Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Gostovanje prof. Stefanie Panebianco z Univerze v Cataniji v Italiji

Od 20. do 24. marca 2017 je Katedra za mednarodne odnose gostila Stafanio Panebianco, profesorico politologije na Fakulteti za politologijo Univerze v Cataniji.

09. april 2017 | Predavanje

Galerija FDV otvorila razstavo Stana Bubana z naslovom No comment

Galerija FDV je 5. 4. otvorila razstavo slik No Comment slovaškega akademskega slikarja Stana Bubana. Dogodka se je udeležila veleposlanica Slovaške nj. eksc. gospa Eva Ponomarenkova, ki jo je pred samim dogodkom sprejel dekan red. prof. dr. Rado Bohinc.

05. april 2017 | Dogodek

Prejemnica nagrade za najboljše magistrsko delo s področja mladih, je magistrica naše fakultete, Jasmina Hauptman

Za najboljše magistrsko delo v kategoriji magistrskih del po bolonjskem programu in diplomskih del po starem programu, ki jo podeljuje v letu 2017 že osmič zapored Mladinski svet Slovenije (MSS), je bila razglašena magistrska naloga Jasmine Hauptman, diplomantke naše fakultete. Čestitamo!

05. april 2017 | Dosežki

Sodelovanje z Univerzo v Črni gori

Delegacija Katedre za medijske in komunikacijske študije je z nizom delovnih sestankov v Podgorici nadaljevala priprave na pedagoško sodelovanje z Univerzo v Črni gori. Od septembra dalje bo namreč osem pedagogov s katedre sodelovalo pri izvedbi večih predmetov na programu medijskih študij na Fakulteti za politične vede v Podgorici.

04. april 2017 | Dogodek

Lektorji medijskih besedil: status, vloga, ugled

V četrtek, 23. 3. 2017, je na fakulteti potekala okrogla miza z naslovom Lektorji medijskih besedil: status, vloga, ugled. Na okrogli mizi smo nadaljevali niz razprav o stanju v medijih; niz, ki ga je Katedra za novinarstvo začela v študijskem letu 2015/16.

03. april 2017 | Dogodek

Gostujoča predavanja dr. Hanne Dziczek-Karlikowske z Univerze za družbene vede v Lódžu na Poljskem

Od 28. do 30. marca 2017 je Katedra za tuje jezike gostila dr. Hanno Dziczek-Karlikowsko z Univerze za družbene vede v Lódžu na Poljskem. Predavanji z naslovom "How to write a Press Release" in "Describing Graphs" je izvedla v okviru predmetov na dodiplomskem študiju.

03. april 2017 | Predavanje

Pri Založbi FDV izšla knjiga Veliko popotovanje

Ibn Battuta (1304-1369) je bil islamski učenjak, popotnik in raziskovalec, berberskega rodu, znan po svojem 30-letnem popotovanju širom arabskega in muslimanskega sveta, kakor je opisano v pričujočem izboru odlomkov iz njegovega potopisa Veliko popotovanje.

31. marec 2017 | Nova knjiga

Izšla posebna sekcija revije TripleC, ki sta jo uredila Sašo Slaček Brlek in Jernej Amon Prodnik

Sekcija, naslovljena The Point is to Change It! Critical Political Interventions in Media and Communication Studies, vključuje šest intervjujev z osrednjimi predstavniki kritične komunikologije.

31. marec 2017 | Publikacija

Na FDV se je odvil že šesti TEDx dogodek

V sredo, 29. marca 2017, so študentje Fakultete za družbene vede pripravili že šesti TEDx dogodek, ki je, tako kot lani, nosil naziv TEDxUniversityofLjubljanaSalon@FDV.

30. marec 2017 | Dogodek

[Znanost] O povezavi med medijskimi in političnimi diskurzi o migraciji

V zadnji številki revije Dve Domovini so Breda Luthar, Maruša Pušnik, Dejan Jontes, Mojca Pajnik in Andreja Vezovnik s Katedre za medijske in komunikacijske študije objavili sklop o medijih in migranstski situaciji v Sloveniji jeseni 2015. Sklop problematizira povezavo med medijskimi in političnimi diskurzi o migraciji.

30. marec 2017 | Raziskave