Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Jure Repina, diplomant študijskega programa Obramboslovje o študiju na FDV, pomenu družboslovja in o svoji karierni poti.

01. marec 2022 | Kariernik

Posebna izdaja revije Acta Informatica Pragensia, glavni urednik dr. Vasja Vehovar

Posebna številka te revije se osredotoča na področje Družboslovne informatike, ki obravnava interakcijo sodobne družbe in digitalnih tehnologij. V njej je devet prispevkov, ki obravnavajo poglede različnih družboslovno-informatičnih skupnosti. V tem okviru velja omeniti, da je študijski program Družboslovna informatika na FDV najstarejši tovrstni študij na svetu; izvajati se je pričel leta 1984.

01. marec 2022

Zbiranje humanitarne pomoči na FDV

Zagotovo spremljate drastično poslabšanje varnostne situacije v Ukrajini in nastajajočo humanitarno krizo evropskih razsežnosti. Na pobudo študentov obramboslovja, ki so navezali stik s slovensko Karitas, na fakulteti pričenjamo z zbiranjem humanitarne pomoči za prizadete družine in posameznike.

28. februar 2022

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Alenka Leskovšek Brod, diplomantka študijskega programa Sociologija - Kadrovski menedžment o študiju na FDV, pomenu družboslovja in o svoji karierni poti.

25. februar 2022 | Kariernik

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Alja Polajžer, diplomantka študijskega programa Komunikologija – Medijske in komunikacijske študije, o študiju na FDV, pomenu družboslovja in o svoji karierni poti.

21. februar 2022 | Kariernik

Prof. dr. Petra Roter sodelovala pri pripravi priporočila o pomenu večjezičnega in medkulturnega izobraževanja za demokratično kulturo

Priporočilo naslavlja dve problematični predpostavki, ki skrbita Svet Evrope: prepričanje nekaterih nacionalnih organov in dela civilne družbe, da je znanje enega dodatnega jezika dovolj; in stališče, da je znanje manjšinskih ali migrantskih jezikov v vse bolj raznolikih družbah škodljivo za družbeno integracijo oz. kohezijo.

21. februar 2022

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Žan Dolajš, diplomant študijskega programa Politologija - Študije politike in države, o študiju na FDV, pomenu družboslovja in o svoji karierni poti.

17. februar 2022 | Kariernik

Revija Javnost prinaša rezulate raziskav aktualnih razmer v medijih

Osem znanstvenih člankov v slovenskem jeziku prinaša rezultate raziskav, ki so potekale v zadnjih dveh letih in se večinoma nanašajo na aktualne razmere v medijski krajini, kakor tudi na splošnejše strukturne spremembe javne sfere, ki so rezultat digitalizacije in platformizacije družbenega komuniciranja ter političnih in ekonomskih dejavnikov.

16. februar 2022 | Publikacija

Safe.si ob dnevu varne rabe interneta opozarja na problematiko idealiziranih objav na družabnih omrežjih

Skupaj s kulturnim praznikom 8. februarja letos praznujemo tudi dan varne rabe interneta. Na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, letos opozarjajo na problematiko spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu, ki imajo slab vpliv na mladostnike.

08. februar 2022

Obisk namestnika veleposlanika Republike Koreje g. Yeon Jean Yoona

Fakulteto za družbene vede sta v torek, 25. januarja, obiskala namestnik veleposlanika Republike Koreje g. Yeon Jean Yoon in drugi tajnik g. Donghyun Kim.

28. januar 2022