Novice in obvestila

Predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji

V veliko dvorani je 9. aprila 2019 potekala predstavitev knjige Med hlapci in revolucionarji avtorja Igorja Lukšiča.

12. april 2019 | FDV

Otvoritev razstave Življenje in čudeži Jigora Kana avtorja Santiaga Martina Sancheza

V sredo, 3. aprila, smo na Fakulteti za družbene vede v okviru Galerije FDV otvorili razstavo stripov z naslovom Življenje in čudeži Jigora Kana avtorja Santiaga Martina Sancheza.

09. april 2019 | FDV

Teorija in praksa 1 (2019)

Prva, obsežna številka revije Teorija in praksa s 14-imi članki, tremi združenimi v tematski sklop, prinaša zanimive teme s področja sociologije, varnostnih politik ter lokalno in globalno obarvana znanstvena dognanja. Vabljeni k branju člankov.

09. april 2019 | TiP, FDV

[Založba FDV] Izšla je knjiga Danice Fink Hafner z naslovom Britanska demokracija: suverenost parlamenta

Kaj se dogaja v Združenem kraljestvu? Ali je res politični sistem, kjer je suveren parlament, v krizi? Ali je strankarska politika res izgubila zaupanje državljanov? Ali je res ogrožena celovitost države štirih nacij (Anglije, Škotske, Walesa in Severne Irske)?

08. april 2019

[FDV Kariernik] Tomaž Boh: »Trdno sem prepričan, da je študij družboslovja izjemno kompleksen in uporaben, če ga le jemljemo kot takšnega.«

Objavljamo naslednji, osmi intervju iz Kariernika. S Tomažem Bohom se je pogovarjala študentka mednarodnih odnosov Laura Koudela.

08. april 2019 | FDV, Kariernik

Obisk študentk in študentov s Fakultete političnih znanosti, Univerze v Beogradu

V sredo in četrtek, 27. in 28. marca so se v Ljubljani mudili študenti in študentke Univerze v Beogradu. Prišli so na vabilu študentov Fakultete za družbene vede, organizator obiska je bil Študentski svet FDV v sodelovanju s študentskimi partnerji.

05. april 2019 | Dogodek, FDV

Zavihaj hlačnico in #PosodiSvojoNogo

4. aprila, na mednarodni dan ozaveščanja o nevarnosti min, vihamo hlačnice v znak solidarnosti z žrtvami min in ozaveščanja o minski problematiki v svetu.

04. april 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Aleš Mišmaš: »Če pogledam nazaj, so bili občutki in izkušnje s FDV vedno pozitivni, rečem lahko, da sem iz tega obdobja ogromno odnesel, predvsem strokovne temelje za delo naprej.«

Objavljamo naslednji, sedmi intervju iz Kariernika. Z Alešem Mišmašem se je pogovarjal študent obramboslovja Kristjan Kos.

01. april 2019 | FDV, Kariernik

Delavnica priprave na mobilnost in povezovanje domačih in tujih študentov

Mednarodna pisarna FDV je 27. marca 2019 organizirala delavnico za odhajajoče študente z namenom priprave na postopke povezane z akademskim okoljem tuje univerze ter s pridobitvijo štipendije za obdobje študijske mobilnosti.

29. marec 2019 | Dogodek, FDV

Izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda med nominiranimi na dogodku Mentor leta

V torek, 19. marca 2019, je v predsedniški palači v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade Mentor leta 2018. Dogodek je bil organiziran že 10. leto zapored in je namenjen najboljšim mentorjem doktorskih študentov. Med nominiranci za nagrado je bila tudi izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda.

25. marec 2019 | Dosežki, FDV