Novice in obvestila

Testni dostop do elektronskega vira Central & Eastern European Academic Source!

Na voljo je tesni dostop do zbirke časopisov iz držav srednje in vzhodne Evrope Central & Eastern European Academic Sourca (CEEAS-a), ki vključuje celotna besedila iz več kot 2.000 publikacij.

16. marec 2021

Model UN Društva za Združene narode za Rusijo in Moskovskega državnega inštituta za mednarodne odnose

Model UN je igranje vlog, v kateri študentje posnemajo delo Združenih narodov. Udeleženci - delegati, opazovalci, predsedniki in strokovnjaki - nastopajo kot uradni predstavniki držav članic ZN in mednarodnih organizacij, ki so prišli na konferenco, da bi razpravljali o dnevnem redu. Rok za prijavo na simulacijo je 10. april.

16. marec 2021 | Mednarodno

ADP: Evropska anketa o zdravju in zdravstvenem varstvu, 2007

Anketa o zdravju in zdravstvenem stanju (EHIS) je študija, ki s pomočjo intervjujev na reprezentativnem vzorcu prebivalcev Slovenije, starih 15 let ali več, ugotavlja, kakšno je zdravstveno stanje prebivalcev, kako pogosto se uporabljajo različne zdravstvene storitve in kakšen je življenjski slog, povezan z zdravjem.

15. marec 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Tamara Juričič, razvijalka znamk in trgov, o svoji izkušnji študija in poklicni poti: "Ta štiri leta na FDV-ju so mi bila res eden najlepših časov."

12. marec 2021 | Kariernik

Intervju s prof. dr. Markom Milosavljevićem v pariškem časopisu Liberation

Pariški časopis Liberation je objavil intervju s prof. dr. Markom Milosavljevićem o medijih v Srednji in Vzhodni Evropi, trgu, politiki in svobodi govora.

11. marec 2021

[Kariernik 2021] Izobražujemo za prihodnost

Nastja Mulej, trenerka razmišljanja in organizatorka inovativnih dogodkov, o svoji izkušnji študij in karierni poti: "Študentom bi rada prenesla te svoje izkušnje: diploma je resda samo vstopnica za cirkus, a vseeno se splača leta do diplome kar se da izkoristili za spoznavanje vsebine … ter ljudi! Oboje, poleg delovnih navad, potrpežljivosti in vztrajnosti, vam bo prišlo prav. Ko sem sama zaposlovala, sem zaposlila samo človeka, ki se je največ v »letu preveč« prebil do diplome, raje s slabšimi ocenami, a z več projekti."

10. marec 2021 | Kariernik

Nov spletni vodič: "Mozaik multimedijskih vsebin ODKJG"

Kako učinkovito poiskati elektronske znanstvene vire s pomočjo Google učenjaka? Kakšne so posebnosti pri iskanju virov v DiKUL-u? Kako izboljšati iskanje z uporabo logičnih Boolovih operatorjev? Kako naročiti gradivo v knjižnici z uporabo Moje knjižnice v COBISS+? Odgovore boste dobili v našem novem vodiču: Mozaik multimedijskih vsebin ODKJG

09. marec 2021

Brez akademske svobode ni kritike, odsotnost kritike vodi v enoumje

Članice in člani Katedre za novinarstvo ostro obsojamo orkestrirane napade na osebno in akademsko integriteto red. prof. dr. Marka Milosavljevića po njegovem nastopu na seji posebne skupine Evropskega parlamenta za spremljanje spoštovanja demokracije, načel pravne države in državljanskih svoboščin.

09. marec 2021

Prosti dostop do monografije »Web Survey Methodology«

Leta 2015 je pri založbi Sage izšla monografija z naslovom »Web Survey Methodology«. Avtorji monografije so dr. Mario Callegaro iz Googla dr. Katja Lozar Manfreda in dr. Vasja Vehovar iz UL, Fakultete za družbene vede, Centra za družboslovno informatiko. Gre za vodilno monografijo s področja metodologije spletnega anketiranja, ki je od februarja 2021 tudi prosto dostopna v PDF in EPUB3 formatu.

09. marec 2021

[Založba FDV] Karl H. Muller, Niko Toš: Naproti novim oblikam družboslovja

Ta knjiga se osredinja na tri glavne teme: na celostni prehod področij znanosti iz tradicionalne konfiguracije Znanosti 1.0 v smeri znanosti 2.0.

09. marec 2021 | Nova knjiga