Novice in obvestila

Na FDV je potekal posvet »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«

Danes je na Fakulteti za družbene vede v organizaciji prijavne točke Spletno oko potekal posvet z naslovom »Sovražni govor - lokalni odzivi na globalno nevarnost«. Predavatelji so podali oceno stanja na področju obravnave sovražnega govora in konkretne primere dobrih praks.

18. junij 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Google. Apple. Nike. Fructal. Tesla. Netflix. Barcaffè. Lufthansa. Snaga. NLB. INmusic. Drake. Slovenija. Ronaldo. Dončić. Krvodajalska akcija.

Prihod digitalnih tehnologij je le ena od sprememb, ki so pomembno zaznamovale način našega delovanja in komuniciranja. Poročilo »Digital in 2018« podjetij Hootsuite in We are social kaže, da danes več kot 3 milijarde ljudi po svetu aktivno uporablja družbena omrežja.

17. junij 2019 | FDV, Kariernik

Prof. dr. Kanjuo Mrčela sodelovala na letnem srečanju CDE EUA v Bresci

Med 12. in 14. junijem 2019 je v Bresci v Italiji potekalo letno srečanje CDE EUA, tokrat z naslovom Societal dimension of doctoral education. Prof. dr. Aleksandra Kanjuo Mrčela, predstojnica doktorske šole UL in članica usmerjavalnega odbora CDE EUA, je bila zaprošena za komentar nastopa prof. Jeffreya Sachsa iz Univerze Columbia, o prispevku doktorskega izobraževanja k doseganju ciljev trajnostnega razvoja OZN.

16. junij 2019 | FDV

Slovesna podelitev listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija

Danes je na FDV potekala slavnostna podelitev diplomskih listin diplomantkam in diplomantom dodiplomskega in magistrskega študija.

14. junij 2019 | FDV

Na Fakulteti za družbene vede strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti

Na Fakulteti za družbene vede (FDV) danes gostimo strokovno srečanje knjižnic Univerze v Ljubljani, ki poteka pod naslovom Visokošolske knjižnice: primeri dobrih praks in novosti.

12. junij 2019 | FDV

V Galeriji Fakultete za družbene vede na ogled razstava fotografij študentk in študentov ALUO Send Nudes

V Galeriji FDV je včeraj potekala otvoritev razstave fotografij študentk in študentov Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Send Nudes. Razstava skozi fotografski medij obravnava odnos do telesa, golote in spolnosti v spontanih vsakdanjih situacijah in insceniranih postavitvah.

12. junij 2019 | Galerija FDV, FDV

Posnetek gostujočega predavanja Yael Oppenheim o platformi Buzzilla za analizo družbenih omrežij

V petek, 31. 5. 2019, smo na Centru za družboslovno informatiko gostili Yael Oppenheim iz Univerze v Haifi. Strokovnjakinjo s področja trženja ter družbene in digitalne analitike za kvalitativno in kvantitativno raziskovanje.

11. junij 2019 | FDV

[FDV Kariernik] Za dobro življenje – avtonomno mišljenje

Kot da ob osupljivem tehnološkem napredku ne znamo zadovoljivo misliti družbenih in kulturnih svetov, ki jih nenehno soustvarjamo skozi nepregledno množico komunikacij, sobivanj in sodelovanj.

10. junij 2019 | FDV, Kariernik

Vabilo na otvoritev razstave Galerije FDV in alumni dogodek

V torek, 11. junija 2019, ob 18. uri vljudno vabljeni v avlo Fakultete za družbene vede, na otvoritev razstave v sklopu Galerije FDV in alumni dogodek.

05. junij 2019 | FDV

Žalna seja v spomin na prof. dr. Bogdana Osolnika

Spominu na prof. dr. Bogdana Osolnika, prejemniku fakultetnega priznanja za življenjsko delo, ki je pomembno prispeval k ustanovitvi in razvoju naše fakultete, se bomo z žalno sejo poklonili v sredo, 12. 6. 2019, ob 11. uri, v Senatni sobi Fakultete za družbene vede Univerze v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana).

05. junij 2019 | FDV