Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Založba FDV] Marina Trkman: Uporabljati ali ne uporabljati #OstaniZdrav

Znanstvena monografija obravnava področje skrbi posameznikov za preventivno zdravje družbe.

30. januar 2023 | Nova knjiga

Podelitev diplomskih in magistrskih listin

Študente sta na podelitvi nagovorila doktorska študentka Teja Kosi in magister kulturnih študij Timon Kokalj, ki smo ju vprašali, kakšno vzpodbudno misel bi namenila študentom, ki so pred zaključkom študija in tistim, ki na fakulteto šele prihajajo?

27. januar 2023

Svečana podelitev nazivov redni profesor UL

Univerza v Ljubljani je znova podelila naziv redni profesor UL. Med letošnjimi prejemniki nazivov sta tudi profesorici prof. dr. Tanja Kamin in prof dr. Mojca Pajnik.

26. januar 2023 | Dosežki

Bilateralni projekt: Interdisciplinarni mostovi za raziskovanje skupinske kognicije v komuniciranju v času velikega podatkovja

Novi bilateralni projekt Interdisciplinarni mostovi za raziskovanje skupinske kognicije v času velikega podatkovja se tematsko osredotoča na problem družbenega komuniciranja v času tehnološko poganjane epistemske krize.

24. januar 2023 | FDV, Znanost

Trajni dostop do učbenikov v zbirki Oxford Handbooks Online

Oxford Handbooks Online vodi uredniški odbor vodilnih svetovnih znanstvenikov. Vsak priročnik ponuja temeljit uvod v teme, kritičen pregled trenutnega stanja področij, preučuje in vzpostavlja temelje znanosti ter določa možnosti za nove raziskave.

17. januar 2023 | Dostop do učbenikov

[Znanstveni članek]: Reported User-Generated Online Hate Speech: The Ecosystem, Frames, and Ideologies

Dr. Iztok Šori in dr. Vasja Vehovar s svojim novim znanstvenim prispevkom opozorita na širjenje sovražnega govora, ki ogroža zdravje demokracije in medijskih sistemov sodobne družbe.

13. januar 2023 | Objave

[Založba FDV] Zdravko Mlinar: Družboslovno raziskovanje med profesionalizacijo in podružbljanjem - Prvi zvezek

Avtor s svojim delom v dveh zvezkih prvič v Sloveniji celostno odpira prostor tudi za občansko raziskovanje/znanost.

12. januar 2023 | Nova knjiga

Umrl je izr. prof. dr. Drago Zajc

Poslovil se je izr. prof. dr. Drago Zajc (1938-2023), dolgoletni član Centra za politološke raziskave in nekdanji predstojnik Katedre za analizo politik in javno upravo.

11. januar 2023 | Obvestila

[Založba FDV] Andrej Ferlinc: Pravna država v Sloveniji in onkraj

Delo predstavlja kritično refleksijo o delovanju in pomanjkljivostih pravne države v Sloveniji in širše, ne le s teoretičnega in z normativnega vidika, ampak tudi z vidika dolgotrajne prakse delovanja v pravosodja. - Doc. dr. Matjaž Nahtigal

09. januar 2023 | Nova knjiga

[Založba FDV]: Simona Kukovič, Miro Haček in Vladimir Prebilič: Domoljubna in državljanska zavest med mladimi

Monografija obravnava vprašanja, ki se nanašajo na splošna stališča mladih do domoljubja ter na poznavanje ključnih dogodkov in ljudi v obdobju osamosvajanja ter njihovo poznavanje državnih simbolov, slovenske ustave, političnega sistema, človekovih pravic in demokracije.

06. januar 2023 | Nova knjiga