Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Prispevek doc. dr. Sare Atanasove in prof. dr. Gregorja Petriča prejel nagrado na Evropski konferenci o komuniciranju o zdravju

Prispevek z naslovom Proučevanje vpliva spletnih zdravstvenih skupnosti in značilnosti odnosa pacient-zdravnik na opolnomočenje v odnosu pacient-zdravnik: Pogledi pacientov z rakom in zdravnikov specialistov prejel nagrado za najboljši prispevek konference.

29. november 2023 | Dosežki, Znanost

24. Častni shod Fakultete za družbene vede

V ponedeljek, 27. 11. 2023, je na Fakulteti za družbene vede potekal 24. Častni shod FDV. S prireditvijo je fakulteta obeležila dosežke zaposlenih, študentk in študentov.

28. november 2023 | Dosežki, Dogodek

Razprava o enakem plačilu za enako delo ob zaključku raziskovalnega projekta STEP

Na konferenci projekta STEP (S transparentnostjo do enakosti plačil), ki so ga zaključili na Centru za preučevanje organizacij in človeških virov, so razpravljali o tem, kako nova Direktiva o transparentnosti plačil lahko pomaga k zmanjševanju te vrzeli.

24. november 2023 | Dogodek, Projekti

Prof. dr. Petra Roter imenovana za sopredsedujočo na Forumu o manjšinskih vprašanjih

Prof. Roter, ki je tudi predsednica Svetovalnega odbora pri Okvirni konvenciji Sveta Evrope za varstvo narodnih manjšin, bo prva Slovenka v vlogi sopredsedujoče Forumu o manjšinskih vprašanjih.

24. november 2023 | Dosežki

[GALERIJA FDV] Otvoritev razstave Varuhinje rek

Skupinsko razstavo fotografij znanih slovenskih fotografov z naslovom "Varuhinje rek", si lahko ogledate do 8. januarja 2024.

20. november 2023 | Galerija FDV

Prispevek o trajnosti in sindikatih prejel nagrado za najboljši prispevek na ugledni Elsevierjevi konferenci Global Cleaner Production Conference

Kaja Primc, Renata Erker in Darja Zabavnik z Inštituta za ekonomska raziskovanja ter Branko Bembič in Urša Golob s Centra za proučevanje organizacij in človeških virov so avtorji nagrajenega prispevka o trajnostnem prehodu in sindikatih. Prejemnikom nagrade iskreno čestitamo!

16. november 2023 | Dosežki

Volitve ŠS 2023/24

V sredo 15. 11. 2023, med 9.00 in 16.00, bodo preko spletnega portala Simply voting potekale volitve v Študentski svet FDV.

15. november 2023 | Obvestila

Mednarodna konferenca: Kako zveni »vaša« glasba?

Rdečo nit konference je predstavljalo vprašanje, kako se identitete, skupnosti in pripadnosti oblikujejo, ohranjajo in pogajajo na polju popularne glasbe, pri čemer srednja, vzhodna in jugovzhodna Evropa služi kot oporna točka.

14. november 2023 | Dogodek, Mednarodno

Teorija in praksa 3/2023

Članki tokratne številke prinašajo nova dognanja s področij: odnos talibanov do žensk v Afganistanu, Colin Grayevo razumevanje strategije, o vplivu pandemije COVID-19 na slovenska podjetja ter na deležnike slovenske glasbene industrije, o učnih pripravah in človekovih pravicah, o zelenem zavajanju, o emocionalni izgorelosti na primeru storitvenega sektorja, o družbeno zanemarjenem otroštvu ter o problematiki regulacije nove tehnologije prepoznave obraza.

07. november 2023 | TiP

Razpis volitev v Študentski svet FDV za študijsko leto 2023/2024

Volitve za predstavnike Študentskega sveta FDV bodo potekale v sredo, 15. novembra 2023, med 9. in 16. uro.

23. oktober 2023 | Razpis