Skoči do osrednje vsebine

Novice in obvestila

Teorija in praksa 3/2023

Članki tokratne številke prinašajo nova dognanja s področij: odnos talibanov do žensk v Afganistanu, Colin Grayevo razumevanje strategije, o vplivu pandemije COVID-19 na slovenska podjetja ter na deležnike slovenske glasbene industrije, o učnih pripravah in človekovih pravicah, o zelenem zavajanju, o emocionalni izgorelosti na primeru storitvenega sektorja, o družbeno zanemarjenem otroštvu ter o problematiki regulacije nove tehnologije prepoznave obraza.

07. november 2023 | TiP

Teorija in praksa 2/2023

Spominski tematski sklop z naslovom Jezik kot večna reka, ki sta ga uredila gostujoča urednica Monika Kalin Golob in gostujoči urednik Boštjan Udovič, je posvečen zaslužnemu profesorju in raziskovalcu dr. Tomu Korošcu. Sklop prinaša šest člankov, ki se dotikajo Koroščevih raziskovalnih tem.

14. julij 2023 | TiP

Teorija in praksa 1/2023

Avtorice in avtorji tokratne pretežno angleške številke primerjajo različne koncepte zunanje politike EU glede moči v luči realizma in liberalizma, ugotavljajo kakšen je bil razvoj politične polarizacije v Sloveniji, predstavljajo biopsihosocialni model hegemonije kot orodja za manifestacijo moči v človeškem umu, obravnavajo dejavnike, ki vplivajo na oblikovanje medijske agende o vojni v Ukrajini na Kosovem in mnogo več. Vabljeni k branju!

30. marec 2023 | TiP