Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Študenti in mentorica sodelovali v Facebook simulaciji o reševanju sirske državljanske vojne

V nedeljo, 29. januarja 2017 od 21h do 23h, so štirje študenti Mednarodnih odnosov in Evropskih študij pod mentorstvom izr. prof. dr. Ane Bojinović Fenko sodelovali v globalni simulaciji svetovne politike World Politics Simulation.

07. februar 2017 | Dogodek

Drugi izobraževalni seminar za učitelje v okviru projekta EU4Me ​

V okviru projekta Učenje evropske raznolikosti: Spoštovanje večkulturnosti, večjezičnosti, manjšin in migracij v EU (Learning European Diversity: Respecting Multiculturalism, Multilingualism, Minorities and Migration in the EU/EU4Me, vodja projekta izr. prof. dr. Damjan Lajh) je 18. januarja 2017 na Fakulteti za družbene vede potekal drugi izobraževalni seminar za učitelje osnovnih šol.

06. februar 2017 | Dogodek

Košarka: Zmaga naše ekipe proti Zdravstveni fakulteti

Košarkarji naše fakultete so uspešno otvorili drugi del sezone v Univerzitetni košarkarski ligi Spalding. V ponedeljek, 30. januarja so se pomerili z Zdravstveno fakulteto in bili prepričljivo boljši.

02. februar 2017 | Dosežki

Novinarska konferenca »Slovenija največje presenečenje evropskega Cofund razpisa Pametne prihodnosti mest«

V četrtek, 2. 2. 2017 ob 13. uri ob izjemnem uspehu slovenskih raziskovalk in raziskovalcev ARRS prireja novinarsko konferenco »Slovenija največje presenečenje evropskega Cofund razpisa Pametne prihodnosti mest«.

31. januar 2017 | Za medije

[Založba FDV] - Slovenske misli o mednarodnih odnosih in pravu. Prispevki ob 80-letnici dr. Ernesta Petriča

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga Slovenske misli o mednarodnih odnosih in pravu, Prispevki ob 80-letnici dr. Ernesta Petriča, ki sta jo uredila Andraž Zidar, Sanja Šriglic.

27. januar 2017 | Nova knjiga

Projekt Centra za mednarodne odnose prejel nagrado Evropske komisije 'zgodba o uspehu'

Projekt 'Učni načrti osnovnih šol, obogateni z vsebinami o Evropski uniji' (Enhanced EU content in primary school curricula ­– EU4PRIM) Centra za mednarodne odnose je prejel nagrado Evropske komisije 'zgodba o uspehu'.

23. januar 2017 | Dosežki

Simulacija Sveta Evropske unije

13. in 14. januarja 2017 je v okviru predmeta Diplomacija Evropske unije potekala simulacija Sveta Evropske unije v sestavi Sveta za zunanje zadeve – trgovino, na temo Transatlantskega trgovinskega in naložbenega partnerstva med Evropsko unijo in Združenimi državami Amerike.

19. januar 2017 | Dogodek

Aplikacija 1KA sedaj tudi na GooglePlay

Center za družboslovno informatiko s Fakultete za družbene vede je na GooglePlay lansiral mobilno aplikacijo 1KA, ki omogoča vpogled v potek anket, kreiranih preko spleta.

19. januar 2017 | Obvestila

Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki

​V petek, 13. 1. 2017, med 9.30 in 12.30 je bila na Fakulteti za družbene vede organizirana delavnica za mladinske in študentske voditelje ter trenerje. Naslov delavnice je bil »Metode spodbujanja dialoga med različnimi družbenimi skupinami in posamezniki«. Izvajalec delavnice je bil Prof. Jason Laker*, San Jose State University, ZDA.

17. januar 2017 | Dogodek

[Alumni FDV] Zenel Batagelj - več si morate upati!

Zenel Batagelj je diplomant Fakultete za družbene vede, študijskega programa Sociologija, smeri družboslovna informatika. Zase pravi, da je študiral nezgledno in močno užival študentsko življenje. Skupaj s kolegi s FDV je ustanovil prvi klicni center za raziskave, družbo CATI, predhodnico družbe Valicon, katere predsednik je Zenel Batagelj danes.

16. januar 2017 | Alumni