Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Športni dan FDV

​V torek 23. maja je potekal prvi športni dan Fakultete za družbene vede, na katerem so se študenti in študentke pomerili v dveh športnih disciplinah.

26. maj 2017 | Dogodek

Slovenski predsednik g. Borut Pahor in avstrijski zvezni predsednik dr. Alexander Van der Bellen v pogovoru s študenti Fakultete za družbene vede o prihodnosti Evropske unije

Na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani se je v okviru svojega prvega uradnega obiska v Sloveniji avstrijski zvezni predsednik dr. Alexander Van der Bellen srečal s slovenskim predsednikom g. Borutom Pahorjem ter s študenti in zaposlenimi.

25. maj 2017 | Dogodek

Obisk varuhinje človekovih pravic Vlaste Nussdorfer na FDV

V ponedeljek 22. maja je pri predmetu Politika človekovih pravic gostovala Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer. Študentom je opisala institut varuha, posebej pa se je posvetila najnovejšim dogodkom, povezanim z varovanjem človekovih pravic v Sloveniji.

24. maj 2017 | Dogodek

Testni dostop do zbirke Climate Change and Law Collection

Na Univerzi v Ljubljani imamo do 15. 6. 2017 testni dostop do zbirke Climate Change and Law Collection.

23. maj 2017 | Obvestila

Akademski zbor FDV

V torek 16. maja 2017 je v veliki dvorani fakultete potekal Akademski zbor FDV. V okviru dogodka so na akademskem zboru potekale volitve za nove člane in članice senata.

22. maj 2017 | Obvestila, Dogodek

Nova številka revije Družboslovne razprave

Izšla je nova številka revije Družboslovne razprave. V številki 84 si lahko preberete tematski sklop z naslovom Feministične filmske teorije, ki ga je uredila Jasmina Šepetavc.

22. maj 2017 | Publikacija

Gostovanje prof. Atsushi Sugita s Hosei University

Od 15. do 26. maja 2017 na Fakulteti za družbene vede gostuje prof. Atsushi Sugita s Hosei University (Tokijo, Japonska), ki je soizvajalec predmeta Modeli politične subjektivacije na magistrskem programu Politologija – politična teorija.

19. maj 2017 | Predavanje, Dogodek

Odmeven dosežek na področju e-zdravja

Študija učinkov uporabe spletnih zdravstvenih skupnosti na odnos pacient-zdravnik Gregorja Petriča, Sare Atanasove in Tanje Kamin predstavlja pomembne praktične implikacije za razumevanje družbenih procesov v spletnih zdravstvenih skupnosti, naravo interakcije pacient-zdravnik, kakor tudi za politike javnega zdravja.

19. maj 2017 | Dosežki, Raziskave, Publikacija

Dekan FDV Rado Bohinc predstavil svojo najnovejšo knjigo

V sredo 17. maja 2017 je na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani potekala predstavitev knjige Rada Bohinca z naslovom Družbena odgovornost, ki je izšla pri Založbi FDV.

18. maj 2017 | Dogodek, Nova knjiga

Delovanja znanosti si danes ne moremo predstavljati brez različnih oblik znanstvenega sodelovanja

V začetku leta 2017 se je zakjučil projekt z naslovom Omrežja sodelovanja v slovenski znanosti. Raziskovalna skupina je v okviru temeljnih raziskovalnih projektov »Dinamika so-avtorskih omrežij slovenskih raziskovalcev«, »Omrežja sodelovanj v slovenski znanosti«, ter projekta podprtega s strani ESF, »Social Influence in Dynamic Networks« proučevala znanstveno sodelovanje med raziskovalci v Sloveniji.

18. maj 2017 | Raziskave