Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Širitev uporabe spletnih anket

Avtorja Vasja Vehovar in Katja Lozar Manfreda se v preglednem članku, ki je objavljen v učbeniku s področja metodologije internetnega raziskovanja in je izšel pri ugledni mednarodni založbi Sage, osredotočata na širitev uporabe spletnih anket ter na metodološka vprašanja, ki se pojavljajo v povezavi s tem.

25. april 2017 | Dosežki, Publikacija

Gostovanje prof. Petra Csanyia z Univerze Alexander Dubček, Slovaška

Od 10. do 14. aprila 2017 je Katedra za analizo politik in javno upravo gostila Petra Csanyia, profesorja politologije na Univerzi Alexander Dubček, Trenčín, Slovaška. Predaval je pri predmetu Politika birokracije na dodiplomskem programu Politologija - analiza politik in javna uprava.

25. april 2017 | Predavanje

[ADP] objavljena je nova raziskava - Slovensko javno mnenje 2014

Arhiv družboslovnih podatkov je objavil raziskavo Slovensko javno mnenje 2014. Slovensko javno mnenje (SJM) 2014 je raziskava, ki je bila opravljena kot del Evropske družboslovne raziskave 2014 (ESS 7).

25. april 2017 | Raziskave

Nova knjiga: Kaj je komunikacijska odličnost?

Profesor na FDV dr. Dejan Verčič je s kolegi z vodilnih evropskih univerz pri mednarodni založbi Palgrave Macmillan v Londonu izdal knjigo, ki temelji na desetletju proučevanja evropskih organizacij.

24. april 2017 | Nova knjiga

Odprli smo Japonski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo

V petek 21. aprila smo na Fakulteti za družbene vede odprli Japonski oddelek v Raziskovalnem središču za Vzhodno Azijo (Japan Corner in East Asia Resource Library). Japonski oddelek se nahaja v prvem nadstropju FDV, v Osrednji družboslovni knjižnici in je odprt za javnost, izposoja na dom pa je možna za vse člane knjižnice.

24. april 2017 | Dogodek

Gostovanje prof. Elif Uzgören z Univerze Dokuz Eylül iz Izmirja v Turčiji

Od 10. do 14. aprila 2017 je Katedra za mednarodne odnose gostila Elif Uzgören, profesorico mednarodnih odnosov na poslovni fakulteti Univerze Dokuz Eylül v Izmirju v Turčiji. Predavala je na dodiplomskem programu Evropske študije, in sicer pri predmetih Zunanji odnosi EU in Razvoj EU.

20. april 2017 | Predavanje

Poziv k oddaji prispevkov za konferenco AIB-CEE o regionalnem sodelovanju v kontekstu globalnih sprememb

Med 26. in 28. septembrom 2017 bo v Ljubljani potekala že četrta konferenca sekcije Srednje in Vzhodne Evrope Akademije mednarodnega poslovanja, ki bo obravnavala vpliv globalnih sprememb na regionalno sodelovanje z ekonomskega, poslovnega, družboslovnega in drugih vidikov. Vabljeni k oddaji prispevkov do 15. junija 2017 oz. k prijavi na delavnico za doktorske študente in akademike na začetku karierne poti, ki bo v okviru konference organizirana 26. septembra.

18. april 2017 | Obvestila

Osmega Zaposlitvenega mostu se je udeležilo 150 študentov vseh programov

V torek 11. 4. 2017 je na Fakulteti za družbene vede potekal že 8. tradicionalni Zaposlitveni most. Osrednja tema letošnjega dogodka je bila digitalizacija in spremembe, ki jih le ta povzroča.

18. april 2017 | Dogodek

Desetletnica delovanja prijavne točke Spletno oko

Letos mineva deset let, odkar na prijavni točki Spletno oko, ki jo koordinira Fakulteta za družbene vede, javnosti omogočamo anonimno prijavo posnetkov spolnih zlorab otrok in sovražnega govora na internetu. V tem obdobju smo prejeli prek 21 tisoč prijav, pri več kot 1900 prijavah pa smo ugotovili znake nezakonitosti in jih v skladu s tem tudi posredovali policiji.

18. april 2017 | Obvestila, Za medije

Dr. Denis Mancevič o trendih na mednarodnih trgih in izzivih strateškega vodenja

Na programu mednarodni odnosi smo v ponedeljek 10. 4. 2017 pri predmetu Politika mednarodnega poslovanja gostili dr. Denisa Manceviča, člana uprave SIJ in diplomanta Mednarodnih odnosov.

12. april 2017 | Predavanje