Novice in obvestila

Kolegialna pomoč ("Buddy System") - postani "buddy" za tuje študente v študijskem letu 2019-20

Z novim študijskem letom na Fakulteti za družbene vede študente vabimo h kolegialni pomoči, k sodelovanju v "Buddy System", ki povezuje tuje in slovenske študente na neobvezujoči in neformalni ravni.

18. avgust 2019 | FDV

Izšla monografija v okviru skupnega magistrskega programa CoDe

Ob koncu drugega cikla izvedbe skupnega magistrskega programa Comparative Local Development (CoDe) je pri založbi Lex Localis izšel večavtorski zbornik z naslovom Contemporary Drivers of Local Development.

18. avgust 2019 | FDV

Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela gostovala na Univerzi Sichuan na Kitajskem

Prof. Aleksandra Kanjuo Mrčela je julija bivala na Univerzi Sichuan v Chengduju na Kitajskem. Predavala je predmet Spol, delo in organizacije dvema skupinama kitajskih študentov v štirinajstdnevnem program University Immersion in sodelovala na okrogli mizi China-Central and Eastern Europe Relations in A New Era.

14. avgust 2019

Starejši in njihovi svojci bodo lahko eno leto brezplačno preizkušali pametne naprave v okviru mednarodnega raziskovalnega in razvojnega projekta i-evAAlution

Svetovna zdravstvena organizacija predvideva, da se bo delež svetovnega prebivalstva, starejšega od 60 let, do leta 2050 skoraj podvojil (z 12% na 22%). Že danes se v številnih evropskih državah soočamo s pomanjkanjem prostora v domovih za starejše in (pre)dragimi oskrbami starejših oseb na njihovih domovih. Po drugi strani so sodobni starejši posamezniki vse bolj aktivni, želijo se družiti in samostojno ter čim dlje živeti doma tudi v starosti.

22. julij 2019 | FDV

Objavljen je razpis za tutorje študente za študijsko leto 2019/20

Na razpis se prijavite s priloženim obrazcem, obravnavane pa bodo samo popolne vloge, poslane do vključno 2. 8. 2019.

19. julij 2019 | FDV

Elizabeta Gjorgievska, soproga predsednika Republike Severne Makedonije, v okviru obiska na Fakulteti za družbene vede izkazala veliko zanimanje za projekt Safe.si

Fakulteto za družbene vede je včeraj obiskala Elizabeta Gjorgievska, ki je bila skupaj s soprogom, predsednikom Republike Severne Makedonije, na dvodnevnem obisku v Sloveniji. Prof. dr. Gjorgievsko je sprejela prodekanja prof. dr. Katja Lozar Manfreda. V nadaljevanju obiska je Marko Puschner, koordinator projekta Center za varnejši internet, predstavil Točko osveščanja o varni rabi interneta Safe.si, ki deluje v okviru fakultete.

17. julij 2019 | FDV

Teorija in praksa 2 (2019)

Izšla je druge redna številka znanstvene revije Teorija in praksa s šestimi slovenskimi in petimi angleškimi članki. Obravnavane teme se dotikajo področja migracij, kolektivnih delovnih razmerij, izzivov evropske unije, internetnega dostopa in romskih pomočnikov v osnovnošolskih sistemih ...

16. julij 2019 | TiP

Center za socialno psihologijo gostil uvodno srečanje partnerjev projekta Newcomers

Pretekli teden je Center za socialno psihologijo, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, gostil uvodno srečanje partnerjev novega EU projekta Newcomers (New clean energy communities in a changing European energy system), ki se osredotoča na energetsko prihodnost in nove energetske skupnosti.

10. julij 2019 | Za medije, FDV

Delovni čas knjižnice julija in avgusta

Med 1. julijem in 31. avgustom bo knjižnica odprta po poletnem urniku.

09. julij 2019 | FDV

Poletna šola sociologije 2019

Prejšnji teden se je zaključila druga Poletna šola sociologije, ki na Fakulteti za družbene vede poteka v organizaciji študentskega društva SocioKlub.

09. julij 2019 | FDV