Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

CDI raziskovalca sta predstavljala na konferenci HCII 2017

Dr. Andraž Petrovčič in dr. Vesna Dolničar s Centra za družboslovno informatiko sta se udeležila 19. mednarodne konference na temo interakcije človek-računalnik - HCII 2017 (19th International Conference on Human-Computer Interaction), ki je potekala med 9. in 14. julijem v Vancouvru (Kanada).

11. avgust 2017 | Dogodek

Damjan Škulj na konferenci ISIPTA v Luganu

Damjan Škulj se je udeležil konference ISIPTA '17 na univerzi USI, IDSIA v Luganu v Švici, ki je bila letos združena s konferenco ECSQARU.

10. avgust 2017 | Dogodek

[Novo pri Založbi FDV] Novi pristopi k izobraževanju in tematike Evropske unije: emocije, humor in kritična misel

Pri Založbi FDV je izšel zbornik Novi pristopi k izobraževanju in tematike Evropske unije: emocije, humor in kritična misel. Zbornik je uredil Marinko Banjac in je na voljo v prostem dostopu.

09. avgust 2017 | Nova knjiga

Teorija in praksa, posebna številka (2017) - Demokracija in alternativne oblike vladanja

Izšla je letošnja posebna številka Teorije in prakse z naslovom Democracy and Alternative Modes of Governance (gostujoča urednica prof. dr. Danica Fink-Hafner).

08. avgust 2017 | TiP

MUNSC Salient konferenca o skritih obrazih vojne

Letošnja različica mednarodne mladinske konfernce MUNSC Salient je julija potekala pod naslovom Skriti obrazi vojne (The Hidden Faces of War), katerega namen je osvetliti pogosto spregledane dimenzije vojne in konfliktov, ki ključno vplivajo na življenja ljudi na ogroženih območjih. Krovna tema se je tako lotevala vojne kot družbenega fenomena, ki radikalno spreminja obstoječe oblike človeške interakcije.

08. avgust 2017 | Dogodek

Fakulteta za družbene vede je že drugo leto organizirala poletno šolo Academia Aestiva Internationalis

Fakulteta za družbene vede je že drugo leto organizirala poletno šolo Academia Aestiva Internationalis (AAI), ki je letos potekala med 1. in 8. julijem 2017. Petdeset mladih, starih med 18. in 29. letom, je bilo izbranih za sodelovanje na že drugi poletni šoli, ki je vse dni ponujala različne možnosti razvoja akademskih sposobnosti in drugih praktičnih veščin, povezanih z okoljsko problematiko.

07. avgust 2017 | Dogodek

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar ponovno prejemnica nagrade Emerald Award for excellence 2017

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar je kot recezentka revije Corporate Communications po letih 2013 in 2014 že tretjič prejela nagrado "Outstanding Reviewer" pri založbi Emerald.

07. avgust 2017 | Dosežki

[Alumni FDV] Tibor Mihelič Syed - FDV ti odpre kovček z orodjem in ti pokaže, na katerih področjih lahko to orodje uporabiš

Tibor Mihelič Syed je po izobrazbi diplomirani kulturolog, sicer pa je kulturni producent, avtor gledališke glasbe in bas kitarist pri glasbeni skupini Katalena. Trenutno je zaposlen v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer je začel delati kot vodja oddelka za marketing, kasneje je opravljal delo pomočnika direktorja za poslovodne zadeve, danes pa je direktor tega gledališča.

01. avgust 2017 | Alumni

Teorija in praksa 3-4 (2017)

Izšla je številka 3-4 Teorije in prakse z znanstvenimi članki in tematskim sklopom Spolna diferenciacija v medijski industriji.

26. julij 2017 | TiP

Pretresla nas je tragična vest, da je umrl naš sodelavec in prijatelj dr. Toni Pustovrh

Z žalostjo sporočamo, da nas je veliko prezgodaj zapustil sodelavec in prijatelj dr. Toni Pustovrh.

26. julij 2017 | Obvestila