Novice in obvestila

Fakulteta za družbene vede prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda

Fakulteta za družbene vede je prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda, certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov, ki ima veliko uporabno vrednost neposredno za športnike.

29. april 2019 | Dosežki, Za medije, FDV

[FDV Kariernik] Doc. dr. Andrej Kohont: »Pregled zadetkov na najbolj uporabljanem spletnem brskalniku pod pojmom pomanjkanje delavcev pokaže 900.000 rezultatov.«

Objavljamo kolumno doc. dr. Andreja Kohonta s katedre za Sociologijo - Kadrovski menedžment iz druge številke Kariernika.

29. april 2019 | FDV, Kariernik

Fakulteta za družbene vede bo od 1. do 5. maja zaprta

Fakulteta za družbene vede bo od 1. do 5. maja zaprta. Zaprta bo tudi knjižnica.

26. april 2019 | FDV

Gostujoča predavanja prof. dr. Michaela Bošnjaka (ZPID, Univerza v Trieru)

Fakulteta za družbene vede je med 17. in 18. aprilom gostila prof. dr. Michaela Bošnjaka (direktorja inštituta ZPID - Leibniz Institute for Psychology Information in profesorja na Univerzi v Trieru) v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Fakulteto za matematiko in fiziko.

26. april 2019 | FDV

Sklop predavanj profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje

V torek in sredo, 23. in 24. aprila, smo na Fakulteti za družbene vede gostili pedavatelja profesorja Hyoung-jin Shina z Univerze Kyungpook iz Južne Koreje.

25. april 2019 | FDV

FDV na 4. Mednarodni European Social Survey konferenci

​Na Univerzi v Mannheimu v Nemčiji je od 15. do 17. aprila 2019 potekala 4. Mednarodna European Social Survey konferenca z naslovom »Turbulent times in Europe: Instability, insecurity and inequality« v organizaciji GESIS - Leibniz Institute for the Social Sciences

24. april 2019 | FDV

Dr. Mirt Komel nominiran za prestižno literarno nagrado Kresnik

Iz nabora skoraj dvestotih romanov je Delova žirija objavila deset nominirancev za prestižno literarno nagrado Kresnik, med katerimi se je znašel tudi postmoderni detektivski roman Medsočje, ki ga je spisal naše sodelavec in kolega Mirt Komel iz Oddelka in katedre za kulturologijo.

24. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Eva Cvelbar Primožič: »Ko pogledam mlade, vidim, da so zelo ambiciozni in da želijo spreminjati stvari.«

Objavljamo zadnji intervju iz Kariernika. Z Evo Cvelbar Primožič se je pogovarjal študent Luka Černe.

23. april 2019 | FDV, Kariernik

Slovensko politološko društvo (SPOD) z novim vodstvom

Slovensko politološko društvo (SPOD) je na letni skupščini, ki je potekala 11. aprila 2019, izvolilo novo vodstvo in organe društva za obdobje 2019–2021.

23. april 2019 | FDV

FDV tekači tekli na Teku od faksa do faksa

FDV tekači so skupaj s tekači drugih fakultet tekli na Teku od faksa do faksa, ki ga je ob praznovanju 100-letnice Univerze v Ljubljani že drugič organiziral Center za obštudijsko dejavnost UL.

17. april 2019 | FDV