Novice in obvestila

Spremenjen način uporabe orodja 1KA

Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov je namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si s 1. julijem 2020 spremenila pogoje delovanja.

01. julij 2020

Izr. prof. dr. Boštjan Udovič ponovno izvoljen za nacionalnega predstavnika v Izvršnem odboru Evropskega združenja za razvojne študije

EADI je največja organizacija, ki združuje strokovnjake s področja preučevanja razvoja in razvojnih politik.

01. julij 2020 | Dosežki, FDV

Novinarska konferenca ob izidu knjige Digitalni begunci. Transformacije migracijskih poti ali ko pametni telefon nadomesti kovček.

Poleg avtoric doc. dr. Simone Zavratnik in dr. Sanje Cukut Krilić, sta o delu spregovorila tudi zasl. red. prof. Maca Jogan in recenzent izr. prof. dr. Drago Kos.

30. junij 2020 | Za medije, FDV

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

30. junij 2020 | FDV

Teorija in praksa 2/2020

Letošnja tretja zaporedna številka revije Teorija in praksa obsega 8 slovenskih in štiri angleške članke ter dve recenziji knjig. Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil na temo obremenjujočih izkušenj v otroštvu, ovir za dostop žensk do politike, krize liberalne svetovne ureditve, o dvojezični šoli v Prekmurju...

24. junij 2020 | TiP

BledCom 2020 bo digitalen in brezplačen za vse!

27. letni mednarodni simpozij za raziskovanje odnosov z javnostmi BledCom 2020, bo zaradi globalne pandemije virusa Covid-19 in z njo povezanih omejitev potovanj, letos v celoti potekal digitalno. BledCom 2020 bo brezplačen in odprt za vse, ki se bodo predhodno prijavili na Facebook profil konference.

19. junij 2020 | FDV

Prehod na novo raven znanosti: odprto znanost

V četrtek, 18. 6. 2020, je v organizaciji vozlišča RDA Slovenija potekala konferenca z naslovom Raziskovalni podatki in Evropski oblak odprte znanosti. Posvet je bil namenjen predvsem razpravi o tem, kako ravnati z raziskovalnimi podatki in obenem spoštovati vrednote raziskovanja.

19. junij 2020 | Sporočilo za javnost, FDV

Izr. prof. dr. Janja Vuga Beršnak gostujoča urednica revije Sodobni vojaški izzivi

Izšla je posebna tematska številka revije Sodobni vojaški izzivi, ki obravnava različne izzive s katerimi se soočajo vojaške družine v Sloveniji in mednarodnem prostoru.

19. junij 2020 | Publikacija, FDV

Nina Pejič zmagovalka izbora za AmCham top potencial 2020!

Kot pravijo v AmCham, si je Nina prislužila priznanje zato, ker je sposobna "svoj obraz, znanje in energijo zastaviti za projekt, ki je dober za celotno družbo." Prav to, delati v dobro družbe, je v središču poslanstva FDV, zato naši sodelavki iskreno čestitamo.

18. junij 2020 | Dosežki, FDV

[Založba FDV] Alenka Krašovec in Tomaž Deželan, ur.: Volilno leto

V knjigi je pozornost usmerjena na volilno leto, v katerem so zajete tako predsedniške volitve s konca leta 2017 kot parlamentarne volitve iz sredine leta 2018.

15. junij 2020 | Nova knjiga, FDV