Novice in obvestila

[Založba FDV] Niko Toš, ur.: Vrednote v prehodu XIII. Slovenija v mednarodnih in medčasovnih primerjavah ISSP 2017–2019, ESS 2018, SJM 2018–2020

Posebnost prikazov raziskav, vključenih v VP XIII. je, da nakaže metodološke inovacije, in sicer prehod iz osebnega intervjuja na pisno in internetno anketo.

09. marec 2021 | Nova knjiga

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Nikki Monika Kadak, strokovna sodelavka v razvoju kadrov, o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "FDV mi je približal tudi družboslovje kot način razmišljanja in pogleda na svet. Študij mi je pomagal okrepiti kompetence in spretnosti, v katerih sem bila že od nekdaj dobra, in odkriti nove, za katere nisem vedela, da se skrivajo v meni. V veliko pogovorih, službenih in zasebnih, se pozna širina razmišljanja, ki sem jo gotovo pridobila ravno zaradi študija na FDV."

08. marec 2021 | Kariernik

Dostop do dveh elektronskih virov s področja ekonomije

Preko portala Emerald Insight, sta vam na voljo dve novi zbirki s področja ekonomije.

08. marec 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Jernej Verbič, partner, direktor in svetovalec pri podjetju brand newsroom Dobre zgodbe o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Naj bodo radovedni. Naj berejo, gledajo, poslušajo. Spremljajo svet okrog sebe. Ostanejo pismeni in razmišljajoči."

05. marec 2021 | Kariernik

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Vanja Černivec, mednarodna skavtinja pri Chicago Bulls, o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Popolnoma normalno je, če v študentskih letih ne veste, kaj bi počeli v življenju. "

03. marec 2021 | Kariernik

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Tajda Ferko o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Študij tematik s področja sociologije, antropologije, kulturnih in etničnih študij je za vedno obarval moje razumevanje sveta in me opremil z znanjem, ki ga danes lahko uporabim ne le v vsakdanjem življenju, ampak tudi pri svojem delu."

01. marec 2021

Dekanja prof. dr. Monika Kalin Golob in prof. dr. Maja Bučar na mednarodni e-konferenci Oživljanje globalne ekonomije v novi normalnosti

Konferenco sta organizirali Fakulteta za družbene in humanistične vede Birla in Birla Global University, Bhubaneswar, Odisha, Indija.

26. februar 2021 | Mednarodno

Študenti obramboslovja na mednarodni simulaciji ​

V virtualnem okolju Zoom je od 12. do 14. februarja potekala simulacija delovanja zveze Nato International Model NATO, ki so se je pod mentorstvom izr. prof. dr. Maje Garb udeležili študenti obramboslovja Sara Jurkovič, Rok Kovač, Ana Krenker, Nenya Murgel, Timotej Novak, Klara Oprčkal, Zala Skumavc in Gašper Žuber.

25. februar 2021 | FDV

Danes praznuje zasl. red. prof Maca Jogan

Ta dan pa je pomemben tudi z vidika, da mineva 50 let od začetkov prizadevanj za enake možnosti žensk in moških v akademskem prostoru (in odpravo očitne diskriminacije po spolu).

24. februar 2021 | FDV

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Mag. Uršula Grošelj o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Stroka in praksa sta ugotovili, da tudi brez družboslovcev ne gre. Danes je razumevanje uporabniške izkušnje in družboslovnih procesov ključno za uspeh podjetij."

24. februar 2021 | Kariernik