Novice in obvestila

Okrogla miza z dijaki Gimnazije Bežigrad

Na Fakulteti za družbene vede smo v četrtek, 23. maja 2019, gostili 200 dijakov 3. letnika Gimnazije Bežigrad.

27. maj 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Zakaj je papež Frančišek za predsednika ZDA podprl Donalda Trumpa?

Objavljamo kolumno doc. dr. Jerneja Amona Prodnika s katedre za Novinarstvo iz druge številke Kariernika.

27. maj 2019 | FDV, Kariernik

Nova objava raziskovalcev Centra za proučevanje upravno-političnih procesov in institucij (CPUPI)

Pri eni vodilnih francoskih akademskih založb je izšla nova publikacija z naslovom La rémunération du travail politique en Europe (ur. Remy Le Saout), s prispevkom slovenskih avtorjev prof. dr. Mira Hačka, doc. dr. Simone Kukovič (oba CPUPI) in prof. dr. Bojana Dobovška (Fakulteta za varnostne vede UM), La rémunération du travail politique en Slovénie: Craignent les cadeaux portant Grecs.

22. maj 2019 | FDV

Poslovil se je Bogdan Osolnik, ki je pomembno prispeval k razvoju študija novinarstva in utemeljevanju ter osamosvajanju komunikologije kot znanstvene vede.

16. maja je v stotem letu starosti umrl Bogdan Osolnik, predsednik zbora odposlancev slovenskega naroda v Kočevju leta 1943, član vrhovnega plenuma Osvobodilne fronte, partizan in kasnejši politični delavec, publicist in diplomat.

22. maj 2019 | FDV

Konferenca ob 100. obletnici univerze Vloga Univerze v Ljubljani pri preobrazbi slovenskega naroda v nacijo

Na Fakulteti za družbene vede je danes potekala osrednja konferenca fakultete v okviru obeležitve 100. obletnice Univerze v Ljubljani Vloga Univerze v Ljubljani pri preobrazbi slovenskega naroda v nacijo. S konferenco smo želeli osvetliti družbeno in politično vlogo univerze pri utrjevanju slovenske samobitnosti in nastanku slovenske države. Raznolike dimenzije smo izpostavili z vlogo posameznih fakultet in strok ter disciplin: zgodovine, jezikoslovja na čelu s slovenistiko in številnih drugih: od teologije, medicine, prava do kasneje pridruženih sociologije, politologije in najnovejših disciplin.

21. maj 2019 | FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter sodelovala na prvem regionalnem forumu o manjšinskih vprašanjih v Bruslju

Izr. prof. dr. Petra Roter je na povabilo Posebnega poročevalca Združenih narodov za manjšinska vprašanja sodelovala na prvem regionalnem forumu o manjšinskih vprašanjih, ki je potekal v Bruslju 6. in 7. maja.

21. maj 2019 | FDV

Raziskovalni dan Fakultete za družbene vede 2019

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) je včeraj, 20. maja, potekal že tretji Raziskovalni dan, ki se ga je udeležilo več kot 80 sodelavk in sodelavcev. Uvodoma sta vse prisotne nagovorila dekanja FDV, prof. dr. Monika Kalin Golob, in prodekan za znanstveno-raziskovalno dejavnost, izr. prof. dr. Iztok Prezelj, ki sta izpostavila napredek, ki ga je fakulteta dosegla na področju raziskovalne dejavnosti v zadnjih petih letih.

21. maj 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

[FDV Kariernik] Aktualni trendi na programu Obramboslovja

Objavljamo kolumno izr. prof. dr. Iztoka Prezlja s katedre za Obramboslovje iz druge številke Kariernika.

20. maj 2019 | FDV, Kariernik

Na obisku na FDV predstavnika Fakultete za javno varnost s Kosova

V četrtek, 16. maja 2019, sta FDV obiskala dekan Fakultete za javno varnost na Kosovu izr. prof. dr. Bejtush Gashi in predavatelj ter doktorski kandidat Halil Asllani. S prodekanom izr. prof. dr. Iztokom Prezljem, predstojnico Katedre za obramboslovje doc. dr. Majo Garb in predstojnikom Obramboslovnega raziskovalnega centra prof. dr. Marjanom Malešičem sta se pogovarjala o možnostih pedagoškega in raziskovalnega sodelovanja na področju proučevanja obrambe in varnosti.

17. maj 2019 | FDV

Okrogla miza Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih

Na Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 16. maja 2019, potekala okrogla miza Zahodna Sahara: Skozi perspektive mladih.

16. maj 2019 | FDV