Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Obisk črnogorskega zunanjega ministra, prof. dr. Srđana Darmanovića, na FDV

​Na FDV smo v sredo, 8. marca 2017, gostili zunanjega ministra Črne gore, prof. dr. Srđana Darmanovića, ki je našo fakulteto obiskal v okviru svojega uradnega obiska v Sloveniji.

13. marec 2017 | Dogodek

Obisk študentov, profesorjev in osebja univerze Doshisha, Japonska

V sredo, 8. marca 2017, je FDV obiskala skupina doktorskih študentov ter profesorjev in osebja japonske univerze Doshisha.

13. marec 2017 | Dogodek

Gostovanje prof. dr. Jacquesa Rupnika iz univerze Sciences PO

V četrtek, 9. marca, je na fakulteti gostoval eden največjih poznavalcev srednjeevropske zgodovine in aktualnih dogajanj v tej regiji, prof. dr. Jacques Rupnik iz pariške univerze Sciences Po ter College of Europe iz Brugesa.

10. marec 2017 | Dogodek

Doc. dr. Simona Kukovič v britanskem parlamentu

V torek, 7. marca 2017 je v britanskem parlamentu na posebni parlamentarni skupini APPG for District Councils, ki vključuje člane tako zgornjega (House of Lords) kot spodnjega (House of Commons) doma parlamenta, potekala razprava o dekoncentraciji oblasti in medobčinskem povezovanju v izbranih evropskih državah.

10. marec 2017 | Dogodek

Na Fakulteti za družbene vede smo otvorili Korejski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

V ponedeljek, 6. marca 2017, smo na Fakulteti za družbene vede odprli Korejski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (Korea Corner - East Asia Resource Library).

07. marec 2017 | Dogodek

Revija Journal of Comparative Politics indeksirana v ERIH Plus

Mednarodna revija Journal of Comparative Politics je od 2. marca 2017 naprej indeksirana v priznanem indeksu družboslovnih in humanističnih znanstvenih revij ERIH Plus.

07. marec 2017 | Dosežki, Publikacija

Gostovanje prof. dr. Maureen Berner iz University of North Carolina at Chapel Hill

V preteklem tednu je na Fakulteti za družbene vede v okviru skupnega magistrskega programa Comparative Local Development (CoDe) gostovala prof. dr. Maureen Berner iz School of Governance, University of North Carolina at Chapel Hill.

02. marec 2017 | Predavanje

Teorija in praksa 1 (2017)

Izšla je letošnja prva številka Teorije in prakse s poudarkom na tematskem sklopu Democracy and the crisis of representation (gostujoči urednik dr. Žiga Vodovnik).

01. marec 2017 | TiP

[Alumni FDV] Damjan Bergant - vezi s fakulteto so vedno močnejše

Damjan Bergant je diplomant mednarodnih odnosov. Leta 2014 je nastopil štiriletni mandat direktorja podjetja ITF – Ustanove za krepitev človekove varnosti. Pred tem je kot karierni diplomat zaključil mandat stalnega predstavnika Slovenije pri Svetu Evrope. Izkušnje je med drugim pridobival na stalnem predstavništvu Slovenije pri Organizaciji za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), leta 2005 pa je sodeloval tudi v slovenskem predsedovanju OVSE.

01. marec 2017 | Alumni

Košarkarska tekma

Košarkarji so se v ponedeljek, 06. februarja pomerili s Fakulteto za šport na drugi tekmi drugega dela Univerzitetne košarkarske lige. V tekmo so vstopili odločno in si s serijo dobrih napadov ter uspešnih obramb priigrali prednost osmih točk.

28. februar 2017 | Dosežki