Novice in obvestila

Želiš spreminjati svet?

Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja interdisciplinarna družboslovna fakulteta v Sloveniji ter med večjimi in sodobnejšimi v Evropi. S svojimi človeškimi viri, lastnim raziskovalnim inštitutom, osrednjo družboslovno knjižnico in založbo razvija vrsto družboslovnih disciplin.

28. februar 2020 | FDV

Laboratorij za analizo besedil

Namen nove pridobitve je širjenje inovativnih pristopov v pedagoškem delu, torej, da jo čim bolj vključimo v predmete, pri katerih se študentke in študenti FDV srečujejo z različnimi pristopi za analizo besedil in multimedijskih dokumentov.

28. februar 2020 | FDV

Objavljen razpis za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe FDV

Prijava poteka preko portala eVŠ. Natančno sledite navodilom za registracijo in izpolnjevanje prijave.

27. februar 2020 | FDV

Nov spletni časopis o znanosti

Minuli teden je zaživel Alternator (/www.alternator.science/), nov spletni časopis o znanosti, ki ga pišejo raziskovalke in raziskovalci

24. februar 2020

Pozdravni dan za tuje študente

V četrtek, 13. februarja 2020, je na Fakulteti za družbene vede potekal pozdravni dan za novo skupino tujih študentov, ki so prišli na izmenjavo v poletnem semestru študijskega leta 2019/20. Več kot 70 novih študentov iz različnih držav bo izmenjavo opravilo v okviru programa Erasmus+, nekaj pa je tudi študentov, ki so k nam prišli na podlagi medfakultetnih in meddržavnih sporazumov.

17. februar 2020 | FDV

Informativni dnevi za dodiplomski študij

14. in 15. februarja so potekali informativni dnevi za dodiplomski študij, na katerih so dijaki in dijakinje iz prve roke dobili informacije o študijskih programih na Fakulteti za družbene vede.

14. februar 2020 | Dogodek, FDV

Obisk hrvaške predsednice pri mentorju

Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na Fakulteti za družbene vede pri mentorju svoje bodoče doktorske disertacije prof. dr. Antonu Grizoldu.

13. februar 2020 | FDV

Dan varne rabe interneta: Imata starša raje svoj telefon kot mene?

Sestavni del življenja današnjih staršev so mobilni telefoni, ki jim omogočajo dostop do informacij, komunikacijo in zabavo. V torek, 11. februarja 2020, na dan varne rabe interneta, je točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, začela s kampanjo, s katero želijo starše opozoriti na pretirano rabo mobilnih telefonov.

12. februar 2020 | FDV

[Galerija FDV] Otvoritev slikarske razstave "Intimno, družbeno, politično?"

Na ogled so razstavljene slike izr. prof. dr. Vlaste Jalušič iz serije Small talks, Kaj mi da morje in nekatera druga dela, ki so nastala na presečišču dveh dimenzij avtoričinega udejstvovanja, namreč likovne in raziskovalne.

11. februar 2020 | Galerija FDV, FDV

Slavnostna podelitev listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija

Na Fakulteti za družbene vede je danes potekala slavnostna podelitev diplomskih listin diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija.

11. februar 2020 | Dogodek, FDV