Novice in obvestila

Znanstveno srečanje mednarodne raziskovalne mreže »Navigating knowledge landscape«

Tema letošnjega srečanja omenjene znanstvene mreže, ki združuje raziskovalce iz tridesetih držav, je bila »Knowing that we don’t know. Knowledge and ignorance in relation to health and biomedicine in the digital society«.

11. december 2019 | Mednarodno, FDV

Udeležba na mednarodni strokovno-znanstveni konferenci »Changing People’s Waste Management Habits«

Dr. Jennie Olofsson iz Centra za družbena preučevanja znanosti se je udeležila mednarodne konference »Changing People’s Waste Management Habits«, ki je potekala 29. novembra v Hiši Evropske Unije v Ljubljani.

09. december 2019 | FDV

Pogovor z Bojanom Brezigarjem

V pogovoru z novinarjem in kolumnistom Dnevnika Ervinom Hladnikom Milharčičem sta odgrinjala tančice življenja slovenske narodne skupnosti v zamejstvu, italijanske politike, delovanja slovenske politike v času prvega predsedovanja Svetu EU (2008) ter slovenske diplomacije nasploh.

09. december 2019 | FDV

Gostujoče predavanje dr. Deana Vuletica

Pri predmetu Diplomatski in konzularni odnosi (nosilec izr. prof. dr. Boštjan Udovič) smo 26. novembra gostili dr. Deana Vuletica, iz Raziskovalnega centra za raziskovanje Srednje in Vzhodne Evrope Univerze na Dunaju.

09. december 2019 | FDV, gostujoče predavanje

Informativni dan za študij v tujini

Izvedli bomo tudi ponovitev dogodka Informativni dan za študij v tujini, in sicer 18. decembra ob 10h v FDV-07. Toplo vabljeni vsi zainteresirani študenti, ki niso imeli priložnosti udeležbe na prvem dogodku.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Mednarodni študijski sejem - predstavitev partnerskih univerz

Mednarodna pisarna FDV je 5. decembra 2019 organizirala dogodek Mednarodni študijski sejem z namenom predstavitve partnerskih univerz zainteresiranim študentom.

09. december 2019 | FDV, Erasmus

Izr. prof. dr. Petra Roter povabljena v komisijo za izbor nagrade Maxa van der Stoela za izjemne prispevke na področju manjšinskih pravic

Vsaki dve leti je podeljena nagrada v višini 50.000 EUR posamezniku, skupini ali instituciji za izjemne dosežke na podrožju izboljšanja položaja narodnih manjšin.

05. december 2019 | Mednarodno, FDV

Izr. prof. dr. Petra Roter gostovala v Padovi

Tam je sodelovala na prvem sestanku novoimenovanega akademskega sveta na skupnem doktorskem programu z naslovom Human Rights, Society, and Multi-level Governance.

04. december 2019 | Mednarodno, FDV

[Knjižna novost] Maruša Pušnik: Kulturna zgodovina elektronskih medijev: od telefona do walkmana

Knjiga je plod avtoričinega večletnega raziskovanja zgodovine medijev, predvsem pa akademskega zanimanja za razvoj elektronskih medijev na področju Slovenije.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV

[Knjižna novost] Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji, ur. Simona Kukovič in Miro Haček

Zbornik »Petindvajset let lokalne samouprave v Republiki Sloveniji« je nastal kot obeležje omenjenega jubileja; za njegovo nastajanje pa so zaslužni najuglednejši strokovnjaki slovenske lokalne samouprave s politološkega, zakonodajnega, ustavnega in upravnega področja.

03. december 2019 | Nova knjiga, FDV