Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Simpozij v spomin Alešu Debeljaku

V torek 9. maja 2017 smo na Fakulteti za družbene vede inavgurirali Akademsko čitalnico Aleša Debeljaka. V okviru dogodka je bil predstavljen tudi izjemen prispevek Aleša Debeljaka k slovenski kulturologiji.

10. maj 2017 | Dogodek

[Galerija FDV] otvoritev razstave Utrip Ugande in Ruande

Galerija FDV je v sredo 3. maja 2017 otvorila razstavo fotografov Marcusa Westberga (Švedska), Enocka Luyonze (Ruanda) in Anike Utke (ZDA) z naslovom Utrip Ugande in Ruande.

09. maj 2017 | Galerija FDV

Prof. dr. Dejan Verčič na konferenci o Preoblikovanju mednarodnih odnosov v XXI. stoletju

Prof. dr. Dejan Verčič (FDV) se je 27. in 28. aprila v Moskvi na Diplomatski akademiji Ministrstva za zunanje zadeve ruske federacije kot gost Gorčakove fundacije udeležil 3. mednarodne konference o Preoblikovanju mednarodnih odnosov v XXI. stoletju.

08. maj 2017 | Dogodek

Nova referenčna zbirka JapanKnowledge Lib

Na Univerzi v Ljubljani je po novem mogoč dostop do referenčne zbirke JapanKnowledgeLib, ki jo financira Japonska fundacija. Zbirka ponuja spletni dostop do osrednjih japonskih enciklopedij, slovarjev in ostalih referenčnih virov.

08. maj 2017 | Obvestila

[Založba FDV] Rado Bohinc - Družbena odgovornost

Pri Založbi FDV je izšla knjiga Rada Bohinca z naslovom Družbena odgovornost. V knjigi so predstavljena izhodišča možnega novega razvojnega modela Slovenije, ki temelji na splošno sprejetih vrednotah 21. stoletja, vendar na bolj uravnoteženih razmerjih med delom in kapitalom, upošteva pa velike premike, ki jih v organizaciji človeške družbe terja skokovit tehnološki razvoj.

05. maj 2017 | Nova knjiga

Prvi dogodek društva Globallis - Okrogla miza »A New Cold War«

V torek, 25. 04. 2017, je Globallis - Študentsko društvo za mednarodne odnose organiziralo svojo prvo okroglo mizo na temo »A New Cold War«.

05. maj 2017 | Dogodek

[Zaključek projekta] Možnosti za desegmentacijo trga dela v Sloveniji

V začetku letošnjega leta se je zaključil projekt z naslovom Možnosti za desegmentacijo trga dela v Sloveniji. Temeljna ugotovitev raziskave, ki jo je od leta 2013 vodil dr. Miroslav Stanojević s Centra za proučevanje organizacij in človeških virov je, da je dualizacija / segmentacija pomembna značilnost celotnega trga dela v Sloveniji, ki se v 'post-kriznem' obdobju, navkljub sprejetim politikam, ne zmanjšuje.

04. maj 2017 | Raziskave

Nova raziskava v ADP: Indeks lustracije, 2012: Merjenje postkomunistične tranzicijske pravičnosti

V Arhivu družboslovnih podatkov (ADP) so objavili novo raziskavo, ki predstavlja prvi celosten indeks lustracije. Zajema izdelavo večdimenzionalnega koncepta lustracije ter predstavlja raznolik pristop k merjenju najpogostejšega mehanizma po-komunistične tranzicijske pravičnosti v obdobju dveh desetletij po padcu komunizma.

04. maj 2017 | Raziskave

Sodelovanje med raziskovalci

V reviji Scientometrics (založba Springer) je izšel članek Hajdeje Iglič, Patricka Doreiana, Luke Kroneggerja in Anuške Ferligoj z naslovom “With whom do researchers collaborate and why?”

26. april 2017 | Raziskave

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

25. april 2017 | Dosežki, Publikacija