Novice in obvestila

Slovenski politološki dan 2019

V tednu, ko je Univerza v Ljubljani praznovala 100. obletnico, je 4. decembra 2019 na Fakulteti za družbene vede potekal Slovenski politološki dan pod naslovom Zmožnost države: (pre)misliti državo v 21. stoletju, ki sta ga organizirala Slovensko politološko društvo (SPOD) in Oddelek za politologijo, Fakulteta za družbene vede.

11. december 2019 | FDV

Gostujoče predavanje dr. Boža Cerarja

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi je o diplomaciji, izzivih sodobnega sveta ter o slovenski diplomaciji razpravljal dr. Božo Cerar.

11. december 2019

Znanstveno srečanje mednarodne raziskovalne mreže »Navigating knowledge landscape«

Tema letošnjega srečanja omenjene znanstvene mreže, ki združuje raziskovalce iz tridesetih držav, je bila »Knowing that we don’t know. Knowledge and ignorance in relation to health and biomedicine in the digital society«.

11. december 2019 | Mednarodno, FDV

Udeležba na mednarodni strokovno-znanstveni konferenci »Changing People’s Waste Management Habits«

Dr. Jennie Olofsson iz Centra za družbena preučevanja znanosti se je udeležila mednarodne konference »Changing People’s Waste Management Habits«, ki je potekala 29. novembra v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

09. december 2019 | FDV

Pogovor z Bojanom Brezigarjem

V pogovoru z novinarjem in kolumnistom Dnevnika Ervinom Hladnikom Milharčičem sta odgrinjala tančice življenja slovenske narodne skupnosti v zamejstvu, italijanske politike, delovanja slovenske politike v času prvega predsedovanja Svetu EU (2008) ter slovenske diplomacije nasploh.

09. december 2019 | FDV

Gostujoče predavanje dr. Deana Vuletica

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi (nosilec izr. prof. dr. Boštjan Udovič) smo 26. novembra gostili dr. Deana Vuletica, iz Raziskovalnega centra za raziskovanje Srednje in Vzhodne Evrope Univerze na Dunaju.

09. december 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Informativni dan za študij v tujini

Izvedli bomo tudi ponovitev dogodka Informativni dan za študij v tujini, in sicer 18. decembra ob 10h v FDV-07. Toplo vabljeni vsi zainteresirani študenti, ki niso imeli priložnosti udeležbe na prvem dogodku.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Mednarodni študijski sejem - predstavitev partnerskih univerz

Mednarodna pisarna FDV je 5. decembra 2019 organizirala dogodek Mednarodni študijski sejem z namenom predstavitve partnerskih univerz zainteresiranim študentom.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Razpis UL-FDV in Venice International University

Fakulteta za družbene vede je v okviru Univerze v Ljubljani vključena v konzorcij Venice International University (VIU), ki ga sestavlja 19 univerz iz 13 držav in treh kontinentov. Kampus se nahaja na otoku San Servolo pri Benetkah. Ponuja izredno kakovostne mednarodne, transdisciplinarne in multikulturne študijske programe. Študentje FDV se lahko odločijo za študijsko izmenjavo na vseh stopnjah, sodelujejo na različnih programih poletnih šol, intenzivnih tematskih seminarjih na drugi in tretji stopnji, se udeležijo mednarodne akademije za doktorske študente ter pripravništva v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.

06. december 2019

Izr. prof. dr. Petra Roter povabljena v komisijo za izbor nagrade Maxa van der Stoela za izjemne prispevke na področju manjšinskih pravic

Vsaki dve leti je podeljena nagrada v višini 50.000 EUR posamezniku, skupini ali instituciji za izjemne dosežke na podrožju izboljšanja položaja narodnih manjšin.

05. december 2019 | Mednarodno, FDV