Novice in obvestila

Izr. prof. dr. Janja Vuga Beršnak gostujoča urednica revije Sodobni vojaški izzivi

Izšla je posebna tematska številka revije Sodobni vojaški izzivi, ki obravnava različne izzive s katerimi se soočajo vojaške družine v Sloveniji in mednarodnem prostoru.

19. junij 2020 | Publikacija, FDV

Nina Pejič zmagovalka izbora za AmCham top potencial 2020!

Kot pravijo v AmCham, si je Nina prislužila priznanje zato, ker je sposobna "svoj obraz, znanje in energijo zastaviti za projekt, ki je dober za celotno družbo." Prav to, delati v dobro družbe, je v središču poslanstva FDV, zato naši sodelavki iskreno čestitamo.

18. junij 2020 | Dosežki, FDV

FDV raziskuje: vabilo študentom k sodelovanju v raziskavi o študiju na daljavo

Zanimajo nas vaše izkušnje in mnenje o uporabi IKT (informacijsko-komunikacijske tehnologije) v študijskem procesu. Vabimo vas, da sodelujete v zanimivem in sproščenem pogovoru ter izkoristite priložnost, da s svojimi povratnimi informacijami o e-študiju pomagate soustvariti boljši način izvedbe študija v prihodnje!

18. junij 2020 | FDV

[Založba FDV] Alenka Krašovec in Tomaž Deželan, ur.: Volilno leto

V knjigi je pozornost usmerjena na volilno leto, v katerem so zajete tako predsedniške volitve s konca leta 2017 kot parlamentarne volitve iz sredine leta 2018.

15. junij 2020 | Nova knjiga, FDV

Fakulteta za družbene vede podpisala sporazum za skupen boj proti korupciji, prevaram in finančnemu kriminalu

Na Računskem sodišču RS se je že drugo leto zapored odvila podpisna slovesnost, kjer je kar 18 partnerjev s podpisom sporazuma o sodelovanju javno izrazilo podporo iniciativi 'Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2020'.

11. junij 2020

Obremenjujoče izkušnje v otroštvu pomembno zaznamujejo zdravje in življenje v odraslosti

V Sloveniji smo v 2019 prvič ugotavljali razširjenost obremenjujočih izkušenj v otroštvu (OIO) ter njihove povezave z zdravjem posameznikov in različnimi vidiki njihovega funkcioniranja in kakovosti življenja v odraslosti.

10. junij 2020 | FDV

V ponedeljek 8. 6. 2020 se ponovno odpira čitalnica ODKJG

Uporabljajo jo lahko le člani knjižnice, ki morajo spoštovati fizično razdaljo in ostale napotke.

08. junij 2020 | FDV

Študent FDV Tine Šteger in mentorica doc. dr. Simona Kukovič prejela MSS nagrado za najboljše diplomsko delo s področja mladih v letu 2019

Mladinski svet Slovenije (MSS) je letos že enajstič zapored izbral najboljše diplomsko in magistrsko delo za preteklo leto s področja mladih. Ključni kriteriji za ocenjevanje zaključnih del so bili aktualnost, uporabnost, pronicljivost ter izvirnost zaključnega dela.

05. junij 2020

Razpis za kandidate za mlade raziskovalce 2020 ​

Na spletni strani Univerze v Ljubljani je objavljen razpis za kandidate za mlade raziskovalce v letu 2020.

03. junij 2020 | FDV

[Galerija FDV] Spletna slikarska razstava »Iščem negovalko s polno potovalko«

Za namen spletne otvoritve, ki ne omogoča klasičnega pogovora v živo z umetnikom, smo se odločili sprožiti spletni pogovor. Samove slike izzivajo – moški nariše podobo ženske in pripiše, da išče storitev, pa še opredeli dodatne zahteve, pa se podpiše in navede, koliko je star. Pomislili smo, da bodo družboslovke in družboslovci odreagirali na različne načine.

03. junij 2020 | Galerija FDV, FDV