Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Obiski dekanje v mesecu oktobru

Oktobra je dekanja Fakultete za družbene vede prof. dr. Monika Kalin Golob sprejela številne visoke goste iz Slovenije in tujine.

10. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

Boštjan Udovič s soavtorji objavil članek v prestižni znanstveni reviji na Kitajskem

Doc. dr. Boštjan Udovič iz Katedre za mednarodne odnose je skupaj z dr. Matevžem Raškovićem, Davorjem Vuchkovskim in dr. Barbaro Mörec objavil znanstveni članek Business student determinants of doing business: a 7-country study of national stereotypes and ethnic distance in former Yugoslavia v reviji Guoji shangwu yanjiu (International Business Research).

10. november 2017 | Dosežki, Raziskave

Uvodni krog Univerzitetne košarkarske lige

Košarkarji FDV so se v uvodnem krogu Univerzitetne košarkarske lige v ponedeljek, 6. novembra, pomerili proti vrstnikom s Strojne fakultete. Srečanje se je končalo v dobrobit nasprotnikov, in sicer 54 : 49.

10. november 2017 | Dogodek, Aktualno

Študentje FDV obiskali Občino Kamnik

6. novembra 2017 so študentje FDV v okviru predmeta Lokalna samouprava (izvajalca red. prof. dr. Miro Haček in doc. dr. Simona Kukovič) obiskali Občino Kamnik, kjer so prisluhnili predstavitvi delovanja občinske uprave in si tako v praksi ogledali delovanje občine.

09. november 2017 | Dogodek

Študent FDV Amir Alibabić osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu

Amir Alibabić, študent 3. letnika politologije na Fakulteti za družbene vede, je v Belgiji osvojil naziv svetovnega podprvaka v paraplesu. Tekmovanje je potekalo v mestu Malle med 21. in 22. oktobrom, kamor se je Amir odpravil s trenerjem in vodjo odprave Andrejem Novotnyjem ter sotekmovalko Nastijo Fijolič.

08. november 2017 | Dosežki, Dogodek

Zunanjepolitične priložnosti in omejitve Slovenije: analiza medsebojne povezanosti zunanjepolitičnih okolij

Članek se osredotoča ne medsebojno povezanost zunanjepolitičnih okolij (domače notranje in domače zunanje okolje ter tuje okolje), da bi pojasnil pomen priložnosti in omejitev, izhajajočih iz teh okolij, za zunanjepolitično delovanje Slovenije.

08. november 2017 | Publikacija

Revija “Journal of Comparative Politics” v Web of Science (WoS)

Revija Journal of Comparative Politics (www.jofcp.org), ki jo soizdaja konzorcij visokošolskih institucij in katere glavni in odgovorni urednik je prof. dr. Miro Haček, je sedaj vključena tudi v Web of Science (WoS), in sicer v indeks ESCI.

07. november 2017 | Publikacija

Podpis pisma o nameri sodelovanja z organizacijo GS1 Slovenija

GS1 Slovenija, neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji je konec oktobra 2017 podpisala pismo o nameri sodelovanja z 18 slovenskimi izobraževalnimi ustanovami, tudi s Fakulteto za družbene vede.

07. november 2017 | Dogodek

Gostovanje prof. dr. Bierstekerja z Graduate Institute of International and Development Studies iz Ženeve

Katedra za mednarodne odnose je od 11. do 17. oktobra 2017 gostila prof. dr. Thomasa Bierstekerja, profesorja z Graduate Institute of International and Development Studies v Ženevi. Profesor Biersteker je soizvajalec pri predmetu Vladanje in mednarodni odnosi v okviru magistrskega študija Mednarodni odnosi Fakultete za družbene vede.

06. november 2017 | Mednarodno

40 let delovanja Statističnega društva Slovenije

Oktobra smo na fakulteti gostili praznovanje ob 40-letnici delovanja Statističnega društva Slovenije. Aktualni predsednik društva, prof. Matevž Bren iz Univerze v Mariboru, je orisal delovanje in aktivnosti društva, ki so pomembno prispevali k profesionalizaciji in popularizaciji statistike ter vzpostavitvi visokošolskega izobraževanja s področja statistike, v katerem sodeluje tudi Fakulteta za družbene vede.

25. oktober 2017 | Dogodek