Novice in obvestila

Rože puščave, razstava ženskih obrazov zaznamovanih z dolgoletno vojno v Demokratični arabski republiki Sahari na ogled v Galeriji FDV

Rože puščave, razstava ženskih obrazov zaznamovanih z dolgoletno vojno v Demokratični arabski republiki Sahari na ogled v Galeriji FDV

16. maj 2019 | FDV

Dan Afrike - 8. mednarodna konferenca Dan Afrike

Poteka že 8. mednarodna konferenca Dan Afrike, ki ga od leta 2012 letno organizira Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije v sodelovanju z afriško diasporo v Sloveniji.

16. maj 2019 | FDV

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier na Fakulteti za družbene vede s študenti razpravljala o prihodnosti Evropske unije

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju s študentskim društvom Globallis in skupino PANDA s Pravne fakultete v petek, 10. maja 2019, organizirala pogovor nemškega predsednika Franka-Walterja Steinmeierja in slovenskega predsednika Boruta Pahorja s študenti.

15. maj 2019 | FDV

Obisk delegacije Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga

V četrtek, 9. maja 2019, smo na Fakulteti za družbene vede gostili predstavnike Kitajske Univerze Renmin iz Pekinga (Renmin University of China). Delegacijo je vodil prorektor prof. Du Peng, spremljali pa so ga dekan fakultete za tuje jezike in dekanja fakultete za statistiko, namestnik direktorja službe za strateški razvoj in načrtovaje ter predstavnica službe za mednarodno sodelovanje.

13. maj 2019 | FDV

Simpozij ob izidu zbornika Mediji in spol

Ob izidu zbornika Mediji in spol (ur. dr. M. Pajnik in dr. B. Luthar, FDV, 2019) in ob zaključku triletnega temeljnega raziskovalnega projekta Spolna diferenciacija v medijski industriji je na FDV v ponedeljek, 13. maja, potekal dobro obiskan simpozij, na katerem so avtorice in avtorja predstavili ključne ugotovitve iz zbornika. Projekt Spolna diferenciacija v medijski industriji je potekal v izvedbi Mirovnega inštituta in Fakultete za družbene vede, sofinancirala pa ga je Agencija za raziskovalno dejavnost.

13. maj 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Politologija je preverjeno uporabna

Objavljamo kolumno prof. dr. Danice Fink Hafner in prof. dr. Alenke Krašovec s katedre za Politologijo - javne politike in uprava iz druge številke Kariernika.

13. maj 2019 | FDV

Dr. Damjan Lajh prejel nagrado Altiero Spinelli za leto 2018

V okviru dogodka EYE (European Youth Event), ki je potekal med 28. in 30. aprilom 2019 v Bruslju, je Evropska komisija podelila tudi nagrade Altiero Spinelli za ozaveščanje ter širjenje znanja o evropski integraciji za leto 2018.

13. maj 2019 | FDV

Na sobotnem Teku trojk so tekaške moči prvič združili profesorji, raziskovalci, strokovni delavci in študenti Fakultete za družbene vede

Na letošnjem Teku trojk, ki je v sklopu 63. pohoda Pot ob žici potekal v soboto, 11. maja 2019, je sodelovalo tudi pet ekip, v katerih so tekli zaposleni in študenti na Fakulteti za družbene vede.

13. maj 2019 | FDV

Študenti obramboslovja in mednarodnih odnosov na strokovni ekskurziji na Dunaju

Med 8. in 10. aprilom 2019 so se študenti dodiplomskih programov obramboslovja in mednarodnih odnosov udeležili strokovne ekskurzije na Dunaj. Ekskurzija je potekala v okviru dveh predmetov, in sicer Varnost v mednarodnih odnosih in Mednarodne organizacije.

09. maj 2019 | FDV

S predavanji na temo mednarodnega marketinga je na fakulteti gostovala prof. dr. Nükhet Vardar

V sredo, 24. aprila 2019, je pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja študente gostovala prof. dr. Nükhet Vardar, predstavnica EdTech startups podjetij v okviru projekta EDUCATE. V predavanjih na temo mednarodnega marketinga je prof. dr. Vardar predstavila dva študijska primera iz serije digitalnega učbenika Brands Whisper’g.

08. maj 2019 | Dogodek, FDV