Novice in obvestila

Obisk delegacije z Univerze v Črni gori

Dekanja FDV prof. dr. Monika Kalin Golob je z rektorjem prof. dr. Danilom Nikolićem in delegacijo opravila razgovore o izvajanju dvostranskega sporazuma akademskega sodelovanja med obema univerzama na študijskem programu Medijske študije in novinarstvo, ki ga v Črni gori že drugo leto izvajajo naši članice in člani s Katedre za medijske študije.

04. marec 2019 | Dogodek, Mednarodno

Predstavitev in strokovna javna razprava o Resoluciji o strategiji nacionalne varnosti Republike Slovenije

V sredo, 20. februarja 2019, je na Fakulteti za družbene vede potekala strokovna javna razprava o novem predlogu Resolucije o strategiji nacionalne varnosti Republike Slovenije.

21. februar 2019 | Dogodek, FDV

Drugi seminar za učitelje v okviru projekta EU@Home

V četrtek, 7. februarja 2019, so na Centru za politološke raziskave v okviru projekta »EU doma – Zbliževanje EU in mladih« (EU@Home) organizirali drugi seminar za učitelje.

12. februar 2019 | Dogodek

Svetovni dan varne rabe interneta

Evropska komisija je v sodelovanju z 39 organizacijami iz 26 članic Evropske unije izvedla že četrto spremljanje izvajanja kodeksa ravnanja za preprečevanje nezakonitega sovražnega govora na internetu. Na Spletnem očesu so v tem okviru ponovno preverjali odzivnost družbenih omrežij na prijave slovenskih primerov sovražnega govora. Ta se je v primerjavi s prejšnjim spremljanjem še nekoliko izboljšala. Družbena omrežja so skupaj v povprečju odstranila 91,7 odstotka prijavljenih vsebin. Hkrati posebej Twitter še vedno močno zaostaja za zastavljenimi cilji.

06. februar 2019 | Za medije, Dogodek, FDV

Teden smo zaključili s podelitvijo diplom na dodiplomskem študiju

Na Fakulteti za družbene vede smo danes na dveh slavnostnih prireditvah podelili diplome diplomantkam in diplomantom dodiplomskega študija. Diplomantke in diplomante so v imenu fakultete ter Alumni kluba FDV nagovorili dekanja fakultete prof. dr. Monika Kalin Golob ter slavnostna govorca Janja Božič Marolt in Igor Evgen Bergant.

01. februar 2019 | Dogodek

Predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth.

Katedra za teoretsko in analitsko politologijo Fakultete za družbene vede je na sedežu Univerze v Ljubljani v Sobi rektorjev pripravila predstavitev knjige Snježane Prijić Samaržija: Democracy and Truth. The Conflict between Political and Epistemic Virtues.

01. februar 2019 | Dogodek, FDV

Tjaša Ficko magistricam in magistrom: "Svet bo potreboval odgovorne družboslovce!"

Na slavnostni prireditvi smo danes na Fakulteti za družbene vede podelili diplomske listine diplomantom in diplomantkam magistrskega študija.

31. januar 2019 | Dogodek

Začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA

Od 23. do 25. januarja je v Ljubljani potekalo začetno srečanje partnerjev projekta EMBEDDIA. Ta triletni projekt, vreden tri milijone evrov, je s prvim januarjem stekel v okviru evropskega programa Obzorje 2020 in pod taktirko glavnega koordinatorja Instituta "Jožef Stefan". Glavni cilj projekta je z uporabo medjezikovnih tehnologij manj zastopanim jezikom približati visokotehnološka jezikovna orodja.

31. januar 2019 | Dogodek, FDV

Fakulteta za družbene vede na 11. Informativi

Fakulteta za družbene vede se je v petek 25. in v soboto 26. januarja predstavila na že 11. Informativi - sejmu izobraževanja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

30. januar 2019 | Dogodek, Informativa

Študenti in študentke obramboslovja na vajah iz voditeljstva

Študenti in študentke 4. letnika študijskega programa Politologija - Obramboslovje so v četrtek, 10. januarja 2019, v okviru predmeta Obrambni menedžment izvedli vajo za ugotavljanje voditeljskega potenciala. Dogodek je potekal v sodelovanju s Slovensko vojsko.

14. januar 2019 | Dogodek, FDV, Obramboslovje