Novice in obvestila

Gostujoče predavanje prof. Franka Schimmelfenniga iz ETH Zürich, Švica

V okviru projekta Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani so v začetku decembra 2018 organizirali prvo gostujoče predavanje o evropskih integracijskijh procesih, na katerem je predaval prof. dr. Frank Schimmelfennig iz ETH Zürich v Švici.

08. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno

O procesu sprejemanja odločitev za mirovne operacije v Natu in EU

Študentom in študentkam je pri predmetu Mirovne operacije predaval brigadir mag David Humar. Brigadir Humar je poveljnik Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini in vojaški predstavnik Slovenije pri Natu in EU, pri čemer zastopa načelnico GŠ SV na vojaškem odboru v obeh organizacijah. Študentkam in študentom je predstavil proces sprejemanja odločitev za mirovne operacije v Natu in EU.

07. januar 2019 | Dogodek

Gostujoče predavanje prof. Gardinija s Friedrich-Alexander Universität v Nemčiji

Katedra za mednarodne odnose je decembra 2018 gostila prof. dr. Gian Luca Gardinija, profesorja z univerze Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg iz Nemčije. Profesor Gardini je predaval pri predmetu Vladanje in mednarodni odnosi, ki poteka v okviru podiplomskega študija Mednarodni odnosi.

04. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno

Gostovanje dr. Igorja Štiksa s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu na magistrskem programu Politologija – politična teorija

Na magistrskem programu Politologija – politična teorija v novembru 2018 in januarju 2019 gostuje dr. Igor Štiks s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu, in sicer pri predmetu Sodobne teorije politične skupnosti.

03. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno