Novice in obvestila

[Kontekst #4] Prof. dr. Aleš Črnič o tem, zakaj je družboslovje pravzaprav pomembno

V prvem delu druge sezone rubrike Kontekst smo se s prof. dr. Alešem Črničem smo se pogovarjali, zakaj je družboslovje pomembno, katerih tem, in na kakšen način, se jih loteva.

17. julij 2019 | Kontekst, FDV

Elizabeta Gjorgievska, soproga predsednika Republike Severne Makedonije, v okviru obiska na Fakulteti za družbene vede izkazala veliko zanimanje za projekt Safe.si

Fakulteto za družbene vede je včeraj obiskala Elizabeta Gjorgievska, ki je bila skupaj s soprogom, predsednikom Republike Severne Makedonije, na dvodnevnem obisku v Sloveniji. Prof. dr. Gjorgievsko je sprejela prodekanja prof. dr. Katja Lozar Manfreda. V nadaljevanju obiska je Marko Puschner, koordinator projekta Center za varnejši internet, predstavil Točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru fakultete.

17. julij 2019 | FDV

Teorija in praksa 2 (2019)

Izšla je druge redna številka znanstvene revije Teorija in praksa s šestimi slovenskimi in petimi angleškimi članki. Obravnavane teme se dotikajo področja migracij, kolektivnih delovnih razmerij, izzivov evropske unije, internetnega dostopa in romskih pomočnikov v osnovnošolskih sistemih ...

16. julij 2019 | TiP

Center za socialno psihologijo gostil uvodno srečanje partnerjev projekta Newcomers

Pretekli teden je Center za socialno psihologijo, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, gostil uvodno srečanje partnerjev novega EU projekta Newcomers (New clean energy communities in a changing European energy system), ki se osredotoča na energetsko prihodnost in nove energetske skupnosti.

10. julij 2019 | Za medije, FDV

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

09. julij 2019 | FDV

Poletna šola sociologije 2019

Prejšnji teden se je zaključila druga Poletna šola sociologije, ki na Fakulteti za družbene vede poteka v organizaciji študentskega društva SocioKlub.

09. julij 2019 | FDV

Udeleženci poletne šole Migracije po morju in kopnem v države EU obravnavali različne vidike migracij

Med 1. in 4. julijem je na Fakulteti za družbene vede potekala poletna šola v soorganizaciji CIFE (Center International de formation européenne) z naslovom Migracije po morju in kopnem v države EU (Migrations maritimes et terrestres vers l'Europe). Poletne šole se je udeležilo 11 udeležencev iz šestih držav. Predavali so predavatelji iz Univerze v Toulonu, univerze Tarbiat Modares iz Teherana in predstavnik iz prakse, in sicer kriminalistične policije iz Marseilla. Obravnavali so različne vidike migracij: varnostne vidike, evropski pristop do migracij po morju in kopnem, pravni status legalnih migrantov, pravne vidike in nadzor pri prehajanju meja EU, vplive migracij na gospodarstvo EU ter vidike migracij in zunanje politike EU.

08. julij 2019 | FDV

Zaključni sestanek projekta Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij

Med 1. in 3. julijem je v Pragi potekal zaključni sestanek projekta »Odličnost v vodenju projektov na področju raziskav, družbenih in tehnoloških inovacij« (ReSTI), ki sta se ga udeležila Mateja Strašek mag. soc. in dr. Jaroslav Berce. Vrhunec prvega dne je bila podelitev certifikatov ReSTI, ki so jih prejeli študentke in študentje za uspešno opravljeno dvo-semestrsko izobraževanje. Med njimi je bila tudi slovenska študentka Isabelle Querrioux. Drugi dan so študentke in študenti preko praktičnih delavnic preizkusili nova znanja, ki so jih pridobili med študijem za izboljšanje Inovativnosti in družbene odgovornosti v Podonavski regiji.

08. julij 2019 | FDV

BledCom 2019

Na BledComu več kot 150 vrhunskih mednarodnih strokovnjakov in praktikov iz 30 držav razpravlja o tem, kako lahko v spremenjenih družbenih razmerah odnosi z javnostmi pripomorejo k ponovni vzpostavitvi zaupanja in ugleda v ključne družbene institucije ​

05. julij 2019 | Za medije, FDV

Poletna šola Academia Aestiva Internationalis na Fakulteti za družbene vede združila 20 mladih iz 11 držav

Na Fakulteti za družbene vede že četrtič gostimo poletno šolo Academia Aestiva Internationalis, ki je združila 20 mladih iz 11 držav. Poletna šola, ki poteka v soorganizaciji Društva za Združene narode za Slovenijo, Študentsko društvo Globallis in Fakulteta za družbene vede, se letos osredotoča na človekove pravice, 70 let po sprejetju Splošne deklaracije človekovih pravic.

03. julij 2019 | FDV