Novice in obvestila

Fakulteta za družbene vede na 11. Informativi

Fakulteta za družbene vede se je v petek 25. in v soboto 26. januarja predstavila na že 11. Informativi - sejmu izobraževanja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

30. januar 2019 | Dogodek, Informativa

[Založba FDV] Izšla je knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja

Pri Založbi FDV, v zbirki Theoria, je izšla knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja. Innisovo delo Pristranost komuniciranja je v sodobni medijski teoriji in pri analizi »medijskega agregata« nepogrešljivo.

23. januar 2019 | Nova knjiga

Teorija in praksa 4 (2018)

Izšla je še zadnja številka revije Teorija in praksa iz leta 2018, ki tokrat vključuje dva tematska sklopa in sicer na temo Kakovost življenja, skupnost in oskrba starejših ljudi gostujočih urednic Zdenke Šadl in Maše Filipovič Hrast ter tematski sklop na temo obeležitve 150-letnice izhajanja časopisa Slovenski narod, z gostujočima urednikoma Moniko Kalin Golob ter Jernejem Amonom Prodnikom. Številka vključuje tudi kazalo letnika.

23. januar 2019 | TiP

Predavanje prof. Davida Elleryija pri predmetu Obrambni menedžment

V četrtek, 17. januarja 2019, so študentje 4. letnika obramboslovja pri predmetu Obrambni menedžment poslušali predavanje gostujočega profesorja Davida Elleryija z Univerze v Durhamu.

22. januar 2019 | Predavanje, Mednarodno, FDV

Izšla knjiga Jezik dotika: lingvistični vidiki v haptičnih študijah, ur. doc. dr. Mirt Komel

Pri prestižni mednarodni založbi Bloomsbury press, ki izdaja tako leposlovje kot znanstveno literaturo, je sveža iz tiska prišla znanstvena monografija Jezik dotika: lingvistični vidiki v haptičnih študijah ki jo je uredil naš sodelavec Mirt Komel v okviru projekta sofinanciranega s strani ARRS v sklopu posebne komplementarne sheme ERC.

21. januar 2019 | Obvestila, FDV

Gostovanje dr. Hang Yuana iz Sečuanske univerze iz Chengduja na Kitajskem

Med 14. in 18. januarjem 2019 je Fakulteta za družbene vede gostila izr. prof. Hang Yuana iz Sečuanske univerze na Kitajskem.

21. januar 2019 | FDV

Odprte so prijave na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2019

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani objavlja razpis za Rektorjevo nagrado, za katero se lahko potegujejo tako študenti kot zaposleni na UL, z inovativnimi tehnološkimi in netehnološkimi inovacijami. Rok za prijavo je 3. marec 2019.

16. januar 2019 | Obvestila

Študenti in študentke obramboslovja na vajah iz voditeljstva

Študenti in študentke 4. letnika študijskega programa Politologija - Obramboslovje so v četrtek, 10. januarja 2019, v okviru predmeta Obrambni menedžment izvedli vajo za ugotavljanje voditeljskega potenciala. Dogodek je potekal v sodelovanju s Slovensko vojsko.

14. januar 2019 | Dogodek, FDV, Obramboslovje

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar postala urednica revije Journal of Brand Management

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar je z januarjem 2019 na povabilo dosedanjih urednikov postala urednica revije Journal of Brand Management. Novo uredniško skupino revije tako odslej sestavljajo štirje glavni uredniki, ki prihajajo iz Avstralije, Švice, Velike Britanije in Slovenije.

11. januar 2019 | Dosežki, FDV

Gostujoče predavanje v okviru predmeta Ekonomika tržnega komuniciranja

Na Fakulteti za družbene vede je v okviru predmeta Ekonomika tržnega komuniciranja potekalo gostujoče predavanje Lee Zarje Čufer. ki je študentom in študentkam približala tudi delovanje orodij Google in Facebook analitike.

11. januar 2019 | Predavanje, FDV