član CMO doc. dr. Faris Kočan, izr. prof. dr. Janja Vuga Beršnak in prof. dr. Rok Zupančič so objavili članek, v katerem so uvedli koncept 'mozaika miru' na primeru etnično mešane vasi Baljvine (Bosna in Hercegovina).

14. maj 2024 | Raziskave

Izjava UL FDV o izraelskem genocidu v Gazi

V skladu z vrednotami Univerze v Ljubljani, to so humanizem in človekove pravice, vključujoč enakost možnosti in solidarnost ter etičen in odgovoren odnos do sveta, je senat FDV sprejel Izjavo UL FDV o izraelskem genocidu v Gazi.

13. maj 2024 | Obvestila

Dan Evrope 2024

9. maja obeležujemo obletnico Schumanove deklaracije z leta 1950, s katero so bili postavljeni temelji Evropske unije, kot jo poznamo danes.

09. maj 2024 | Aktualno

Poslovila se je profesorica Manca Košir

Z neumorno energijo, razgledanostjo in študijsko širino je kot dolgoletna predstojnica Katedre za novinarstvo pomembno sooblikovala in obogatila študij novinarstva na naši fakulteti.

03. maj 2024

Teorija in praksa 1/2024

S prenovljeno podobo revije obeležujemo 60. obletnico izhajanja najstarejše osrednje interdisciplinarne družboslovne revije v Sloveniji.

26. april 2024 | TiP

Listina raznolikosti

S podpisom listine raznolikosti se na fakulteti zavezujemo k aktivnemu in trajnemu delovanju v korist raznolikosti in enakih možnosti naših zaposlenih.

25. april 2024 | Obvestila, FDV