Novice in obvestila

Ustanovitev Regionalne religiološke mreže

Na pobudo Fakultete za družbene vede smo 11. in 12. aprila v Ljubljani ustanovili Regionalno religiološko mrežo, ki združuje religiologe iz vseh držav, nastalih na območju bivše Jugoslavije.

16. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Mojca Grobelnik: »Če znaš iz študija potegniti tisto, kar ti ponuja, lahko odneseš ogromno.«

Objavljamo naslednji intervju iz Kariernika. Z Mojco Grobelnik se je pogovarjala študentka Eva Peserl.

15. april 2019 | FDV, Kariernik

Predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji

V veliko dvorani je 9. aprila 2019 potekala predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji avtorja Igorja Lukšiča.

12. april 2019 | FDV

Otvoritev razstave Življenje in čudeži Jigora Kana avtorja Santiaga Martina Sancheza

V sredo, 3. aprila, smo na Fakulteti za družbene vede v okviru Galerije FDV otvorili razstavo stripov z naslovom Življenje in čudeži Jigora Kana avtorja Santiaga Martina Sancheza.

09. april 2019 | FDV

Teorija in praksa 1 (2019)

Prva, obsežna številka revije Teorija in praksa s 14-imi članki, tremi združenimi v tematski sklop, prinaša zanimive teme s področja sociologije, varnostnih politik ter lokalno in globalno obarvana znanstvena dognanja. Vabljeni k branju člankov.

09. april 2019 | TiP, FDV

[Založba FDV] Izšla je knjiga Danice Fink Hafner z naslovom Britanska demokracija: suverenost parlamenta

Kaj se dogaja v Združenem kraljestvu? Ali je res politični sistem, kjer je suveren parlament, v krizi? Ali je strankarska politika res izgubila zaupanje državljanov? Ali je res ogrožena celovitost države štirih nacij (Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske)?

08. april 2019

[FDV Kariernik] Tomaž Boh: »Trdno sem prepričan, da je študij družboslovja izjemno kompleksen in uporaben, če ga le jemljemo kot takšnega.«

Objavljamo naslednji, osmi intervju iz Kariernika. S Tomažem Bohom se je pogovarjala študentka mednarodnih odnosov Laura Koudela.

08. april 2019 | FDV, Kariernik

Obisk študentk in študentov s Fakultete političnih znanosti, Univerze v Beogradu

V sredo in četrtek, 27. in 28. marca so se v Ljubljani mudili študenti in študentke Univerze v Beogradu. Prišli so na vabilu študentov Fakultete za družbene vede, organizator obiska je bil Študentski svet FDV v sodelovanju s študentskimi partnerji.

05. april 2019 | Dogodek, FDV

Zavihaj hlačnico in #PosodiSvojoNogo

4. aprila, na mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, vihamo hlačnice v znak solidarnosti z žrtvami min in ozaveščanja o minski problematiki v svetu.

04. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Aleš Mišmaš: »Če pogledam nazaj, so bili občutki in izkušnje s FDV vedno pozitivni, rečem lahko, da sem iz tega obdobja ogromno odnesel, predvsem strokovne temelje za delo naprej.«

Objavljamo naslednji, sedmi intervju iz Kariernika. Z Alešem Mišmašem se je pogovarjal študent obramboslovja Kristjan Kos.

01. april 2019 | FDV, Kariernik