Novice in obvestila

Gostujoče predavanje dr. Deana Vuletica

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi (nosilec izr. prof. dr. Boštjan Udovič) smo 26. novembra gostili dr. Deana Vuletica, iz Raziskovalnega centra za raziskovanje Srednje in Vzhodne Evrope Univerze na Dunaju.

09. december 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Informativni dan za študij v tujini

Izvedli bomo tudi ponovitev dogodka Informativni dan za študij v tujini, in sicer 18. decembra ob 10h v FDV-07. Toplo vabljeni vsi zainteresirani študenti, ki niso imeli priložnosti udeležbe na prvem dogodku.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Mednarodni študijski sejem - predstavitev partnerskih univerz

Mednarodna pisarna FDV je 5. decembra 2019 organizirala dogodek Mednarodni študijski sejem z namenom predstavitve partnerskih univerz zainteresiranim študentom.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Razpis UL-FDV in Venice International University

Fakulteta za družbene vede je v okviru Univerze v Ljubljani vključena v konzorcij Venice International University (VIU), ki ga sestavlja 19 univerz iz 13 držav in treh kontinentov. Kampus se nahaja na otoku San Servolo pri Benetkah. Ponuja izredno kakovostne mednarodne, transdisciplinarne in multikulturne študijske programe. Študentje FDV se lahko odločijo za študijsko izmenjavo na vseh stopnjah, sodelujejo na različnih programih poletnih šol, intenzivnih tematskih seminarjih na drugi in tretji stopnji, se udeležijo mednarodne akademije za doktorske študente ter pripravništva v podjetjih v Italiji oz. na članicah univerz VIU.

06. december 2019

Izr. prof. dr. Petra Roter povabljena v komisijo za izbor nagrade Maxa van der Stoela za izjemne prispevke na področju manjšinskih pravic

Vsaki dve leti je podeljena nagrada v višini 50.000 EUR posamezniku, skupini ali instituciji za izjemne dosežke na podrožju izboljšanja položaja narodnih manjšin.

05. december 2019 | Mednarodno, FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter gostovala v Padovi

Tam je sodelovala na prvem sestanku novoimenovanega akademskega sveta na skupnem doktorskem programu z naslovom Human Rights, Society, and Multi-level Governance.

04. december 2019 | Mednarodno, FDV

[Knjižna novost] Maruša Pušnik: Kulturna zgodovina elektronskih medijev: od telefona do walkmana

Knjiga je plod avtoričinega večletnega raziskovanja zgodovine medijev, predvsem pa akademskega zanimanja za razvoj elektronskih medijev na področju Slovenije.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV

[Knjižna novost] Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji, ur. Simona Kukovič in Miro Haček

Zbornik »Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji« je nastal kot obeležje omenjenega jubileja; za njegovo nastajanje pa so zaslužni najuglednejši strokovnjaki slovenske lokalne samouprave s politološkega, zakonodajnega, ustavnega in upravnega področja.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV

Na okrogli mizi Zakaj pisati o diplomaciji za izrazitejše integriranje diplomacije v sistem državništva

Ministrstvo za zunanje zadeve je v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede v okviru Slovenskega knjižnega sejma, 28. novembra 2019, pripravilo okroglo mizo »Zakaj pisati o diplomaciji«, na kateri so sodelovali red. prof. dr. Ernest Petrič, dr. Andraž Zidar in dr. Anja Fabiani, vodil pa jo je izr. prof. dr. Boštjan Udovič.

03. december 2019

Posvet »Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji«

V petek, 29. novembra 2019 smo na FDV obeležili pomemben jubilej – petindvajsetletnico delovanja lokalne samouprave v Republiki Sloveniji.

03. december 2019 | FDV