Novice in obvestila

Prof. dr. Tanja Oblak Črnič gostujoča profesorica v okviru programa Alpen Adria Visiting Professorship v Celovcu

V letošnjem poletnem semestru 2018/2019 je prof. dr. Tanja Oblak Črnič s Katedre za medijske in komunikacijske študije na povabilo dr. Caroline Roth-Ebner, prodekanje Fakultete za humanistiko na Univerzi v Celovcu, gostovala v okviru programa Alpen Adria Visiting Professorship.

03. julij 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Dekanja FDV v Podgorici podpisala nadaljevalni sporazum o akademskem sodelovanju fakultete s Fakulteto za politične vede Univerze v Črni gori

Dekanja FDV prof. dr. Monika Kalin Golob je prejšnji teden z dekanom Fakultete za politične vede Univerze v Črni gori prof. dr. Milanom Markovićem, in ob prisotnosti rektorja univerze prof. dr. Danila Nikolića, podpisala nadaljevalni sporazum akademskega sodelovanja med obema univerzama na študijskem programu Medijske študije in novinarstvo, ki ga v Črni gori že drugo leto izvajajo članice in člani s Katedre za medijske študije.

02. julij 2019 | FDV

Odrinjena stara ogledala: starostna diskriminacija in trpinčenje starih delavcev

Fakulteta za družbene vede je v sodelovanju s Sindikatom novinarjev Slovenije in zavodom OPRO v petek, 21. junija 2019, organizirala javno razpravo Odrinjena stara ogledala: starostna diskriminacija in trpinčenje starih delavcev v okviru študentskega inovativnega projekta za družbeno korist Medijske reprezentacije starosti in trpinčenje starih v novinarskem poklicu, v katerem so sodelovali študentke in študenti sociologije, novinarstva, družboslovne informatike ter prava: Tim Gaberšek, Kaja Klasinc, Žana Marušič, Eva Mihalinec, Luka Mofardin, Jan Prah, Anja Šeme, Klara Širovnik, Jan Vranjek, Nina Žnidaršič.

23. junij 2019 | FDV

Inavguracijsko predavanje dr. Gregorja Petrič o družbenih vidikih blockchain tehnologije

V petek, 14. junija 2019, je imel dr. Gregor Petrič pred izvolitvijo v naziv rednega profesorja za področje družboslovne informatike, inavguracijsko predavanje z naslovom Družbeni vidiki blockchain tehnologije: Od neoliberalnih mokrih sanj do socialistične revolucije.

20. junij 2019 | FDV

Na FDV je potekal posvet »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«

Danes je na Fakulteti za družbene vede v organizaciji prijavne točke Spletno oko potekal posvet z naslovom »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«. Predavatelji so podali oceno stanja na področju obravnave sovražnega govora in konkretne primere dobrih praks.

18. junij 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Google. Apple. Nike. Fructal. Tesla. Netflix. Barcaffè. Lufthansa. Snaga. NLB. INmusic. Drake. Slovenija. Ronaldo. Dončić. Krvodajalska akcija.

Prihod digitalnih tehnologij je le ena od sprememb, ki so pomembno zaznamovale način našega delovanja in komuniciranja. Poročilo »Digital in 2018« podjetij Hootsuite in We are social kaže, da danes več kot 3 milijarde ljudi po svetu aktivno uporablja družbena omrežja.

17. junij 2019 | FDV, Kariernik

Prof. dr. Kanjuo Mrčela sodelovala na letnem srečanju CDE EUA v Bresci

Med 12. in 14. junijem 2019 je v Bresci v Italiji potekalo letno srečanje CDE EUA, tokrat z naslovom Societal dimension of doctoral education. Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica doktorske šole UL in članica usmerjavalnega odbora CDE EUA, je bila zaprošena za komentar nastopa prof. Jeffreya Sachsa iz Univerze Columbia, o prispevku doktorskega izobraževanja k doseganju ciljev trajnostnega razvoja OZN.

16. junij 2019 | FDV

Slovesna podelitev listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija

Danes je na FDV potekala slavnostna podelitev diplomskih listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija.

14. junij 2019 | FDV

Na Fakulteti za družbene vede strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) danes gostimo strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani, ki poteka pod naslovom Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti.

12. junij 2019 | FDV

V Galeriji Fakultete za družbene vede na ogled razstava fotografij študentk in študentov ALUO Send Nudes

V Galeriji FDV je včeraj potekala otvoritev razstave fotografij študentk in študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Send Nudes. Razstava skozi fotografski medij obravnava odnos do telesa, golote in spolnosti v spontanih vsakdanjih situacijah in insceniranih postavitvah.

12. junij 2019 | Galerija FDV, FDV