Novice in obvestila

Izr. prof. dr. Petra Roter gostovala v Padovi

Tam je sodelovala na prvem sestanku novoimenovanega akademskega sveta na skupnem doktorskem programu z naslovom Human Rights, Society, and Multi-level Governance.

04. december 2019 | Mednarodno, FDV

[Knjižna novost] Maruša Pušnik: Kulturna zgodovina elektronskih medijev: od telefona do walkmana

Knjiga je plod avtoričinega večletnega raziskovanja zgodovine medijev, predvsem pa akademskega zanimanja za razvoj elektronskih medijev na področju Slovenije.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV

[Knjižna novost] Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji, ur. Simona Kukovič in Miro Haček

Zbornik »Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji« je nastal kot obeležje omenjenega jubileja; za njegovo nastajanje pa so zaslužni najuglednejši strokovnjaki slovenske lokalne samouprave s politološkega, zakonodajnega, ustavnega in upravnega področja.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV

Na okrogli mizi Zakaj pisati o diplomaciji za izrazitejše integriranje diplomacije v sistem državništva

Ministrstvo za zunanje zadeve je v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede v okviru Slovenskega knjižnega sejma, 28. novembra 2019, pripravilo okroglo mizo »Zakaj pisati o diplomaciji«, na kateri so sodelovali red. prof. dr. Ernest Petrič, dr. Andraž Zidar in dr. Anja Fabiani, vodil pa jo je izr. prof. dr. Boštjan Udovič.

03. december 2019

Posvet »Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji«

V petek, 29. novembra 2019 smo na FDV obeležili pomemben jubilej – petindvajsetletnico delovanja lokalne samouprave v Republiki Sloveniji.

03. december 2019 | FDV

Na jubilejnem 20. Častnem shodu Fakultete za družbene vede podelili fakultetna priznanja študentom in zaposlenim

V ponedeljek, 2. decembra 2019, smo v veliki dvorani že 20. podelili fakultetna priznanja za odlične študentske dosežke, ter zahvale in priznanja za pedagoški, znanstveni in strokovni prispevek zaposlenih.

02. december 2019 | Dosežki, FDV

Odkrili zaklade komunikacijske džungle: zaključek 10. PR Teatra

»Vstopi. Razišči. Začuti,« je bilo geslo 10. PR teatra. Z ekipo študentske sekcije Slovenskega društva za odnose z javnostmi, ki je poskrbela za dovršen program, zanimive govorce in predavanja, smo v komunikacijsko džunglo, ki se je v prostorih FDV-ja razprostrla 13. novembra, resnično lahko vstopili, jo raziskali in jo tudi začutili.

02. december 2019

Prof. Zlatko Šabič in mag. Maša Kolenbrand obiskala Državno univerzo Kyongpook v Južni Koreji

V okviru programa mednarodna kreditna mobilnost Erasmus+ je prof. Zlatko Šabič med 25. in 29. novembrom gostoval na partnerski Državni univerzi Kyongpook v Daegu v Južni Koreji. Njegova gostiteljica je bila Fakulteta za družbene vede, v njenem imenu ga je sprejel in pozdravil dekan prof. Chaimun Lee. Prof. Šabič je predaval o položaju v balkanski regiji ter aktualnem stanju Evropske unije, s poudarkom na njeni širitveni politiki.

02. december 2019 | Mednarodno, FDV

Gostujoče predavanje prof. dr. Jerzyija Wiatra (Univerza v Varšavi) pri predmetu Temelji politologije

Profesor Wiatr, eden najbolj vplivnih politologov na svetu, ki s FDV sodeluje že od leta 1964, gostoval na fakulteti.

02. december 2019 | FDV

[Galerija FDV]: Mezopotamija

13. novembra 2019 smo na Fakulteti za družbene vede otvorili razstavo iraškega slikarja Arkana Al Nwasa z naslovom Mezapotamija.

29. november 2019 | Galerija FDV, FDV