Novice in obvestila

Pomoč pri izobraževanju na daljavo

Ker smo od 16. 3. 2020 na Univerzi v Ljubljani, da bi zajezili širjenje koronavirusa SARS-CoV-2, prešli na izobraževanje na daljavo, smo zagotovili tudi pomoč študentom in študentkam pri izobraževanju na daljavo.

16. marec 2020 | FDV, fdv

Teorija in praksa - Posebna številka 2020

Izšla je prva letošnja posebna številka revije Teorija in praksa z naslovom Slovenščina v javnosti po 40 letih z gostujočo urednico, dr. Natašo Logar ter gostujočim urednikom dr. Vojkom Gorjancem. Objavljamo osem člankov, intervju in dva eseja.

04. marec 2020 | TiP

[Založba FDV] Matjaž Nahtigal: SOCIAL AND ECONOMIC RECONSTRUCTION OF THE EUROPEAN UNION DIMENSIONS

Namen te monografije je pokazati, da obstaja pot onkraj pesimistične, plitke, razdrobljene EU na eni strani in poti onkraj centralizirane, tehnokratske enotnosti, ki ustreza vsej EU na drugi strani.

04. marec 2020 | Nova knjiga, FDV

Razprava Umetna inteligenca in nadzor

Na Fakulteti za družbene UL vede je 28. 2. 2020 potekala druga v seriji petkovih razprav, s katerimi ozaveščamo o vlogi ter pomenu umetne inteligence v svetu. Na januarski razpravi smo spoznali osnove umetne inteligence, priložnosti in nevarnosti, na tokratni pa smo se spraševali: Kakšne spremembe povzroča napredek tehnologije umetne inteligence v kontekstu nadzora? Kakšne so prednosti, priložnosti, nevarnosti in izzivi nadzora?

28. februar 2020 | Dogodek

Vabilo k sodelovanju pri Journal of International Relations and Development (JIRD)

Revijo je ustanovil Center za mednarodne odnose Fakultete za družbene vede, ki vabi akademike, da sodelujejo pri razvoju JIRD-a s svojimi prispevki o aktualnih vprašanjih mednarodnih odnosov, razvojnih študij ter mednarodne politične ekonomije.

28. februar 2020 | FDV

Želiš spreminjati svet?

Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin.

28. februar 2020 | FDV

Laboratorij za analizo besedil

Namen nove pridobitve je širjenje inovativnih pristopov v pedagoškem delu, torej, da jo čim bolj vključimo v predmete, pri katerih se študentke in študenti FDV srečujejo z različnimi pristopi za analizo besedil in multimedijskih dokumentov.

28. februar 2020 | FDV

Objavljen razpis za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe FDV

Prijava poteka preko portala eVŠ. Natančno sledite navodilom za registracijo in izpolnjevanje prijave.

27. februar 2020 | FDV

Nov spletni časopis o znanosti

Minuli teden je zaživel Alternator (/www.alternator.science/), nov spletni časopis o znanosti, ki ga pišejo raziskovalke in raziskovalci

24. februar 2020

Pozdravni dan za tuje študente

V četrtek, 13. februarja 2020, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2019/20. Več kot 70 novih študentov iz različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih in meddržavnih sporazumov.

17. februar 2020 | FDV