[13 let Galerije FDV] otvoritev razstave Nevarna razmerja: Umetnost in znanost v času pandemije Covid-19


Življenje s Covid-19 nam je vsem prineslo veliko dela, pa tudi druženja preko računalniških zaslonov. Tudi galerijsko dogajanje smo v tem akademskem letu preselili na splet. Prav o tem, kako so epidemija in odzivi nanj pretresli naša življenja in življenje na univerzi – naše znanstveno, pedagoško in umetniško delo – smo se pogovarjali z avtorji in avtoricami nedavno na AGRFT objavljene monografije Kvartet/Nova Relnost, z njihovimi mentorji, gostjo Vesno Milek ter študenti in študentkami kulturologije na FDV.

Avtorji in avtorice fotografij so študenti in študentke dramske igre, gledališke režije ter dramaturgije na AGRFT, Živa Bizovičar, Gaja Filač, Klemen Kovačič, Klara Kuk, Gašper Lovrec, Lea Mihevc, Filip Mramor, Domen Novak, Ivana Percan Kodarin, Tina Resman, Iva Štefanija Slosar, Jure Žavbi, Veronika Železnik in Blaž Dolenc. Dela so nastala pod mentorskim vodstvom doc. Branka Jordana in izr. prof. Jerneja Lorencija ter ob sodelovanju izr. prof. dr. Tomaža Toporišiča in doc. dr. Nine Žavbi, objavljena pa so bila v knjigi KVARTET/NOVA REALNOST (oblikovala jo je Toni Soprano Meneglejte).

O njihovem delu in revoluciji, gnevu in razočaranju, času, o novih načinih ustvarjanja in o novi intimnosti, o samoti, o tem, zakaj govoriti in tem, kaj je gledališče, o boju za razlago družbe, o erosu in tanatosu ... in o drugem smo se pogovarjali ob ogledu dela fotografij iz monografije.

Galerija


Nazaj na seznam vseh obvestilObjavljeno: 10. december 2020 | v kategoriji: Galerija FDV, FDV