Novice in obvestila

Za obdobje:

RSS

RSS

Častni shod Fakultete za družbene vede 2017

V ponedeljek, 4. 12. 2017, je ob 12. uri potekal Častni shod Fakultete za družbene vede. Podeljena so bila številna priznanja za izstopajoče dosežke študentov in zaposlenih. V Veliki dvorani FDV nas je pozdravil častni govorec prof. dr. Ivan Bernik, ki je prejel priznanje za življenjsko delo in dolgoletni prispevek k odličnosti fakultete.

06. december 2017 | Dosežki, Dogodek

Na Fakulteti za družbene vede obeležili 25. obletnico bilateralnih odnosov med Indonezijo in Slovenijo

Na Fakulteti za družbene vede je 29. novembra 2017 potekala slovesnost ob 25. obletnici indonezijsko-slovenskih odnosov v soorganizaciji z Veleposlaništvom Republike Indonezije in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije.

05. december 2017 | Dogodek, International

Izšla je nova številka revije Journal of Comparative Politics (JCP)

Izšla je prva številka enajstega letnika revije Journal of comparative politics (JCP), ki izhaja dvakrat letno v e-obliki, prosto dosegljiva pa je na spletnem naslovu www.jofcp.org, kjer so objavljena tudi vsebinska izhodišča revije ter podrobna navodila za avtorje.

04. december 2017 | Obvestila

Nova knjiga “Slovenian Politics and the State” izšla pri založbi Lexington Books

Izšla je nova znanstvena monografija avtorjev prof. dr. Mira Hačka, dr. Simone Kukovič in prof. dr. Marjana Brezovška, in sicer pri eni najbolj priznanih ameriških založb Lexington Books (založniška hiša Rowman & Littlefield).

01. december 2017 | International, Publication

Obisk študentov na Mestni občini Ljubljana (MOL)

V petek, 24. novembra 2017, so študenti, ki poslušajo predmet Lokalna samouprava (red. prof. dr. Miro Haček, doc. dr. Simona Kukovič), obiskali Mestno občino Ljubljana (MOL), kjer sta jih že tradicionalno sprejela župan Zoran Jankovič in vodja službe za lokalno samoupravo Vojko Grünfeld.

29. november 2017 | Dogodek

Otvoritveni dogodek projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti

Na UL, Fakulteti za družbene vede je v četrtek, 23. 11. 2017, potekal otvoritveni dogodek evropskega projekta Odklikni! Ustavi spletno nasilje nad ženskami in dekleti (angl. Click-off! Stop cyber violence against women and girls).

28. november 2017 | Dogodek

Profesor Jerzy J. Wiatr predaval o varnostnih izzivih v Srednji Evropi

Na Katedri za obramboslovje je s predavanjem na temo varnostnih izzivov v Srednji Evropi v ponedeljek, 23. oktobra 2017, gostoval prof. dr. Jerzy J. Wiatr. Študentom in profesorjem je spregovoril o sentimentih in lastnih ocenah varnostnih dogajanj po koncu hladne vojne in danes ter predvsem o razumevanju vplivov nanje.

28. november 2017 | Dogodek, Mednarodno

[Založba FDV] Izzivi vojne in miru

Pri Založbi FDV je izšla nova knjiga avtorja Antona Beblerja z naslovom Izzivi vojne in miru.

27. november 2017 | Nova knjiga

Obisk študentov predmeta Lokalna samouprava v Državnem zboru Republike Slovenije

V ponedeljek, 27. novembra 2017, so študentje, ki poslušajo predmet Lokalna samouprava (red. prof. dr. Miro Haček, doc. dr. Simona Kukovič) že osemnajsto leto zapored obiskali Odbor za notranjo politiko, javno upravo in lokalno samoupravo.

27. november 2017 | Dogodek

Gostujoče predavanje dr. David P. Ellermana

Na Fakulteti za družbene vede je 10. novembra pri predmetu Ekonomska sociologija predaval dolgoletni sodelavec fakultete dr. David P. Ellerman, svetovno uveljavljen znanstvenik na področju ekonomije in politične ekonomije, družbene teorije in filozofije, matematične logike in kvantne mehanike na temo »Reassembling the Case Against the Human Rental System and In Favor of Workplace Democracy« .

24. november 2017 | Dogodek, Mednarodno