Novice in obvestila

Izšel je Evropski komunikacijski monitor 2020

Letošnje poročilo izpostavlja aktualne teme etike, spola, kibernetske varnosti, razvoja kompetenc in orodij v strateškem komuniciranju in odnosih z javnostmi.

02. junij 2020 | Publikacija, Mednarodno

Prof. dr. Mitja Velikonja gostoval na Univerzi Yale v New Havenu

Njegova knjiga o političnih grafitih v srednji Evropi (Routledge, 2020) je bila posebej omenjena v izstopajočih dosežkih tamkajšnjega Centra za evropske študije v letu 2020.

02. junij 2020 | Mednarodno

[Založba FDV] Andrej Kirn: Družbena alternativa in entropija

Negativne družbenoekološke posledice globalnih razsežnosti je povzročil človek sam s spreminjanjem prostora, favne in flore, z obsegom potreb in načinom zadovoljevanja teh.

01. junij 2020 | Nova knjiga

Poletni tabor za otroke v sodelovanju z Zvezo Sonček

Na Centru za proučevanje družbene blaginje FDV UL v okviru mednarodnega projekta MeWe Horizon2020 v sodelovanju z Zvezo Sonček organiziramo poletni tabor.

01. junij 2020 | FDV

Ohranjanje solidarnosti in multilateralizma

Na e-okrogli mizi “Varnostni izzivi virusne krize in vloga oboroženih sil”, ki je v organizaciji Evro-atlantskega sveta Slovenije in Katedre za obramboslovje na FDV UL potekala v sredo, 27. maja 2020, so sodelujoči izpostavili vrsto izzivov, ki jih pred sodobne družbe, politiko, mednarodne organizacije in nacionalne varnostne sisteme postavlja pojav novega koronavirusa in bolezni covid-19.

29. maj 2020 | FDV

Nove čiste energetske skupnosti v spreminjajočem se evropskem energetskem sistemu

V projektu sodeluje 8 partnerjev iz 6-ih držav. Slovenski partnerji so Gen-I, Consensus in Univerza v Ljubljani - Center za metodologijo in informatiko (FDV) ter nosilec projekta Center za socialno psihologijo (FDV).

28. maj 2020 | Mednarodno, FDV

[Založba FDV] Ana Tkalac Verčič: Odnosi z javnostmi

Založba FDV je bogatejša za delo prof. dr. Ane Tkalac Verčič. Knjiga je odlična podlaga za visokošolski študij odnosov z javnostmi, obenem pa zaradi praktičnih primerov in nasvetov nepogrešljiv vodnik tudi za praktike odnosov z javnostmi.

28. maj 2020 | Nova knjiga, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob je strnila svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, pomenu osebnega stika v komunikaciji in drugih izzivih dela na daljavo. S to refleksijo zaključujemo poglavje "družboslovne misli ob trenutni situaciji", ki se je ukvarjala predvsem z razmerami in odnosi v času pandemije, izzivom, ki ostajajo, pa se bomo posvečali na družboslovnih spletnih seminarjih.

27. maj 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji]

Zasl. red. prof Maca Jogan je svojo družboslovno misel o situaciji povezani s koronavirusom strnila v verzih.

25. maj 2020 | FDV

[Založba FDV] Danica Fink Hafner: Populizem

Založba FDV je bogatejša za delo prof. dr. Danice Fink-Hafner, v katerem ob upoštevanju nepopolnosti populističnih ideologij v ožjem smislu pojasni konceptualizacijo njihovega umeščanja v levo–desni kontinuum in ideološko mavrico populizmov.

25. maj 2020 | Nova knjiga