Novice in obvestila

[FDV KARIERNIK] Pogovor z Mašo Crnkovič

Objavljamo prvi intervju iz nove številke Kariernika. Z diplomantko Mašo Crnkovič se je pogovarjala študentka novinarstva Maruša Lubej.

18. februar 2019 | FDV

Pozdravni dan za tuje študente na Fakulteti za družbene vede

V četrtek, 14. februarja 2019, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2018/19.

18. februar 2019 | Mednarodno, FDV, Erasmus

Arhiv družboslovnih podatkov bogatejši za dve raziskavi

Arhiv družboslovnih podatkov je bogatejši za dve raziskavi s področja prostora in okolja, avtorja Marjana Hočevarja.

15. februar 2019 | Raziskave, FDV

Razpis Mladinskega sveta Slovenije za najboljšo diplomsko oz. magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2018

Mladinski svet Slovenije (MSS) razpisuje MSS nagrado za najboljšo diplomsko oziroma magistrsko nalogo s področja mladih za leto 2018.

14. februar 2019 | Javni razpisi, FDV

Izšla je druga številka FDV Kariernika

V drugi številki kariernega časopisa smo se ponovno podali po kariernih poteh diplomantk in diplomantov naše fakultete.

14. februar 2019 | Obvestila, Alumni

Odprte so prijave na MOOC - brezplačno pilotno usposabljanje za razvoj podjetniških kompetenc

FDV sodeluje v projektu BLUES programa Erasmus +. Eden izmed ključnih produktov projekta je pilotno usposabljanje za razvoj podjetniških kompetenc, ki bo potekalo delno preko spleta in delno v živo. MOOC se bo v okviru projekta BLUES izvajal med 4. marcem in 14. aprilom 2019, k sodelovanju pa želimo pritegniti čim več študentov.

12. februar 2019

Člani Obramboslovnega raziskovalnega centra in drugi raziskovalci FDV na strokovnem obisku na predstavništvu RS pri Natu in EU ter na RAND Europe in EUISS

Nekateri člani Obramboslovnega raziskovalnega centra in drugi raziskovalci FDV so obiskali RAND Europe in EUISS, kjer so se pogovarjali o raziskovalnih področjih ter identificirali možnosti za sodelovanje.

12. februar 2019 | FDV, Obramboslovje

Drugi seminar za učitelje v okviru projekta EU@Home

V četrtek, 7. februarja 2019, so na Centru za politološke raziskave v okviru projekta »EU doma – Zbliževanje EU in mladih« (EU@Home) organizirali drugi seminar za učitelje.

12. februar 2019 | Dogodek

Objavljen poziv za prijavo panelov in prispevkov za letno konferenco CEPSA

Objavljen je poziv za prijavo panelov in prispevkov za letno konferenco CEPSA. Poziv za panele je odprt do 30. aprila, za individualne prispevke pa do 31. maja.

07. februar 2019 | Obvestila, FDV, Razpis

Svetovni dan varne rabe interneta

Evropska komisija je v sodelovanju z 39 organizacijami iz 26 članic Evropske unije izvedla že četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu. Na Spletnem očesu so v tem okviru ponovno preverjali odzivnost družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Ta se je v primerjavi s prejšnjim spremljanjem še nekoliko izboljšala. Družbena omrežja so skupaj v povprečju odstranila 91,7 odstotka prijavljenih vsebin. Hkrati posebej Twitter še vedno močno zaostaja za zastavljenimi cilji.

06. februar 2019 | Za medije, Dogodek, FDV