Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Nov znanstveni članek: Vpliv institucij na odločitve podjetij iz manj razvitih trgov o lokaciji mednarodnih napotitev (avtorji: Iris Koleša, Anže Burger in Michael Dickmann)

V objavljenem članku pojasnijo, kako na odločitve podjetij iz manj razvitih trgov o lokaciji mednarodnih napotitev vplivajo institucionalni konteksti držav pošiljateljic in sprejemnic na delo v tujini napotenih zaposlenih.

24. marec 2022 | Publikacija

Prof. dr. Dejan Verčič s prof. dr. Sónio Pedro Sebastião z Univerze v Lizboni uredil posebno številko znanstvene revije o strateškem komuniciranju in državljanski dinamiki

»Strateško komuniciranje ni le poslovna in/ali politična praksa, temveč je enako ali še bolj pomembno za civilnodružbeno in državljansko delovanje ter omogočanje in spodbujanje družbenih sprememb«.

23. marec 2022 | Publikacija

Prispevek v knjigi o volilnih sistemih na subnacionalnih ravneh oblasti v evropskih državah

Pri ugledni založbi Routledge je nedavno izšla obsežna večavtorska knjiga, ki vsebuje kar 42 poglavij, v katerih avtorji iz skorajda vseh evropskih držav analizirajo volilne sisteme, ki se uporabljajo za izvolitev različnih političnih organov na regionalnih in lokalnih volitvah.

21. marec 2022 | Publikacija

Nov znanstveni članek “Item Nonresponse in Web Versus Other Survey Modes: A Systematic Review and Meta-Analysis”

Dr. Gregor Čehovin, izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda (Center za družboslovno informatiko) in prof. dr. Michael Bosnjak (Inštitut Roberta Kocha in Univerza v Trierju) so objavili znanstveni članek z naslovom “Item Nonresponse in Web Versus Other Survey Modes: A Systematic Review and Meta-Analysis”.

21. marec 2022

Pogovor z Boštjanom Videmškom pri predmetu Strokovna angleščina

V četrtek, 3. marca 2022, je v okviru predmeta Strokovna angleščina za študente programov Študije politike in države in Javne politike in uprava potekal pogovor z Boštjanom Videmškom, novinarjem, publicistom in ambasadorjem evropskega podnebnega pakta, in sicer o perečih svetovnih temah.

15. marec 2022

[Kariernik] Izobražujemo za prihodnost

Klemen Balanč, diplomant študijskega programa Politologija - javne politike in uprava, o študiju na FDV, pomenu družboslovja in o svoji karierni poti.

11. marec 2022 | Kariernik

Pogovor o vlogi spolov v družbi

Ob letošnjem mednarodnem dnevu žensk smo na Fakulteti za družbene vede organizirali pogovor o vlogi spolov v družbi.

09. marec 2022

Mirovna aktivistka Farida Amiri o zaščiti pravic žensk

V okviru predmeta Strokovna angleščina je potekala panelna diskusija z mirovno aktivistko Fardi Amiri, in sicer na temo zaščite pravic žensk in mladostnikov v Afganistanu.

08. marec 2022 | Mednarodno

Humanitarna pomoč za prizadete v ukrajinski krizi

Na FDV z zgroženostjo spremljamo vojno in vojne grozote v Ukrajini. Obsojamo vsakršno teptanje suverenosti Ukrajine, ogrožanje mednarodnega miru in varnosti ter nasilje nad civilisti. Iz tega razloga se pridružujemo akciji Srčna UL in zbiramo humanitarno pomoč.

03. marec 2022 | Aktualno

Družbeno nesprejemljivi diskurz kot krovni koncept za sovražno in negativno komuniciranje v spletnem okolju

Študija prof. dr. Vasje Vehovarja (Katedra za družboslovno informatiko in metodologijo UL FDV) in izr. prof. dr. Dejana Jontesa (Katedra za medijske in komunikacijske študije UL FDV) je raziskovala sovražne in druge negativne oblike javnega spletnega komuniciranja.

03. marec 2022 | Publikacija