Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

[Častni shod] Priznanje za izjemne dosežke pri pedagoškem delu: asist. dr. Emil Polajnar

Sklepni dogodek ob 60. obletnici FDV smo zaključili s slavnostno podelitvijo priznanj za dosežke zaposlenim in študentom FDV.

18. maj 2022 | Dosežki

Teorija in praksa 1/2022

Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil o vlogi države pri zaščiti temeljnih človekovih pravic in svoboščin, o učinkih potrošništva na politično kulturo ter o povezavi med pozitivnimi in obremenjujočimi izkušnjami v otroštvu in šolskim uspehom pri mladih v Sloveniji, o nemoči feminizma,...

17. maj 2022

60 let vrhunskega družboslovnega raziskovanja kot temelj kakovosti fakultete

Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani je s podelitvijo priznanj obeležila jubilejnih 60 študijskih let.

16. maj 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?] Magistrski študij FDV

V zadnjem obdobju se je izkazalo, kako pomembno je družboslovje in poznavanje družbe, njenih problemov in delovanja. Bolj kot kdaj prej je postalo jasno, da za uspešno spopadanje z družbenimi izzivi potrebujemo dobro izobražene družboslovce – sociologe, komunikologe, kulturologe in politologe.

13. maj 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Dolores Kores je magistrica študijskega programa Sociologija – Menedžment človeških virov, znanja in organizacij.

11. maj 2022

Uspešen uvodni sestanek projektnih partnerjev StR-ESFRI3 v Ljubljani

9. in 10. maja 2022 je v Ljubljani in prek spleta potekal uvodni sestanek projekta StR-ESFRI3. Na njem so projektni partnerji (Center za raziskave in inovacije ATHENA iz Grčije, Češka akademija znanosti s Češke, Univerza v Milanu iz Italije in Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani iz Slovenije) pregledali aktivnosti preteklega projekta (StR-ESFRI2) ter razpravljali o dobrih praksah in priložnostih za izboljšave.

11. maj 2022

[Teden Evrope] Študentska konferenca o mednarodnih odnosih

V kontekstu praznovanja Tedna Evrope je 4. maja 2022 na FDV potekala 2. študentska konferenca o mednarodnih odnosih. Na konferenci je aktivno sodelovalo 16 študentov, ki so predstavljali svoja raziskovalna dela, devet učiteljev, ki so diskutirali predstavitve ter še okoli 50 udeležencev v občinstvu.

11. maj 2022 | FDV

[Teden Evrope] Dogodek na temo naslavljanja evroskepticizma in iliberalizma v EU

Dogodek, ki se ga je udeležilo okoli 20 raziskovalcev iz tujih držav in okoli 20 raziskovalcev in študentk ter študentov s FDV, je potekal v okviru projekta "Tackling iliberalism and euroscepticism from below" podprtega s strani EU-programa Europe for Citizens, v katerem s FDV UL sodelujeta izr. prof. dr. Marko Lovec in asist. dr. Faris Kočan.

09. maj 2022 | FDV

[Galerija FDV] Otvoritev fotografske razstave Aleksandra Lilika

Umetnik, ki se že več kot 35 let ukvarja s studijsko komercialnim delom, nam je postregel s fotografijo umetniškega karakterja. Razstava bo na ogled do 27. junija 2022.

09. maj 2022

[Zakaj je družboslovje pomembno?]

Aleš Istenič je magister študijskega programa Sociologija.

09. maj 2022