Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Teorija in praksa 3/2023

Članki tokratne številke prinašajo nova dognanja s področij: odnos talibanov do žensk v Afganistanu, Colin Grayevo razumevanje strategije, o vplivu pandemije COVID-19 na slovenska podjetja ter na deležnike slovenske glasbene industrije, o učnih pripravah in človekovih pravicah, o zelenem zavajanju, o emocionalni izgorelosti na primeru storitvenega sektorja, o družbeno zanemarjenem otroštvu ter o problematiki regulacije nove tehnologije prepoznave obraza.

07. november 2023 | TiP

Razpis volitev v Študentski svet FDV za študijsko leto 2023/2024

Volitve za predstavnike Študentskega sveta FDV bodo potekale v sredo, 15. novembra 2023, med 9. in 16. uro.

23. oktober 2023 | Razpis

Svečana podelitev diplomskih in magistrskih listin

Študentke in študente sta na podelitvi nagovorili diplomantka družboslovne informatike Nika Marija Rojc in magistrica mednarodnih odnosov Ana Klemen. Z njima smo opravili krajša intervjuja na temo študija na FDV.

20. oktober 2023 | Dogodek

[Založba FDV] Ana Bojinović Fenko in Jure Požgan: Učbenik o osnovah znanstvenega pisanja v znanosti o mednarodnih odnosih

Namen učbenika je, da študente opolnomoči s temeljnim znanjem, ki ga potrebujejo, da začenjajo samostojno izvajati znanstveno raziskovanje in pisanje v tej disciplini.

18. oktober 2023 | Založba FDV

[Založba FDV] Nataša Logar: 10!: strokovno-znanstveno pisanje od prve do zadnje strani

Poglavji pet in šest, ki obravnavata osnove pravopisa, slovnice in stila, sta v celoti odprti in brezplačno dostopni v Spletni učilnici FDV. ​

17. oktober 2023 | Založba FDV

Okusi spremembo: FDV se pridružuje izzivu trajnostne prehrane

Prehod na okolju prijaznejšo prehrano je ključen za reševanje problemov javnega zdravja, doseganje podnebnih ciljev in zaščito dobrega počutja.

16. oktober 2023 | Trajnostna FDV

[Založba FDV] Marko Hočevar, Tibor Rutar in Marko Lovec: The Neoliberal World Order in Crisis, and Beyond

Knjiga obravnava krizo (neo)liberalnega sveta in se osredotoča na konceptualne razprave in empirične spremembe globalne moči (rastoča Kitajska in vse bolj asertivna Rusija). Hkrati tudi razišče krizo zahodnega neoliberalnega kapitalizma in propad nekaterih njegovih norm in obljub.

12. oktober 2023 | Založba FDV

7. Dnevi nacionalne varnosti

Dnevi nacionalne varnosti so organizirani z namenom informiranja in ozaveščanja javnosti, zlasti mladih, o vidikih in pomenu varnosti v sodobni družbi ter povezovanja različnih institucij in strokovnjakov na področju obrambe, varnosti ter zaščite in reševanja v Republiki Sloveniji.

11. oktober 2023 | Dogodek

Uspešno zaključena Poletna šola "Political Economies of the Media" v Dubrovniku

Cilj poletne šole je bil osvetliti tradicionalne in sodobne pristope k raziskovanju medijev skozi perspektivo kritične politične ekonomije. Udeleženci so raziskovali, kako kapital in države nadzorujejo, regulirajo in oblikujejo medije v družbah, ki jih zaznamujejo strukturne družbene neenakosti.

05. oktober 2023 | Poletna šola

Spletni paneli in kombinirani načini anketiranja

Na dogodku so predstavili izkušnje in spoznanja o najnovejših trendih s področja zbiranja analize in primerjave anketnih podatkov.

04. oktober 2023 | Dogodek