Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Izzivi in ovire širitve Evropske unije na Zahodni Balkan

Doc. dr. Jure Požgan, red. prof. Ana Bojinović Fenko in asist. dr. Faris Kočan s Centra za mednarodne odnose (Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Slovenija), so pri založbi IGI Global objavili dve poglavji v znanstveni monografiji z naslovom Challenges and Barriers to the European Union Expansion to the Balkan Region (slo. Izzivi in ovire širitve Evropske unije na Zahodni Balkan).

12. januar 2022 | Publikacija

Monografija Iris Koleša o identitetnem delu mednarodno napotenih menedžerjev podjetij iz manj razvitih držav

Iris Koleša s Centra za mednarodne odnose je pri založbi Springer objavila monografijo 'Becoming an International Manager: Identity Work by Managerial International Assignees from Emerging Markets' (slo. Nastajanje mednarodnih menedžerjev: identitetno delo mednarodno napotenih menedžerjev iz manj razvitih držav). Monografija je del zbirke 'Contributions to Management Science' (slo. Prispevki k znanosti menedžmenta) in je na voljo tako v elektronski kot tudi natisnjeni različici.

10. januar 2022 | Publikacija

Dostop do ProQuestove spletne zbirke Open Access Complete

Zbirka vsebuje vsebuje več kot 2.000 e-knjig v odprtem dostopu različnih založnikov.

07. januar 2022

Spletni dostop do Atla Religion Database with AtlaSerials PLUS

Atla Religion Database (ATLA RDB) with AtlaSerials PLUS (ATLAS PLUS) združuje citatne indekse za članke revij, recenzije knjig in zbirke esejev z vseh področij religije ter zbirko glavnih religijskih in teoloških revij združenja ATLA.

07. januar 2022

Doniraj svoj fon in #foniraj za zeleno prihodnost ​

V leto 2022 vstopamo z akcijo #foniraj, ki omogoča zbiranje naših osebnih starih telefonov, njihovo reciklažo in doniranje zbranih sredstev v humanitarne namene. Gre za aktiven pristop k uresničevanju trajnostnih ciljev iz strategije FDV.

06. januar 2022 | FDV

[Galerija FDV] Razstava fotografij Žige Koritnika: Cloud Arrangers

Razstava, ki bo na ogled predvidoma do konca februarja, vsebuje portrete domačih in tujih jazzovskih glasbenikov, glasbenikov sodobne improvizirane in svetovne glasbe, ki jih lahko najdemo tudi v knjigi Žige Koritnika z istoimenskim naslovom Cloud Arrangers.

04. januar 2022 | Galerija FDV

[Založba FDV] Peter Stanković: Simbolni imaginarij sodobne slovenske narodnozabavne glasbe

Peter Stanković poskuša v svoji monografiji s tekstualno analizo vzorca dvajsetih popularnih skladb identificirati ključne elemente simbolnega imaginarija sodobne slovenske narodnozabavne glasbe.

04. januar 2022 | Nova knjiga