Novice in obvestila

Dr. Damjan Lajh prejel nagrado Altiero Spinelli za leto 2018

V okviru dogodka EYE (European Youth Event), ki je potekal med 28. in 30. aprilom 2019 v Bruslju, je Evropska komisija podelila tudi nagrade Altiero Spinelli za ozaveščanje ter širjenje znanja o evropski integraciji za leto 2018.

13. maj 2019 | FDV

Na sobotnem Teku trojk so tekaške moči prvič združili profesorji, raziskovalci, strokovni delavci in študenti Fakultete za družbene vede

Na letošnjem Teku trojk, ki je v sklopu 63. pohoda Pot ob žici potekal v soboto, 11. maja 2019, je sodelovalo tudi pet ekip, v katerih so tekli zaposleni in študenti na Fakulteti za družbene vede.

13. maj 2019 | FDV

Študenti obramboslovja in mednarodnih odnosov na strokovni ekskurziji na Dunaju

Med 8. in 10. aprilom 2019 so se študenti dodiplomskih programov obramboslovja in mednarodnih odnosov udeležili strokovne ekskurzije na Dunaj. Ekskurzija je potekala v okviru dveh predmetov, in sicer Varnost v mednarodnih odnosih in Mednarodne organizacije.

09. maj 2019 | FDV

S predavanji na temo mednarodnega marketinga je na fakulteti gostovala prof. dr. Nükhet Vardar

V sredo, 24. aprila 2019, je pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja študente gostovala prof. dr. Nükhet Vardar, predstavnica EdTech startups podjetij v okviru projekta EDUCATE. V predavanjih na temo mednarodnega marketinga je prof. dr. Vardar predstavila dva študijska primera iz serije digitalnega učbenika Brands Whisper’g.

08. maj 2019 | Dogodek, FDV

Pri mednarodni založbi Routledge izšla nova knjiga prof. dr. Dejana Verčiča

Pri mednarodni založbi Routledge je izšla nova knjiga prof. dr. Dejana Verčiča z naslovom Future Directions of Strategic Communication.

08. maj 2019 | Dosežki, FDV

Načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc predavala na FDV

V petek, 26. aprila 2019, je FDV obiskala načelnica Generalštaba Slovenske vojske generalmajorka Alenka Ermenc.

08. maj 2019 | FDV

Marijana Budeč Staničić gostovala na Fakulteti za družbene vede v Salamanci

Marijana Budeč Staničić je med 1. in 5. aprilom 2019 gostovala na Fakulteti za družbene vede v Salamanci v okviru Erasmus + izmenjave osebja.

07. maj 2019 | FDV

[FDV Karienik] Izr. prof. dr. Samo Uhan: »Več družbe«

Objavljamo kolumno izr. prof. dr. Samo Uhana s katedre za Analitsko sociologijo iz druge številke Kariernika.

06. maj 2019 | FDV, Kariernik

Fakulteta za družbene vede prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda

Fakulteta za družbene vede je prejela Certifikat športniku prijazno izobraževanje na ravni višje šole / visokošolskega zavoda, certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov, ki ima veliko uporabno vrednost neposredno za športnike.

29. april 2019 | Dosežki, Za medije, FDV

[FDV Kariernik] Doc. dr. Andrej Kohont: »Pregled zadetkov na najbolj uporabljanem spletnem brskalniku pod pojmom pomanjkanje delavcev pokaže 900.000 rezultatov.«

Objavljamo kolumno doc. dr. Andreja Kohonta s katedre za Sociologijo - Kadrovski menedžment iz druge številke Kariernika.

29. april 2019 | FDV, Kariernik