Novice in obvestila

C.O.S.M.I.C. - Metode in orodja za podporo neformalnih oskrbovalcev migrantov in strokovnjakov, ki delajo z njimi

Namen projekta CO.S.M.I.C je podpreti neformalne oskrbovalce migrante, skupino, ki je izpostavljena dvojnemu tveganju za diskriminacijo in stigmatizacijo.

03. junij 2019 | Za medije, FDV

Objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2019

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2019.

31. maj 2019 | FDV

Na Fakulteti za družbene vede smo gostili enega izmed vodilnih raziskovalcev na področju moških študij, prof. dr. Franka Kariorisa

V maju 2019 je na povabilo Centra za kulturne in religijske študije na FDV gostoval eden izmed vodilnih raziskovalcev na področju moških študij, prof. dr. Frank Karioris, iz Univerze v Pittsburghu.

30. maj 2019 | FDV

Teorija in praksa: Posebna številka 2019

Izšla je posebna številka revije Teorija in praksa na temo Nastajajoči novi svetovni red: novi trendi, ki zahtevajo nove odgovore. Celotna številka z gostujočim urednikom, zaslužnim profesorjem Marjanom Svetličičem, je izdana v angleškem jeziku.

30. maj 2019 | TiP

Nacionalna konferenca o odpravi prekarnosti na Fakulteti za družbene vede združila predstavnike države, gospodarstva, sindikatov, civilne družbe in stroke

V organizaciji Inštituta za študije prekariata in v sodelovanju Univerze v Ljubljani, Fakultete za družbene vede (FDV), Ekonomske fakultete in Pravne fakultete, danes na FDV poteka Nacionalna konferenca o odpravi prekarnosti. Največji dogodek na področju obravnave prekarnosti do sedaj je prvič v takem številu in na enem mestu združil predstavnike petih ključnih deležnikov: države, gospodarstva, sindikatov, civilne družbe in stroke.

29. maj 2019 | FDV

Izšla posebna številka revije Journal of Public Affairs na temo Interest groups and public affairs in the contemporary Balkans

V sourednišvu Danice Fink Hafner in Cliva S. Thomasa je izšla posebna številka revije Journal of Public Affairs na temo Interest groups and public affairs in the contemporary Balkans.

28. maj 2019 | FDV

Okrogla miza z dijaki Gimnazije Bežigrad

Na Fakulteti za družbene vede smo v četrtek, 23. maja 2019, gostili 200 dijakov 3. letnika Gimnazije Bežigrad.

27. maj 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Zakaj je papež Frančišek za predsednika ZDA podprl Donalda Trumpa?

Objavljamo kolumno doc. dr. Jerneja Amona Prodnika s katedre za Novinarstvo iz druge številke Kariernika.

27. maj 2019 | FDV, Kariernik

Nova objava raziskovalcev Centra za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij (CPUPI)

Pri eni vodilnih francoskih akademskih založb je izšla nova publikacija z naslovom La rémunération du travail politique en Europe (ur. Remy Le Saout), s prispevkom slovenskih avtorjev prof. dr. Mira Hačka, doc. dr. Simone Kukovič (oba CPUPI) in prof. dr. Bojana Dobovška (Fakulteta za varnostne vede UM), La rémunération du travail politique en Slovénie: Craignent les cadeaux portant Grecs.

22. maj 2019 | FDV

Poslovil se je Bogdan Osolnik, ki je pomembno prispeval k razvoju študija novinarstva in utemeljevanju ter osamosvajanju komunikologije kot znanstvene vede.

16. maja je v stotem letu starosti umrl Bogdan Osolnik, predsednik zbora odposlancev slovenskega naroda v Kočevju leta 1943, član vrhovnega plenuma Osvobodilne fronte, partizan in kasnejši politični delavec, publicist in diplomat.

22. maj 2019 | FDV