Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Kaj sledi po informativnem dnevu?

Pripravili smo nabor ključnih informacij, ki jih boste potrebovali pri prehodu iz dodiplomskega na magistrski študij.

18. maj 2023 | Dogodek

Pogovor z evropskim komisarjem ob dnevu Evrope

Ob dnevu Evrope sta Fakulteta za družbene vede UL in predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji organizirala pogovor o delovanju kriznih mehanizmov EU.

10. maj 2023 | Dogodek, Pogovor

Kreativnost je ustvarjanje pomena na osnovi sinteze

Na Fakulteti za družbene vede gostoval prof. dr. Michael Bošnjak, profesor metodologije psihološkega raziskovanja na Univerzi v Trieru (Nemčija). V zadnih letih se ukvarja predvsem z metodami sinteze raziskovalnih rezultatov kot najvišje stopnje ustvarjanja znanja.

24. april 2023 | Dogodek

Okrogla miza ob 30-letnici članstva Slovenije v Svetu Evrope

Prisotne sta nagovorila dekan prof. dr. Iztok Prezelj in Tanja Fajon, podpredsednica vlade in ministrica za zunanje in evropske zadeve Republike Slovenije. Sledila je panelna razprava, na kateri so sodelovali dr. Marko Bošnjak, prof. dr. Petra Roter, g. Matjaž Gruden, dr. Neža Kogovšek Šalamon in g. Branko Soban.

12. april 2023 | Dogodek

Mikrodokazila za hitrejši prenos visokošolskih znanj v prakso v slovenskem visokošolskem sistemu že čez dve leti?

Fakulteta za družbene vede je 5. aprila gostila posvet Univerze v Ljubljani o mikrodokazilih - potrdilih o pridobljenih znanjih v krajših, prožnejših in dostopnejših učnih izkušnjah, kjer so v ospredju potrebe udeležencev, zaposlovalcev in družbe.

06. april 2023 | Dogodek

Medijska kultura in digitalna pismenost, strokovni posvet

Na posvetu so se udeleženci seznanili z nekaterimi ugotovitvami projekta Medijski repertoarji mladih: Socialni, politični in kulturni aspekti digitaliziranega vsakdana, nato pa sodelovali na delavnicah o digitalni pismenosti, branju v dobi digitalnih medijev in praksah mladih na družbenih omrežjih.

30. marec 2023 | Dogodek, Projekti

Rekordna udeležba na aktivnostih v okviru dneva varne rabe interneta 2023

V letošnjem mesecu varne rabe interneta, ki je potekal v februarju, so na točki ozaveščanja Safe.si zabeležili rekordno število udeleženih v aktivnostih. Sodelovalo je več kot 51.000 učencev, dijakov, učiteljev in staršev, ki so si ogledali spletno pogovorno oddajo, spletni seminar ali pa sodelovali v učnih urah.

21. marec 2023 | Dogodek, Safe.si

Razmislek o vključujočem in trajnostnem mednarodnem razvoju

28. februarja je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani (FDV UL) v okviru Predavanj Kapuscinski o razvoju (Kapuscinski development lectures) potekalo predavanje Richarda Kozul-Wrighta, direktorja oddelka za globalizacijo in razvoj pri Konferenci Združenih narodov za trgovino in razvoj.

28. februar 2023 | Dogodek, Znanost

Kaj v pedagoško in raziskovalno delo prinaša Chat GPT?

Gre za orodje, specializirano za dialoge in osnovano na umetni inteligenci. ChatGPT namreč za svoje delovanje uporablja statistični jezikovni model, ki deluje s pomočjo različnih metod strojnega učenja.

24. februar 2023 | Dogodek, Znanost