Novice in obvestila

Andreja Jaklič prejemnica nagrade za najboljše recenzente na konferenci AIB-CEE 2019 v Litvi

Prof. dr. Andreja Jaklič, članica CMO, je sodelovala na konferenci AIB-CEE, ki je med 25. in 27. septembrom 2019 potekala na Tehnološki univerzi Kaunas v Litvi. Letošnja konferenca se je osredotočala na 'Mednarodno poslovanje v dinamičnem okolju: spremembe v digitalizaciji, inovacijah in podjetništvu', prof. dr. Jaklič pa je na dogodku predstavila dva tekmovalna prispevka ter sodelovala na več panelih in sestankih. Za svoj recenzentski prispevek je prejela tudi nagrado za najboljše recenzente konference. Čestitamo!

07. oktober 2019 | FDV

V organizacijskem odboru 5. mednarodne konference na temo komuniciranja in družbene odgovornosti tudi izr. prof. dr. Urša Golob in red. prof. dr. Klement Podnar

Na Stockholm School of Economics je konec septembra potekala že 5. mednarodna konferenca na temo komuniciranja in družbene odgovornosti. V organizacijskem odboru konference sta bila tudi člana katedre, izr. prof. dr. Urša Golob in red. prof. dr. Klement Podnar, ki sta skupaj z asist. Natašo Verk, na konferenci tudi predstavila tri prispevke.

04. oktober 2019 | FDV

Vabljeni k uporabi mobilne aplikacije Igra besed

V slovenskem prostoru so mobilne aplikacije, ki promovirajo prostočasno utrjevanje in izboljševanje znanja slovenskega jezika, zelo redke, predvsem pa nobena od njih ni bila razvita izrazito za slovenščino in na veliki količini podatkov o slovenščini.

03. oktober 2019 | FDV

Študij na Fakulteti za družbene vede začela 58. generacija študentk in študentov

Na FDV smo pozdravili novo generacijo študentov in študentk ter tuje študente na podiplomskih programih.

02. oktober 2019

Metka Stare na konferenci RESER v Španiji o globalnih verigah vrednosti

Metka Stare s CMO je na 29. mednarodni konferenci RESER, ki je potekala med 12. in 14. septembrom 2019 v Ceuti v Španiji, predstavila članek ‘Relevance of length and position in GVCs for exploring sectoral convergence in EU’, ki ga je pripravila s soavtorjema Klemenom Knezom in Andrejo Jaklič (prav tako članoma CMO).

02. oktober 2019 | FDV

Objavljen članek o Kitajski in državah Srednje in Vzhodne Evrope v kontekstu iniciative '16+1'

Andreja Jaklič in Marjan Svetličič s CMO sta v znanstveni reviji Entrepreneurial Business and Economics Review objavila prispevek ‘China and Central and Eastern European Countries within '16+1': Group or Bilateral Relations?’ (slo. Kitajska in države Srednje in Vzhodne Evrope v kontekstu iniciative '16+1': skupinski ali bilateralni odnosi?).

02. oktober 2019 | FDV

Po kreativni poti do znanja: Strategija za prodor slovenske integrativne medicine na tuje trge

Študentje programa Mednarodni odnosi na FDV so skupaj z ekipo študentov iz Pravne fakultete, Fakultete za farmacijo in Ekonomske fakultete pod mentorstvom prof. dr. Andreje Jaklič in somentorja doc. dr. Andreja Kohonta v okviru projekta Po kreativni poti do znanja sodelovali s podjetjem Ars Pharmae, d.o.o in izdelali projektno nalogo z naslovom 'Strategija za prodor slovenske integrativne medicine na tuje trge'.

02. oktober 2019 | FDV

Objavljen članek o razvoju raziskovanja s področja mednarodnega poslovanja v regiji Srednje in Vzhodne Evrope

Andreja Jaklič, Krzysztof Obloj, Marjan Svetličič in Luka Kronegger so v znanstveni reviji Journal of Business Research objavili članek ‘Evolution of Central and Eastern Europe related international business research’ (Razvoj raziskovanja s področja mednarodnega poslovanja v regiji Srednje in Vzhodne Evrope).

02. oktober 2019 | Dosežki, FDV

Prof. dr. Dejan Verčič prejemnik nagrade EUPRERA

Čestitamo prof. dr. Dejanu Verčiču, ki je v petek 27. septembra prejel nagrado Evropskega združenja za poučevanje in raziskovanje odnosov z javnostmi (EUPRERA)

02. oktober 2019 | Dosežki, FDV

V ospredju letošnje Noči raziskovalcev 100. obletnica Univerze v Ljubljani

Zadnji petek v septembru so v 22 krajih po Sloveniji v okviru Evropske noči raziskovalcev potekali številni dogodki, v ospredju katerih je bila znanost. Fakulteta za družbene vede se je promociji znanosti pridružila s predstavitvijo na Novem trgu v Ljubljani v okviru Znanstvenega bazarja. V vseslovenski akciji smo tako za en dan organizacije, ki se ukvarjamo z znanostjo in raziskovanjem, znanost dobesedno pripeljale na ulice.

01. oktober 2019 | FDV