Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Februarja smo sprejeli več kot 80 novih študentov iz 34 različnih držav

V četrtek, 16. februarja 2017, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2016/17.

20. februar 2017 | Dogodek

Podelili smo še zadnje diplomske listine diplomantkam in diplomantom predbolonjskega dodiplomskega študija

Februarja smo na Fakulteti za družbene vede podelili še zadnje diplomske listine diplomantkam in diplomantom predbolonjskega dodiplomskega študija. Slavnostne podelitve diplom so potekale 3. 2. 2017 in 17. 2. 2017 v veliki dvorani fakultete.

20. februar 2017 | Dogodek

[Intervju] Jelica Lazarević Lajovic - dobro je biti malo drugačen

Jelica Lazarević Lajovic je diplomantka kadrovsko-menedžerske smeri. Danes je direktorica kadrovske službe v podjetju Vzajemna zdravstvena zavarovalnica. Pri Vzajemni je začela delati že kot študentka in nato gradila kariero. Mladim svetuje, naj čim prej začnejo graditi svojo pot in naj jih ne bo strah ničesar.

16. februar 2017 | Alumni

Diskusija o opredelitvi in politični angažiranosti prekariata

Gosta diskusije, ki je bila tokrat organizirana na Fakulteti za družbene vede, sta bila dr. Guy Standing in dr. Andrej Kurnik. Na diskusiji so aktivno vlogo prevzeli študentje Fakultete za družbene vede, študentje Ekonomske fakultete, študentje Filozofske fakultete, študentje Fakultete za socialno delo in študentje Fakultete za elektrotehniko.

15. februar 2017 | Dogodek

[Posvet] Zdravstveno komuniciranje med aferami in znanstvenimi dognanji

Predstavniki medijev in zdravstva, farmacije in društev bolnikov so na strokovnem posvetu z naslovom Zdravstveno komuniciranje med aferami in znanstvenimi dognanji, ki je potekal na Fakulteti za družbene vede, spregovorili o ključnih izzivih, s katerimi se srečujejo v medsebojni komunikaciji.

15. februar 2017 | Dogodek

Politike sistema Schengena in Dublina na primeru Evropske migracijske in begunske krize

Marko Lovec, raziskovalec na Centru za mednarodne odnose, je v monografiji Border politics: defining spaces of governance and forms of transgressions (ur. C. Günay in N. Witjes), ki je januarja izšla pri založbi Springer, prispeval poglavje na temo Politike sistema Schengena in Dublina na primeru Evropske migracijske in begunske krize.

14. februar 2017 | Nova knjiga

Slavnostna podelitev diplom magistrom in magistricam znanosti

V sredo, 1. februarja 2017, smo na Fakulteti za družbene vede na dveh slavnostnih prireditvah čestitali več kot 200 novim magistricam in magistrom znanosti.

14. februar 2017 | Dogodek

Informativni dnevi FDV ponovno dobro obiskani

Z današnjim dnem so se uspešno zaključili informativni dnevi za dodiplomski študij 2017. V letošnjem letu smo na FDV pozdravili večje število dijakinj in dijakov kot pred letom dni - zanimanje je bilo večje za skoraj vse študijske programe prve stopnje.

11. februar 2017 | Dogodek

Tečaji učenja tujih jezikov v 2. semestru in v mesecu septembru študijskega leta 2016 / 2017

Za vse tiste, ki vas zanimajo tuji jeziki oz. za vse, ki želijo dopolniti svoje znanje tujih jezikov, smo v študijskem letu 2016/2017 pripravili ponudbo jezikovnih tečajev, ki jih bodo izvajali lektorji za tuje jezike.

09. februar 2017 | Obvestila

[FDV Alumni] Tine Lugarič - komunikacija je najpomembnejši del našega obstoja

Tine Lugarič, rojen in zaprisežen kreativec, odločen snovalec uspešnih oglaševalskih sporočil, prepoznanih in nagrajenih tudi v tujini, se je za svojo karierno pot odločil še pred zaključkom študija. Delovne izkušnje je bogatil s študijem komunikologije in vzporedno udejanjal teorijo v praksi ter prepoznaval prakso v teoriji.

07. februar 2017 | Alumni