Novice in obvestila

Sprejem študentov športnikov in športnic Fakultete za družbene vede

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob je danes na srečanju s študentkami in študenti, ki imajo status športnika oz. športnice spregovorila predvsem o usklajevanju športne kariere s študijem in o dosedanjih izkušnjah ter dosežkih na posameznih športnih področjih.

15. januar 2020 | FDV

Razstava in okrogla miza »Zgodbe osamosvojitve«

Razstavo in okroglo mizo sta ob podpori Katedre za obramboslovje organizirala Društvo študentov obramboslovja Slovenije in Študentski klub FDV.

09. januar 2020 | Dogodek, FDV

Predstavitev zbornika Vloga Univerze v Ljubljani pri preobrazbi slovenskega naroda v nacijo

Zbornik predstavlja dober uvod v premišljanje vloge univerze v različnih obdobjih družbenega razvoja in tudi v različnih političnih režimih. Univerza je nosilka mišljenja, novega mišljenja, pa tudi znanstvenega, družbenega in političnega konservativizma. Za uveljavljanje svoje vloge univerza potrebuje svobodo. Predvsem svobodo mišljenja in svobodo govora med svojimi stenami.

06. januar 2020 | FDV

[PODALJŠANJE ROKA ZA PRIJAVE NA RAZPIS] Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2020 / 2021 DO 7. JANUARJA 2020

Služba za pedagoško mednarodno sodelovanje in mobilnost podaljšuje rok za prijavo na razpis Mobilnost študentov z namenom študija v okviru programa Erasmus+ v študijskem letu 2020/21 do 7. januarja 2020, do 24.00*.

06. januar 2020 | Mednarodno, FDV, Erasmus

Ob zaključku leta 2019 podelili številna priznanja in nagrade Univerze v Ljubljani

Na univerzi in njenih članicah so v okviru Tedna Univerze v Ljubljani v decembru potekali številni slavnostni dogodki, na katerih so bila podeljena priznanja in nagrade za izjemne dosežke in pomemben prispevek študentov in zaposlenih. Med priznanji, ki jih je podelil rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Igor Papič, so bili tudi prejemniki in prejemnice s Fakultete za družbene vede. Vsem iskreno čestitamo!

03. januar 2020

Uspešno izvedena dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v vzhodni Aziji"

V četrtek,19. decembra 2019, se je na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti odvil Dan EARL in predstavitev knjige "Procesi in odnosi v Vzhodni Aziji". Dogodek je bil organiziran okviru počastitve stoletnice Univerze v Ljubljani, imel pa je tri glavne cilje – predstavitev knjige strokovnjakov na področju Vzhodne Azije, opraviti razmislek o stanju vzhodnoazijskih študij v Sloveniji nekoč in danes ter opredeliti vlogo EARL v njihovem prihodnjem razvoju.

01. januar 2020 | fdv