Novice in obvestila

Zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani 2020

Z inovacijo se je ekipa v finalnem izboru, ki je potekal 12. novembra 2020, uvrstila na 3. mesto v kategoriji "Študentke in študenti ter alumne in alumni".

18. november 2020 | Dosežki

Bomo iz te krize izšli močnejši in bolje pripravljeni?

Danes je v virtualnem okolju potekala okrogla miza z naslovom »Vloga sistema nacionalne varnosti ob krizi covid-19: izkušnje in nauki posameznih podsistemov na operativni ravni« v organizaciji Evro-Atlantskega sveta Slovenije in Katedre za obramboslovje Fakultete za družbene vede UL.

17. november 2020

Ekipa FDV se je uvrstila v finale tekmovanja European Ethics Bowl

Iskrene čestitke ekipi in veliko uspeha v finalnem dvoboju proti luksemburški ekipi.

17. november 2020 | Dosežki

[Založba FDV] Andrej Grasselli ur.: Mednarodno humanitarno pravo

V zborniku enaindvajset avtorjev razpravlja o vojni in z njo povezanimi etičnimi, moralnimi in pravnimi vprašanji, mednarodnem humanitarnem pravu in temah, ki se nanašajo nanj, ter o Sloveniji in mednarodnem humanitarnem pravu.

17. november 2020 | Nova knjiga

Virtualno srečanje z novimi mladimi raziskovalci na Inštitutu za družbene vede

Na Inštitutu za družbene vede (IDV) smo 11. novembra 2020 v virtualnem okolju organizirali srečanje z novimi mladimi raziskovalci, ki so se zaposlili v začetku meseca oktobra.

13. november 2020

Pregled koristnih informacij o možnostih finančne, psihosocialne in druge pomoči

Preverite koristne informacije na temo psihosocialne in finančne pomoči ter drugih možnosti za lažje spoprijemanje z nastalo spremembo.

13. november 2020 | FDV

Richard Corbett o posledicah britanskega odhoda iz Evropske unije

V četrtek, 12. novembra 2020, je Richard Corbett, nekdanji britanski evroposlanec in eden največjih poznavalcev Evropske unije pred številnim občinstvom naslovil aktualno problematiko Brexita.

13. november 2020

[Založba FDV] Andrej Sotlar, Anton Grizold in Janja Vuga Beršnak: Institucionalizacija nacionalne varnosti Republike Slovenije

Sodobni pristop razumevanja človekove varnosti nadgrajuje tradicionalne koncepte varovanja pred zunanjim sovražnikom s celovitim pristopom zagotavljanja osebnostne integritete posameznika, ki poleg ogrožanja posameznikove telesne in duševne integritete vključujejo tudi upravljanje tveganj revščine, kršenja človekovih pravic in degradacije naravnega okolja.

10. november 2020 | Nova knjiga

Ekipa UL FDV zmagala na tekmovanju European Ethics Bowl

Ema Žagar, Meta Štuhec in Gregor Kokal Golčer, študenti Fakultete za družbene vede UL, so na državnem tekmovanju European Ethics Bowl zasedli prvo mesto in se uvrstili na mednarodno tekmovanje.

06. november 2020

Projekt “Kreativni potencial mesta Kamnik (KREKAM)”

Na Katedri za mednarodne odnose so med aprilom in septembrom 2020 izvajali projekt “Kreativni potencial mesta Kamnik (KREKAM)”. Projekt je potekal v okviru razpisa Študentski inovativni projekti za družbeno korist, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, z namenom vključevanja študentov pri naslavljanju družbenih vprašanj in izzivov, s katerimi se soočajo vse globalizirane družbe, ter povezovanja z negospodarskim in neprofitnim sektorjem.

02. november 2020 | FDV