Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Simulacija Sveta Evropske unije

13. in 14. januarja 2017 je v okviru predmeta Diplomacija Evropske unije potekala simulacija Sveta Evropske unije v sestavi Sveta za zunanje zadeve – trgovino, na temo Transatlantskega trgovinskega in naložbenega partnerstva med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike.

19. januar 2017 | Dogodek

Aplikacija 1KA sedaj tudi na GooglePlay

Center za družboslovno informatiko s Fakultete za družbene vede je na GooglePlay lansiral mobilno aplikacijo 1KA, ki omogoča vpogled v potek anket, kreiranih preko spleta.

19. januar 2017 | Obvestila

Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki

​V petek, 13. 1. 2017, med 9.30 in 12.30 je bila na Fakulteti za družbene vede organizirana delavnica za mladinske in študentske voditelje ter trenerje. Naslov delavnice je bil »Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki«. Izvajalec delavnice je bil Prof. Jason Laker*, San Jose State University, ZDA.

17. januar 2017 | Dogodek

[Alumni FDV] Zenel Batagelj - več si morate upati!

Zenel Batagelj je diplomant Fakultete za družbene vede, študijskega programa Sociologija, smeri družboslovna informatika. Zase pravi, da je študiral nezgledno in močno užival študentsko življenje. Skupaj s kolegi s FDV je ustanovil prvi klicni center za raziskave, družbo CATI, predhodnico družbe Valicon, katere predsednik je Zenel Batagelj danes.

16. januar 2017 | Alumni

[Galerija FDV] Otvoritev razstave študentov UL ALUO

Galerija FDV je 11. januarja 2017 otvorila razstavo študentov UL ALUO, kateri je sledila okrogla miza “Umetnost in družboslovje”, ki skupaj tvorita zadnjo v vrsti predstavitev umetniških akademij drugim članicam Univerze v Ljubljani, organiziranih s strani Sveta za umetnost UL.

13. januar 2017 | Galerija FDV

[Založba FDV] Vrednote v prehodu X. Slovensko javno mnenje 2010–2016

Monografija N. Toš, Vrednote v prehodu X., Slovensko javno mnenje 2010–2016 predstavlja zaključni del knjižne zbirke, ki dokumentira temeljni sociološki empirični (longitudinalni) projekt slovenskega družboslovja: Slovensko javno mnenje.

13. januar 2017 | Nova knjiga

Moški in ženske v začaranem krogu nasilja

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Fakulteta za družbene vede sta 10. januarja 2017, organizirala okroglo mizo Moški in ženske v začaranem krogu nasilja. S tem dogodkom ministrstvo nadaljuje niz razprav na temo moških in enakosti spolov, ki so se pričele pred dvema letoma, z mednarodno konferenco Enakost spolov - kaj imajo moški s tem.

13. januar 2017 | Dogodek

Etika v znanosti in varovanje osebnih podatkov - pri spreminjanju zakonodaje je treba iskati ravnovesje med pravnim vidikom in raziskovalnim interesom.

​Ljubljana, 12. januar 2017 - Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani je v okviru obeležitve 50-letnice družboslovnega raziskovanja na FDV potekala okrogla miza z naslovom Etika v znanosti s poudarkom na varstvu osebnih podatkov.

12. januar 2017 | Za medije

Gostovanje prof. Geoffreya Edwardsa z Univerze v Cambridgeu

​Med 6. in 8. decembrom 2016 je Katedra za mednarodne odnose gostila prof. dr. Geoffreya Edwardsa, profesorja z Oddelka za politične študije in mednarodne odnose Univerze v Cambridgeu. Profesor Edwards je predaval pri predmetu Vladanje in mednarodni odnosi v okviru magistrskega študija Mednarodni odnosi Fakultete za družbene vede.

09. januar 2017 | Dogodek

[Založba FDV] Tomaž Pušnik - Mobilna Evropska unija

Knjiga Mobilna Evropska unija obravnava enega ključnih elementov izgradnje podobe EU kot prostora svobode, kakor se skozi uradne diskurze EU in nekritične poglede (zanimivo tudi državljanov EU) dojema mobilnost v EU.

06. januar 2017 | Nova knjiga