Novice in obvestila

Obisk študentk in študentov s Fakultete političnih znanosti, Univerze v Beogradu

V sredo in četrtek, 27. in 28. marca so se v Ljubljani mudili študenti in študentke Univerze v Beogradu. Prišli so na vabilu študentov Fakultete za družbene vede, organizator obiska je bil Študentski svet FDV v sodelovanju s študentskimi partnerji.

05. april 2019 | Dogodek, FDV

Zavihaj hlačnico in #PosodiSvojoNogo

4. aprila, na mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, vihamo hlačnice v znak solidarnosti z žrtvami min in ozaveščanja o minski problematiki v svetu.

04. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Aleš Mišmaš: »Če pogledam nazaj, so bili občutki in izkušnje s FDV vedno pozitivni, rečem lahko, da sem iz tega obdobja ogromno odnesel, predvsem strokovne temelje za delo naprej.«

Objavljamo naslednji, sedmi intervju iz Kariernika. Z Alešem Mišmašem se je pogovarjal študent obramboslovja Kristjan Kos.

01. april 2019 | FDV, Kariernik

Delavnica priprave na mobilnost in povezovanje domačih in tujih študentov

Mednarodna pisarna FDV je 27. marca 2019 organizirala delavnico za odhajajoče študente z namenom priprave na postopke povezane z akademskim okoljem tuje univerze ter s pridobitvijo štipendije za obdobje študijske mobilnosti.

29. marec 2019 | Dogodek, FDV

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda med nominiranimi na dogodku Mentor leta

V torek, 19. marca 2019, je v predsedniški palači v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2018. Dogodek je bil organiziran že 10. leto zapored in je namenjen najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Med nominiranci za nagrado je bila tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda.

25. marec 2019 | Dosežki, FDV

[FDV KARIERNIK] Mirko Štular: »Danes je razmerje med teorijo in prakso boljše. Znanje je tisto, ki novinarje dela drugačne od ostalih piscev.«

Objavljamo šesti intervju iz letošnjega Kariernika. Z Mirkom Štularjem se je pogovarjala študentka novinarstva Kaya Kamenarič.

25. marec 2019 | FDV, Kariernik

Predavanje veleposlanika Republike Indonezije

V četrtek, 21. marca, smo na Fakulteti za družbene vede gostili veleposlanika Republike Indonezije njegovo ekscelenco dr. Darmansjaha Djumala.

22. marec 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Okrogla miza: Krizno komuniciranje na spletnih družbenih omrežjih

V sredo, 20. marca, je ob 18. uri na Fakulteti za družbene vede potekala okrogla miza z naslovom Krizno komuniciranje na spletnih družbenih omrežjih, ki so jo organizirali alumni katedre za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi (TKOJ).

21. marec 2019 | Dogodek, FDV

Obisk Nata ter institucij EU v Bruslju in Haagu

Študentke in študentje so skupaj z doc. dr. Janjo Vuga Beršnak obiskali Nato ter institucije EU v Bruslju in Haagu.

21. marec 2019 | FDV

[Založba FDV] Izšla je knjiga Simone Kukovič in Mira Hačka z naslovom Lokalno politično vodenje: glas svetnikov

Knjigarna FDV je bogatejša za knjigo avtorjev Simone Kukovič in Mira Hačka z naslovom Lokalno politično vodenje: glas svetnikov. Znanstvena monografija se osredotoča na največjo skupino izvoljenih politikov v državi, in sicer na občinske svetnike.

18. marec 2019 | Nova knjiga, FDV