Novice in obvestila

Spletno predavanje Freda Turnerja: Amerika se odloča: kaj je v resnici na kocki volitev 2020?

V četrtek, 29. oktobra je na virtualni platformi Zoom nastopil g. Fred Turner, vodja kabineta vodje manjšine v Odboru ameriškega senata za zunanje odnose, senatorja Boba Menendeza.

30. oktober 2020 | Mednarodno, FDV

Neda Pagon: za njo ostaja izjemna intelektualna dediščina

Po dolgi bolezni se je poslovila dr. Neda Pagon, urednica, predavateljica, prevajalka, kritična intelektualka, ki je veljala za eno najbolj prodornih in uglednih družboslovk konca 20. stoletja in začetka 21. stoletja v Sloveniji.

29. oktober 2020

[Družboslovna misel] dr. Srna Mandič: Epidemija in ljubljanski bloki, da o sosedih ne govorimo

Pojav epidemije nas je prizadel, ko je vdrl v naša življenja in zamajal naš občutek varnosti in predvidljivosti. Spomladi, med prvim valom epidemije, smo raziskovalci s Centra za proučevanje družbene blaginje pokukali v življenja gospodinjstev v ljubljanskih blokih in poizvedovali, kako živijo in se borijo z epidemijo v svojem okolju.

26. oktober 2020 | FDV

Prvo nastopno predavanje prek videokonference

Inavguracijsko predavanje dr. Marka Milosavljevića pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja je bilo prvo v skoraj 60-letni zgodovini Fakultete za družbene vede, ki je bilo izvedeno na daljavo.

26. oktober 2020 | FDV

Od ponedeljka 26. oktobra do nadaljnjega uporabniki ne morejo vstopati v prostore knjižnice na FDV

Zaradi upoštevanja vladnega odloka bo do nadaljnjega onemogočen fizični vstop v knjižnico. Izposoja gradiva bo vseeno možna.

26. oktober 2020 | FDV

Prostori fakultete so do nadaljnjega za vse obiskovalce zaprti

Vlada Republike Slovenije je zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19 dne 23. 10. 20 izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih.

23. oktober 2020 | FDV

Erasmus dneve 2020 smo praznovali z gostujočima predavanjema izr. prof. dr. Nemanje Džuverovića z Univerze v Beogradu

Katedra za mednarodne odnose je v okviru letošnjih Erasmus dni z velikim veseljem organizirala dva dogodka. Izr. prof. dr. Nemanja Džuverović z Univerze v Beogradu, Fakultete za politologijo, je v okviru dveh predmetov, ki se izvajata za domače in Erasmus izmenjalne študente, izvedel gostujoči predavanji.

22. oktober 2020 | Mednarodno

[Založba FDV] Bogomil Ferfila: Države afriškega islama

S knjigo Države afriškega islama avtor končuje nekaj desetletij dolgo znanstveno, strokovno in potovalno analizo 54 držav z večinskim muslimanskim prebivalstvom, ki temelji tudi na bivanju v najnevarnejših državah sveta kot so Afganistan, Irak, Sirija ter na empiričnih zapisih iz prve roke o teh posebnih državah in tragičnih usodah njihovih prebivalcev.

21. oktober 2020 | Nova knjiga

[Galerija FDV] Igor Rus: Ladja Galeb: Peak Humanity?

Razstava vsebuje osem fotografij ladje Galeb. Avtor Igor Rus znano ladjo vidi kot metaforo sprememb. Fotografije so narejene v črno-beli tehniki in obdelane tako, da je vsaka naslednja bolj grobo zrnata in je videti kot da ladja v seriji osmih fotografij postopno izginja izpred vaših oči.

20. oktober 2020 | Galerija FDV

Dan nacionalne varnosti 2020

Zaradi krize, ki jo povzroča širitev novega koronavirusa, in aktivne vpletenosti institucij nacionalnovarnostnega sistema v njeno reševanje smo se organizatorji Dneva nacionalne varnosti, ki je bil v letošnjem letu načrtovan za 21. oktober, odločili, da dogodka ne izvedemo.

19. oktober 2020 | FDV