Novice in obvestila

Teden smo zaključili s podelitvijo diplom na dodiplomskem študiju

Na Fakulteti za družbene vede smo danes na dveh slavnostnih prireditvah podelili diplome diplomantkam in diplomantom dodiplomskega študija. Diplomantke in diplomante so v imenu fakultete ter Alumni kluba FDV nagovorili dekanja fakultete prof. dr. Monika Kalin Golob ter slavnostna govorca Janja Božič Marolt in Igor Evgen Bergant.

01. februar 2019 | Dogodek

Predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth.

Katedra za teoretsko in analitsko politologijo Fakultete za družbene vede je na sedežu Univerze v Ljubljani v Sobi rektorjev pripravila predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth. The Conflict between Political and Epistemic Virtues.

01. februar 2019 | Dogodek, FDV

Tjaša Ficko magistricam in magistrom: "Svet bo potreboval odgovorne družboslovce!"

Na slavnostni prireditvi smo danes na Fakulteti za družbene vede podelili diplomske listine diplomantom in diplomantkam magistrskega študija.

31. januar 2019 | Dogodek

Začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA

Od 23. do 25. januarja je v Ljubljani potekalo začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA. Ta triletni projekt, vreden tri milijone evrov, je s prvim januarjem stekel v okviru evropskega programa Obzorje 2020 in pod taktirko glavnega koordinatorja Instituta "Jožef Stefan". Glavni cilj projekta je z uporabo medjezikovnih tehnologij manj zastopanim jezikom približati visokotehnološka jezikovna orodja.

31. januar 2019 | Dogodek, FDV

Fakulteta za družbene vede na 11. Informativi

Fakulteta za družbene vede se je v petek 25. in v soboto 26. januarja predstavila na že 11. Informativi - sejmu izobraževanja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

30. januar 2019 | Dogodek, Informativa

[Založba FDV] Izšla je knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja

Pri Založbi FDV, v zbirki Theoria, je izšla knjiga Harolda Adamsa Innisa Pristranost komuniciranja. Innisovo delo Pristranost komuniciranja je v sodobni medijski teoriji in pri analizi »medijskega agregata« nepogrešljivo.

23. januar 2019 | Nova knjiga

Teorija in praksa 4 (2018)

Izšla je še zadnja številka revije Teorija in praksa iz leta 2018, ki tokrat vključuje dva tematska sklopa in sicer na temo Kakovost življenja, skupnost in oskrba starejših ljudi gostujočih urednic Zdenke Šadl in Maše Filipovič Hrast ter tematski sklop na temo obeležitve 150-letnice izhajanja časopisa Slovenski narod, z gostujočima urednikoma Moniko Kalin Golob ter Jernejem Amonom Prodnikom. Številka vključuje tudi kazalo letnika.

23. januar 2019 | TiP

Predavanje prof. Davida Elleryija pri predmetu Obrambni menedžment

V četrtek, 17. januarja 2019, so študentje 4. letnika obramboslovja pri predmetu Obrambni menedžment poslušali predavanje gostujočega profesorja Davida Elleryija z Univerze v Durhamu.

22. januar 2019 | Predavanje, Mednarodno, FDV

Izšla knjiga Jezik dotika: lingvistični vidiki v haptičnih študijah, ur. doc. dr. Mirt Komel

Pri prestižni mednarodni založbi Bloomsbury press, ki izdaja tako leposlovje kot znanstveno literaturo, je sveža iz tiska prišla znanstvena monografija Jezik dotika: lingvistični vidiki v haptičnih študijah ki jo je uredil naš sodelavec Mirt Komel v okviru projekta sofinanciranega s strani ARRS v sklopu posebne komplementarne sheme ERC.

21. januar 2019 | Obvestila, FDV

Gostovanje dr. Hang Yuana iz Sečuanske univerze iz Chengduja na Kitajskem

Med 14. in 18. januarjem 2019 je Fakulteta za družbene vede gostila izr. prof. Hang Yuana iz Sečuanske univerze na Kitajskem.

21. januar 2019 | FDV