Novice in obvestila

Konferenca ob 100. obletnici univerze Vloga Univerze v Ljubljani pri preobrazbi slovenskega naroda v nacijo

Na Fakulteti za družbene vede je danes potekala osrednja konferenca fakultete v okviru obeležitve 100. obletnice Univerze v Ljubljani Vloga Univerze v Ljubljani pri preobrazbi slovenskega naroda v nacijo. S konferenco smo želeli osvetliti družbeno in politično vlogo univerze pri utrjevanju slovenske samobitnosti in nastanku slovenske države. Raznolike dimenzije smo izpostavili z vlogo posameznih fakultet in strok ter disciplin: zgodovine, jezikoslovja na čelu s slovenistiko in številnih drugih: od teologije, medicine, prava do kasneje pridruženih sociologije, politologije in najnovejših disciplin.

21. maj 2019 | FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter sodelovala na prvem regionalnem forumu o manjšinskih vprašanjih v Bruslju

Izr. prof. dr. Petra Roter je na povabilo Posebnega poročevalca Združenih narodov za manjšinska vprašanja sodelovala na prvem regionalnem forumu o manjšinskih vprašanjih, ki je potekal v Bruslju 6. in 7. maja.

21. maj 2019 | FDV

Raziskovalni dan Fakultete za družbene vede 2019

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je včeraj, 20. maja, potekal že tretji Raziskovalni dan, ki se ga je udeležilo več kot 80 sodelavk in sodelavcev. Uvodoma sta vse prisotne nagovorila dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, izr. prof. dr. Iztok Prezelj, ki sta izpostavila napredek, ki ga je fakulteta dosegla na področju raziskovalne dejavnosti v zadnjih petih letih.

21. maj 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

[FDV Kariernik] Aktualni trendi na programu Obramboslovja

Objavljamo kolumno izr. prof. dr. Iztoka Prezlja s katedre za Obramboslovje iz druge številke Kariernika.

20. maj 2019 | FDV, Kariernik

Na obisku na FDV predstavnika Fakultete za javno varnost s Kosova

V četrtek, 16. maja 2019, sta FDV obiskala dekan Fakultete za javno varnost na Kosovu izr. prof. dr. Bejtush Gashi in predavatelj ter doktorski kandidat Halil Asllani. S prodekanom izr. prof. dr. Iztokom Prezljem, predstojnico Katedre za obramboslovje doc. dr. Majo Garb in predstojnikom Obramboslovnega raziskovalnega centra prof. dr. Marjanom Malešičem sta se pogovarjala o možnostih pedagoškega in raziskovalnega sodelovanja na področju proučevanja obrambe in varnosti.

17. maj 2019 | FDV

Okrogla miza Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 16. maja 2019, potekala okrogla miza Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih.

16. maj 2019 | FDV

Rože puščave, razstava ženskih obrazov zaznamovanih z dolgoletno vojno v Demokratični arabski republiki Sahari na ogled v Galeriji FDV

Rože puščave, razstava ženskih obrazov zaznamovanih z dolgoletno vojno v Demokratični arabski republiki Sahari na ogled v Galeriji FDV

16. maj 2019 | FDV

Dan Afrike - 8. mednarodna konferenca Dan Afrike

Poteka že 8. mednarodna konferenca Dan Afrike, ki ga od leta 2012 letno organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v sodelovanju z afriško diasporo v Sloveniji.

16. maj 2019 | FDV

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier na Fakulteti za družbene vede s študenti razpravljala o prihodnosti Evropske unije

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju s študentskim društvom Globallis in skupino PANDA s Pravne fakultete v petek, 10. maja 2019, organizirala pogovor nemškega predsednika Franka-Walterja Steinmeierja in slovenskega predsednika Boruta Pahorja s študenti.

15. maj 2019 | FDV

Obisk delegacije Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga

V četrtek, 9. maja 2019, smo na Fakulteti za družbene vede gostili predstavnike Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga (Renmin University of China). Delegacijo je vodil prorektor prof. Du Peng, spremljali pa so ga dekan fakultete za tuje jezike in dekanja fakultete za statistiko, namestnik direktorja službe za strateški razvoj in načrtovaje ter predstavnica službe za mednarodno sodelovanje.

13. maj 2019 | FDV