Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Mednarodna poletna šola politične ekologije 2023: interdisciplinarno za zeleni prehod

Izobraževati v smeri zelenega aktivnega državljanstva je eden izmed namenov mednarodne poletne šole, ki tokrat v ospredje postavlja vprašanje: Kako lahko z učinkovitim zelenim prehodom presežemo družbene neenakosti?

22. avgust 2023 | Dogodek, Poletna šola

Safe.si sodeloval na konferenci Evropske komisije o aktu o digitalnih storitvah

Namen novega akta je vzpostaviti sodoben pravni okvir, s katerim bi lahko uporabnikom na spletu zagotovili varnost in spoštovanje njihovih temeljnih pravic, spletne platforme pa preoblikovali v odprta in poštena uporabniška okolja.

07. julij 2023 | Dogodek

Uspešno zaključena konferenca o mednarodnem okoljskem pravu in trajnostnem razvoju

Tekom konference so bile v okviru pravil mednarodnega trgovinskega prava izpostavljene različne nedoslednosti, protislovja in neuravnoteženosti, ki zavirajo bolj celovit mednarodni prehod na trajnostne vire, trajnostno proizvodnjo in bolj uravnoteženo mednarodno trgovinsko sodelovanje.

06. julij 2023 | Dogodek

Simpozij BledCom 2023

Osrednja tema 30. jubilejnega simpozija o raziskovanju v odnosih z javnostmi BledCom 2023 je bila »Odnosi z javnostmi in trajnostnost« (Public Relations and Sustainability).

03. julij 2023 | Dogodek

Pandemija COVID-19 je pospešila digitalizacijo, a hkrati poglobila digitalne neenakosti

Kdo ima več znanja o COVID-19 – gledalci TV ali uporabniki spletnih socialnih omrežij? Ali digitalni mediji nosijo del odgovornosti za odklonilen odnos do cepljenja? Kako je pandemija COVID-19 vplivala na učenje na daljavo v družinah z nižjimi dohodki? Kakšna je vloga neenakosti v digitalnih veščinah pri mobilizaciji socialne opore starejših odraslih? Kako algoritmi oblikujejo našo spletno izkušnjo?

26. junij 2023 | Dogodek, Raziskava

Na sprejemu športnikov

Našim odličnim športnicam in športnikom še enkrat čestitamo in jim želimo veliko športnih uspehov tudi v prihodnji tekmovalni sezoni!

23. junij 2023 | Dogodek

Promoviranih šest doktoric in doktorjev znanosti Fakultete za družbene vede

Novopromoviranim doktoricam in doktorjem znanosti iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov!

16. junij 2023 | Dogodek

Obisk predsednice ERC, prof. dr. Marie Leptin

V četrtek, 8. 6., je Fakulteto za družbene vede v sklopu obiska Slovenije obiskala predsednica Evropskega raziskovalnega sveta, prof. dr. Maria Leptin, ki je predstavila delovanje in cilje ERC in uspešnost posameznih držav.

09. junij 2023 | Dogodek

Svečana podelitev diplomskih in magistrskih listin

Utrinki iz junijske svečane podelitve diplomskih in magistrskih listin.

05. junij 2023 | Dogodek

RAZISKOVALNI DAN FDV 2023: o umetni inteligenci v družboslovnem raziskovanju

Del programa letošnjega Raziskovalnega dne smo namenili tudi predstavitvi pilotnih rezultatov ankete o rabi umetne inteligence, ki jih je predstavil dr. Gregor Petrič s Centra za metodologijo in informatiko UL FDV. Gre za prvo tovrstno raziskavo, ki smo jo izvedli med študenti FDV.

25. maj 2023 | Dogodek, Raziskava