Novice in obvestila

Odprte so prijave na Rektorjevo nagrado za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2019

Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani objavlja razpis za Rektorjevo nagrado, za katero se lahko potegujejo tako študenti kot zaposleni na UL, z inovativnimi tehnološkimi in netehnološkimi inovacijami. Rok za prijavo je 3. marec 2019.

16. januar 2019 | Obvestila

Študenti in študentke obramboslovja na vajah iz voditeljstva

Študenti in študentke 4. letnika študijskega programa Politologija - Obramboslovje so v četrtek, 10. januarja 2019, v okviru predmeta Obrambni menedžment izvedli vajo za ugotavljanje voditeljskega potenciala. Dogodek je potekal v sodelovanju s Slovensko vojsko.

14. januar 2019 | Dogodek, FDV, Obramboslovje

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar postala urednica revije Journal of Brand Management

Izr. prof. dr. Urša Golob Podnar je z januarjem 2019 na povabilo dosedanjih urednikov postala urednica revije Journal of Brand Management. Novo uredniško skupino revije tako odslej sestavljajo štirje glavni uredniki, ki prihajajo iz Avstralije, Švice, Velike Britanije in Slovenije.

11. januar 2019 | Dosežki, FDV

Gostujoče predavanje v okviru predmeta Ekonomika tržnega komuniciranja

Na Fakulteti za družbene vede je v okviru predmeta Ekonomika tržnega komuniciranja potekalo gostujoče predavanje Lee Zarje Čufer. ki je študentom in študentkam približala tudi delovanje orodij Google in Facebook analitike.

11. januar 2019 | Predavanje, FDV

Gostujoče predavanje prof. Franka Schimmelfenniga iz ETH Zürich, Švica

V okviru projekta Jean Monnet center odličnosti Univerze v Ljubljani so v začetku decembra 2018 organizirali prvo gostujoče predavanje o evropskih integracijskijh procesih, na katerem je predaval prof. dr. Frank Schimmelfennig iz ETH Zürich v Švici.

08. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno

O procesu sprejemanja odločitev za mirovne operacije v Natu in EU

Študentom in študentkam je pri predmetu Mirovne operacije predaval brigadir mag David Humar. Brigadir Humar je poveljnik Mirnodobne strukture Slovenske vojske v tujini in vojaški predstavnik Slovenije pri Natu in EU, pri čemer zastopa načelnico GŠ SV na vojaškem odboru v obeh organizacijah. Študentkam in študentom je predstavil proces sprejemanja odločitev za mirovne operacije v Natu in EU.

07. januar 2019 | Dogodek

Gostujoče predavanje prof. Gardinija s Friedrich-Alexander Universität v Nemčiji

Katedra za mednarodne odnose je decembra 2018 gostila prof. dr. Gian Luca Gardinija, profesorja z univerze Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg iz Nemčije. Profesor Gardini je predaval pri predmetu Vladanje in mednarodni odnosi, ki poteka v okviru podiplomskega študija Mednarodni odnosi.

04. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno

[Založba FDV] Primož Medved - Evropske trajnostne soseske

Založbi FDV je izšla knjiga Primoža Medveda z naslovom Evropske trajnostne soseske. V monografiji je sedem reprezentativnih evropskih trajnostnih sosesk podrobno analiziranih po identificiranih trajnostnih gradnikih, razvrščenih v štiri stebre trajnostnega urbanega razvoja: družbeno-ekonomska uravnoteženost, trajnostna raba naravnih virov, trajnostni promet in urbanistični elementi trajnostnega razvoja.

03. januar 2019 | Nova knjiga

Gostovanje dr. Igorja Štiksa s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu na magistrskem programu Politologija – politična teorija

Na magistrskem programu Politologija – politična teorija v novembru 2018 in januarju 2019 gostuje dr. Igor Štiks s Fakultete za medije in komunikacije v Beogradu, in sicer pri predmetu Sodobne teorije politične skupnosti.

03. januar 2019 | Dogodek, Mednarodno