Novice in obvestila

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Prof. dr. Aleš Črnič je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, krizi, ki jo že preživljamo in tisti, ki šele prihaja. Če bomo o tem, kakšen naj bo jutrišnji svet, začeli razmišljati šele, ko nas bodo spustili iz karantene, bo prepozno.

30. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Doc. dr. Jernej Amon Prodnik je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, demokratični družbi in pomenu tradicionalnih medijev.

29. april 2020 | FDV

Doktorski zagovor — na daljavo

V torek, 28. aprila, je bil na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani izveden prvi zagovor doktorske disertacije na daljavo.

28. april 2020 | FDV

[Nova knjiga] Andrej Ferlinc: Motivi za kazniva dejanja

Monografija Motivi za kazniva dejanja je originalen prispevek v slovenski kazenskopravni znanstveni misli, ki s širokim, skorajda enciklopedičnim pristopom, obenem pa brez nepotrebnih ekskurzov na področja, ki niso avtorjevo domače področje, pokriva praznino.

23. april 2020 | Nova knjiga, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Marko Puschner je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, pomenu zasebnosti in brskanju po tej v imenu reševanja krize.

23. april 2020 | FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Izr. prof. dr. Jaroslav Berce je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, zgodovinskih vzporednicah in vlogi družboslovja.

21. april 2020 | FDV

Objavljen članek o novem modelu izvajanja skupne kmetijske politike (avtorji: Emil Erjavec, Marko Lovec in Tanja Šumrada)

V članku avtorji ugotavljajo, da novi model ne prinaša pomembnejših dolgoročnih izboljšav, saj so njegove formalne zahteve in model ocenjevanja šibki.

20. april 2020 | FDV

Teorija in praksa 1/2020

Letošnja prva redna številka revije Teorija in praksa obsega 8 slovenskih in tri angleške članke ter dve recenziji knjig. Vabljeni k prebiranju znanstvenih besedil o poročanju media Sputnik News, o vzponu avtoritarnega populizma, manjšinskih vladah, Magni carti ter demenci, o Naturi 2000 in še čem...

17. april 2020 | TiP

Nova knjiga o okolijski politiki EU z avtorskimi prispevki študentov (urednika: Danijel Crnčec in Ana Bojinović Fenko)

V zbirki Analize CMO (ACMO) je izšla knjiga o okolijski politiki Evropske unije 'EU Environmental Policy: Internal and External Dimensions', ki sta jo uredila izr. prof. dr. Ana Bojinović Fenko in asist. dr. Danijel Crnčec.

17. april 2020 | Nova knjiga, FDV

[Družboslovna misel ob trenutni situaciji] #ostanidoma

Izr. prof. dr. Samo Uhan je strnil svojo družboslovno misel o trenutni situaciji, evropskosti in evroskepticizmu v danih razmerah.

17. april 2020 | FDV